Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Care este mașina oficială a Timișoarei – Capitala Europeană a Culturii în 2021

Publicat

pe

Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii (ATCEC) și Automobile Bavaria Group au semnat un parteneriat prin care Automobile Bavaria Group devine partener unic de mobilitate al capitalei europene a culturii în 2021.

În această calitate, partenerul unic de mobilitate va pune la dispoziția ATCEC o flotă de automobile, autoutilitare și autocare pentru logistică, transportul oficialităţilor, al invitaţilor şi al echipamentelor, în cadrul programului cultural Timișoara 2021.

La ceremonia de semnare de luni, 25 noiembrie 2015, de la Bastion Theresia în Timișoara, au participat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, Marilen – Gabriel Pirtea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Michael Schmidt, președintele Automobile Bavaria Group, Horațiu Rada și președintele Consiliului Director al ATCEC.

„Suntem o onorați să fim partenerii proiectului „Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii”. Este pentru a doua oară când ne implicăm într-un proiect cultural de o asemenea anvergură și importanță. Timișoara este al doilea oraș din România care deține acest titlu și primul care l-a câștigat în urma unei competiții. Vom fi împreună, pentru asigurarea unor servicii de mobilitate la cel mai înalt nivel. Avem o prezență puternică aici, prin mărcile BMW, MINI și MAN și ne dorim să contribuim cât mai mult la succesul evenimentelor culturale locale. Astfel de acțiuni reprezintă una dintre cele mai bune modalități de promovare a brand-ului de țară”, a spus Michael Schmidt, președinte Automobile Bavaria Group.

„Pornim la drum azi alături de parteneri care sunt un simbol al calității și seriozității, două atribute care caracterizează, de altfel, întreg programul cultural Timișoara 2021 și toate activitățile pe care le desfășurăm pentru a avea acest program cultural. Îmi doresc să ducem și în acest fel Timișoara în Europa și Europa în Timișoara. Le mulțumesc partenerilor noștri de la Automobile Bavaria Group pentru contribuția lor la bunul mers al capitalei europene a culturii în 2021 și, sper eu, poate și după aceea”, a declarat Horațiu Rada, președintele Consiliului Director al ATCEC.

Despre

Automobile Bavaria a fost desemnată, odată cu semnarea acordului de parteneriat cu ATCEC, unic furnizor de mobilitate pentru proiectul „Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii”. Compania deţine 12 dealeri BMW şi 3 dealeri MINI în România. La București se află și singurul service Rolls-Royce din regiune, având în echipa tehnicianul cu cel mai înalt nivel de calificare acreditat de Rolls-Royce: Master Technician. În cei 25 de ani de activitate, Automobile Bavaria a reprezentat cu mândrie emblema BMW în România, fiind primul importator al mărcii, singurul Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale (autorităţi şi diplomaţi) BMW, primul dealer BMW certificat M, primul agent certificat BMW i. Începând cu anul 2016, în portofoliul Automobile Bavaria Group  a fost inclusă marca Opel , prin compania MHS Motors., urmând ca până la finalul acestui an să fie integrată și marca Volkswagen.

Cel mai mare grup de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Sud-Est asigură locuri de muncă pentru 500 de angajaţi.

MHS Truck & Bus Group România este Importatorul general si Distribuitor în România al camioanelor şi autobuzelor MAN şi al autocarelor Neoplan. Rețeaua MAN numără opt centre proprii de competenţă. Este de asemenea partener autorizat al VW Vehicule Comerciale pentru activitatea de Vânzări şi After Sales în Braşov. Este cel mai performant importator MAN din Europa Centrală şi de Sud-Est și asigură locuri de muncă pentru peste 350 de angajați.

Operațiunile Automombile Bavaria Group și MHS Truck & Bus sunt derulate sub umbrela MHS Holding. Companiile sunt organizate în trei grupuri mari, cu peste 1000 de angajati, în România și Germania, incluzând business-urile din industria auto pentru mărcile Rolls-Royce, BMW, BMW Motorrad, MINI, Opel, Volkswagen, MAN și Neoplan.

Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii,
fondată în anul 2011 cu scopul  de pregătire a dosarului de candidatură a orașului pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii. În urma câștigării competiției, Timișoara a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021 iar pregătirea programului cultural pentru anul 2021, planificarea evenimentelor, asigurarea coordonării şi punerii în practică a măsurilor necesare pentru derularea acestora, precum şi strângerea de fonduri necesare organizării, promovării şi realizării programului devin scopul principal al Asociației. Ulterior anului 2021, Asociaţia va avea ca scop sprijinirea şi dezvoltarea de proiecte culturale în folosul comunităţii, în ideea sustenabilităţii.

Locale

Serviciu Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, la Peciu Nou

Publicat

pe

Începând de miercuri, 15 ianuarie 2025, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Peciu Nou își va începe efectiv activitatea.

Astfel, cetățenii care au domiciliul pe raza de competență a comunei Peciu Nou (Peciu Nou, Diniaș și Sânmartinu Sârbesc) se vor adresa Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Peciu Nou începând cu data mai sus menționată.

Serviciul Evidența Persoanei Timișoara deservește în continuare următoarele comune arondate:

1. Com. Becicherecu Mic

2. Com. Bogda

3. Com. Bucovăț

4. Com. Cenei

5. Com. Fibiș

6. Com. Ghiroda

7. Com. Giarmata

8. Com. Giulvăz

9. Com. Mașloc

10. Com. Orțișoara

11. Com. Parța

12. Com. Pișchia

13. Com. Remetea Mare

14. Com. Sânandrei

15. Com. Sânmihaiu Român

16. Com. Șag

Citeste mai mult

Locale

Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara. Cum puteți să vă exprimați părerea

Publicat

pe

„Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara”, realizat de Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara este încă disponibil pentru completare on-line. Sondajul sociologic reflectă calitatea vieții în Timișoara și acoperă toate ariile vieții în oraș iar completarea lui nu durează mai mult de 10 minute.

Ancheta sociologică este concepută de Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara și măsoară gradul de mulțumire față de întreținerea clădirilor istorice, a pistelor de biciclete, starea drumurilor, a iluminatului public sau transportului în comun.

Cel mai recent raport, referitor la datele Barometrului Calității Vieții în Timișoara 2023, a arătat că aproape 70% dintre timișoreni cred că Timișoara se îndreaptă într-o direcție bună, în creștere față de anul 2022 (65,7%) și cea mai ridicată din 2016, când a fost realizat primul raport. Barometrul Calității Vieții are ca scop furnizarea de date empirice relevante pentru administrația publică locală și toți ceilalți actori instituționali implicați în viața orașului privind situația și dinamica socială din comunitatea locală, în scopul orientării politicilor publice și proiectelor strategice locale, în context regional și național.

Barometrul este realizat conform normelor metodologice din domeniu și asigură anonimizarea datelor persoanelor care oferă răspunsuri. Instrumentul de cercetare utilizat în cadrul „Barometrului Calitatea Vieții în Timișoara” este dezvoltat de un grup de cercetători în sociologie, psihologie, științe economice, geografie socială și științe ale comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Sondajul se poate completa până în data 20 ianuarie 2025, la adresa online: https://e-uvt.questionpro.com/a/TakeSurvey.

Citeste mai mult

Locale

NEMULȚUMIRE. Primăria Timișoara trece serviciile de salubrizare la Societatea Drumuri Municipale

Publicat

pe

Municipalitatea intenționează să preia în regie proprie serviciile de salubrizare stradală. În ultima perioadă calitatea serviciilor de curățenie stradală a fost nesatisfăcătoare, reclamații privind coșuri de gunoi adesea pline, praf pe străzi și trotuare murdare fiind înregistrate în platforma dedicată și la managerii de cartier.

“Chiar dacă în ultimii ani am văzut o îmbunătățirea a curățeniei din Timișoara, recunosc că sunt nemulțumit de cât de curat este orașul. Am decis să propun Consiliului Local să preluăm serviciul de salubrizare înapoi la municipalitate tocmai pentru a avea un mai mare control asupra modului în care se face curățenie în oraș. Pentru banii pe care îi plătim anual din bugetul local, din taxele și impozitele timișorenilor, Timișoara trebuie să arate mai bine”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Ca urmare a feedback-ului negativ al timișorenilor la adresa actualului operator și a unei evaluări detaliate a serviciilor prestate de acesta, Primăria Timișoara a luat constant măsuri, respectiv nu a recepționat toată suprafața planificată pentru curățenie. În aceste condiții, municipalitatea inițiază primul pas pentru asigurarea serviciilor de salubrizare prin intermediul Societății Drumuri Municipale (SDM). Două proiecte de hotărâre vor fi supuse votului în următoarea ședință a Consiliului Local: unul privind studiul de oportunitate și unul privind mandatarea AGA SDM pentru a iniția demersuri pentru noile servicii.

Odată aprobate proiectele de hotărâre, municipalitatea poate parcurge următoarele etape, astfel încât schimbarea operatorului să nu afecteze continuitatea serviciilor după mijlocul lunii martie, când expiră contractul cu societatea Brantner Servicii Ecologice. Ofertele depuse în cadrul procedurii de achiziție publică a municipalității pentru servicii de salubrizare, inclusiv de către Brantner, au fost inadmisibile.

Timișoara nu este singurul municipiu care a decis preluarea serviciilor de salubrizare în regie proprie: recent, Primăria Reșița a anunțat același demers începând cu luna martie a acestui an.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite