Primăria municipiului Timișoara va investi în extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie de la Spitalul de boli infecționase prin extinderea a două corpuri de clădire.
Obiectivul de investiții se află în incinta spitalului și presupune o serie de lucrări de construire noi, precum și desființarea unor construcții auxiliare.
Astfel, în vederea edificării noului ansamblu au fost demolate mai multe corpuri de clădire a căror utilitate nu se mai regăsește în cadrul nevoilor actuale: fânărie, grajd de animale, construcții anexă-depozit de carburanți, garaj, morgă.
Regimul de înălțime va fi: Corp existent(P), Corp A(P+1E+Er.) și Corp B(P).
Practic, se va face extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie a Spitalului de boli infecțioase prin realizarea a două corpuri principale (A și B) articulate prin corpuri de legătură între ele și cu construcția existentă.
Corpul A:
– la parter: accesul principal, hol -sală de așteptare cu grupuri sanitare, frontdesk de interfață cu vizitatorii și bolnavii, zonă de cabinet investigații și tratament, serviciu de internare / externare a pacienților, legătura cu clădirea existentă;
– la etaj 1: saloane cu grupuri sanitare proprii și spații medicale;
– la etaj 2: o sală de conferință, o sală de curs și grupuri sanitare.
Corpul B (în regim Parter), legat de corpul A, cuprinde spații de kinetoterapie, hidroterapie, salină, aerosoli, sală de mese.
Rezultă următoarele spații:
– corp C2 (existent) – Parter- reabilitat cu suprafața 266,86 mp
– corp A (nou)- P+2E- construcție nouă cu suprafața de 1772 mp
– corp B (nou) – Parter- construcție nouă cu suprafața de 655 mp
Corpurile de clădire vor fi racordate prin holuri, iar circulația pe verticală se va desfășura prin intermediul a 2 case de scară și 3 lifturi.
În cadrul noului ansamblu se vor construi un număr de 13 de saloane, 2 saloane de studii clinice, 5 cabinete medicale, sală de conferințe de 50 de persoane, sală de curs 70 persoane, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună, spații cu destinații speciale.
Valoarea totală a investiției: 37 milioane lei (37.555.173 lei), inclusiv TVA, respectiv 8 milioane euro (8.316.578 euro)inclusiv TVA)
Durata lucrărilor este de 24 luni.