Ne găsiți și pe:

Locale

Cel mai mare campus școlar din Timișoara a ajuns cu construcția la ultimul nivel

Publicat

pe

În zona Oituz, se construiește un campus școlar modern, integrat, cu 4 nivele, care va găzdui toți elevii înscriși la școala Nikolaus Lenau.

Viceprimarul Ruben Lațcău a fost într-o vizită pe șantier, pentru a vedea evoluția lucrărilor și starea vestigiilor arheologice. Șantierul pentru infrastructura școlară a fost sistat pe o perioadă de un an și jumătate, până au fost finalizate descărcările arheologice. Primăria Municipiului Timișoara este în discuții cu proiectantul general, care va veni cu două propuneri de punere în valoare a patrimoniului istoric, astfel încât să fie stabilită soluția finală privind vestigiile arheologice.

Stadiul fizic al lucrărilor de ridicare a noului campus este de 40% și, în acest an, se lucrează la structură, pentru a o finaliza, iar apoi la finisajele exterioare.

Noul campus a fost gândit cu 48 de săli de clasă, laboratoare de fizică, biologie, chimie și informatică, sală de sport, bibliotecă în limba germană și bibliotecă digitală, cu un cabinet medical și multe alte spații administrative.

Clădirea, compusă din 4 corpuri, va avea 4 etaje și un demisol, iar între corpuri va exista o curte interioară. Amplasamentul șantierului este în locația fostului Bastion Carol.

„Acest campus școlar este una din investițiile majore ale orașului Timișoara și se află într-o zonă care va vedea schimbări majore în următorii ani. Din această vară, vom începe un șantier pentru a lega strada Popa Șapcă de Calea Alexandru Ioan Cuza, avem în lucru un Plan Urbanistic Zonal care să permită construirea unei parcări de mari dimensiuni, multi-etajate. De asemenea, Universitatea de Vest are un șantier în zonă și, tot aici, va fi realizată și o haltă pentru viitoarea rețea metropolitană de trenuri, pe unde va trece un culoar pietonal care să lege Iulius Town de cartierul Cetate”, transmite viceprimarul Lațcău.

Investiţia, care se ridică la 65 de milioane de lei, cu TVA inclus, este realizată de o asociere de firme: Constructim (lider), Dinu Instal SRL , Ila Vorhaben SRL , Alex – Dia Construct SRL.

Locale

Festivalul „Ceaunul Chișozean“. Sute de porții de gulaș, muzică tradițională şi voie bună, la Chişoda

Publicat

pe

Ceaunele au dau în clocot, la doi pași de Timișoara, duminică, în Banat. Duminică, 2 octombrie, începând cu ora 12.00, în Grădina de vară a Casei Naționale Chișoda s-a desfășurat cea de a III-a ediție a Festivalului „Ceaunul Chișozean”.

Maeștri în ale gătitului din țară și din străinătate s-au întrecut în localitatea de lângă Timișoara, sperând ca mâncarea făcută de ei la ceaun să fie cea mai apreciată.

Dintre premiați s-a remarcat Gheorghe Barbu, „Ceaicu“, pentru prieteni, care a terminat primul de împarțit două cazane de gulaş doritorilor prezenți. Gheorghe Barbu este renumit în zona de vest pentru preparatele tradiționale din carne.

Viceprimarul comunei Giroc, Dan Vîrtosu a fost cel care a înmânat premiile.

Evenimentul a fost cu intrare liberă iar porțiile cu gulaş aburind au fost distribuite gratuit.

Atmosfera a fost întreținută de artiști populari și ansambluri: Ansamblul „Ghiocelul” din Giroc (coordonat de Mihai Şipoş), soliști din Banat și clasa de canto „Cantodena”, coordonați de profesor Desanca Lalici.

Citeste mai mult

Locale

Wedding Days. Primul târg de nunti al sezonului 2023, la Timişoara

Publicat

pe

În perioada 14 – 16 octombrie 2022, se va desfăşura primul târg de nunți destinat sezonului 2023, Wedding Days.

Gazda evenimentului va fi Colosseum Timişoara Ballroom (Complex Totalco, strada Calea Timișoarei, nr. 6, Giroc ), un complex de 2 săli de evenimente, foarte elegante și foarte bine cunoscute în domeniul organizărilor de evenimente din Timișoara.

Vizitatorii vor putea să vadă ultimele tendințe în materie de nunți şi botezuri şi îşi vor putea alege furnizori din domeniul destinat evenimentelor: flori, decor de vis, invitații, muzică, foto-video etc.

De asemenea, saloanele de rochii de mireasă vor prezenta oferte speciale, fie că va fi vorba de reducerile toamnei fie de cele mai noi tendințe pentru anul 2023.

Punctul forte al evenimentului va fi prezentarea noilor modele de rochii de mireasă care se vor putea achiziționa la prețuri foarte bune numai în perioada târgului. În cadrul târgului va fi organizată și ziua marilor reduceri, White Friday Sale, când unii furnizor de servicii vor prezenta oferte de nerefuzat la prețuri reduse.

De asemenea, printre expozanți se vor regăsi cofetării cu cele mai atractive oferte de torturi, magazine de verighete, cabina foto, servicii de make-up și hair styling.

Programul de vizitare va fi:

Vineri, 14 octombrie 2022, între orele 14.00 – 20.00

Sâmbătă, 15 octombrie 2022, între orele 10.00 – 20.00

Duminică, 16 octombrie 2022, între orele 10.00 – 17.00

Biletul de intrare costă 10 lei/persoană.

Citeste mai mult

Locale

Polițist local reținut după ce a fost prins că falsifica amenzi

Publicat

pe

Un poliţist local din localitatea Dumbrăviţa de lângă Timişoara a fost reținut pentru 24 de ore după ce în urma unei percheziţii făcută de IPJ Timiş, a fost acuzat că falsifica amenzi şi în acest fel aduna bani la bugetul local.

Bărbatul întocmea procesele verbale de amendă şi le semna, deşi oamenii nu au încălcat legea.

Agentul de Poliţie Locală Richard Meleşcanu a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, după ce a fost depistat că obişnuia să falsifice amenzi.

Agentul întocmea procese verbale de amendă şi le semna în locul celor pe care îi ”amenda”. La un moment dat, aceştia aflau că au de plătit amenzi. Cei mai mulţi achitau sumele, banii intrând în bugetul local.
Poliţiştii de la IPJ Timiş au făcut, miercuri, o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa şi au ridicat mai multe documente, dar şi pe poliţistul local. Acesta a fost dus la audieri, apoi a fost reţinut.
Reprezentanţii Primăriei Dumbrăviţa au transmis un comunicat de presă, joi, în care au precizat  că instituţia colaborează cu anchetatorii.
„Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timiş, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a efectuat o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa, percheziţie care viza ridicarea unor documente. Instituţia colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului. Precizăm că pe perioada desfăşurării anchetei nu pot fi divulgate date şi informaţii privitoare la caz, pentru a nu influenţa rezultatul anchetei”, transmite Primăria Dumbrăviţa.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite