Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Chioșcuri și tonete noi, la Timișoara. Se vor putea comercializa ziare, reviste, produse alimentare, produse culturale și produse artizanale

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara pregătește prima licitație publică deschisă cu strigare din ultimii 10 ani pentru instalarea de chioșcuri și tonete pe domeniul public al orașului.

Chioșcurile și tonele vor fi folosite pentru comercializarea de ziare, reviste, produse alimentare, produse culturale, artizanale și care promovează Timișoara.

„Le înlocuim pe cele vechi și depășite cu un model nou, estetic, potrivit pentru Timișoara, care a fost elaborat de specialiștii municipalității. Calitatea spațiului public, detaliile estetice, modul în care se face comerț stradal sunt definitorii pentru un oraș modern. Scoatem la licitație 42 de amplasamente, nu doar în zona centrală, ci și în cartiere, pentru a asigura accesul timișorenilor la aceste produse și pentru a asigura un aspect unitar, în tot orașul al acestui tip de comerț stradal”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Primăria Municipiului Timișoara va scoate la licitație cu strigare 7 spații pentru chioșcuri, unde se vor putea vinde produse alimentare ambalate și nealimentare de mici dimensiuni, cărți, reviste, ziare, produse promoționale inclusiv de artizanat, produse tradiționale de mici dimensiuni, produse culturale (hartă, magneți suveniruri specifice activității de turism care ilustrează clădiri, parcuri din Municipiul Timișoara și România, articole create de artiști plastici, de mici dimensiuni și alte produse similare). Chioșcurile vor avea o suprafață standard de 12 mp și vor necesita obținerea unei autorizații de construire într-un termen de maxim 6 luni de la câștigarea amplasamentului la licitație.

Alte 35 de spații vor fi scoase la licitație și sunt destinate tonetelor. Pe aceste amplasamente se vor putea vinde produse de presă, tipărituri, cărți, reviste și ziare. Tonetele vor avea o suprafață standard de 6 mp și vor necesita obținerea avizului pentru locație într-un termen maxim de 3 luni de la câștigarea amplasamentului la licitație, autorizația de construire nefiind necesară pentru tonete și pupitre care nu au fundație și se racordează doar la electricitate.

Dacă termenele nu sunt respectate, amplasamentele vor fi scoase din nou la licitație publică. Tonetele și chioșcurile vor fi licitate pentru o perioadă de închiriere de 5 ani.

Proiectul de hotărâre va fi supus la vot în ședința de plen a Consiliului Local. Licitația va fi lansată după aprobarea acestuia. După finalizarea licitației, chioșcurile existente vor fi ridicate de cei care le operează în momentul de față sau, în cazul în care aceștia nu se conformează, de către administrația locală, costurile urmând a le fi imputate. Se vor putea înscrie la licitaţie persoane juridice sau fizice autorizate, asociaţiile familiale sau întreprinderile individuale, care desfăşoară activităţi economice în mod independent. Prețul de pornire propus este de 2-3 lei/mp/zi, în funcție de zona vizată.

Amplasamentele propuse pentru chioșcuri:

Piața Mărăști

Piața Libertății

Piața Consiliul Europei

Bd. Revoluției 1989

Bd. Regele Ferdinand I (Catedrală – stație STPT)

Punctele Cardinale

Calea Șagului/Rebreanu

Amplasamentele propuse pentru tonete:

Piața Libertății

Piața Consiliul Europei

Bulevardul Revoluției 1989

Bulevardul Regele Ferdinand I (Catedrala – stația STPT)

Punctele Cardinale

Calea Șagului/Rebreanu

Strada Ion Ionescu de la Brad/ Calea Sever Bocu

Calea Sever Bocu/str.Sf.Apostoli Petru și Pavel (Calea Lipovei)

Calea Aradului/str. Liege (Piața Verde)

Calea Torontalului (capătul liniei de tramvai 4)

Piața Mehala str.Cloșca/ str. Grigore Alexandru / str. Locotenent Ovidiu Badea

Str. Gheorghe Lazăr/ Bulevardul Cetății

Str. Cloșca (Piața Avram Iancu)

Calea Bogdăneștilor/ Bulevardul Cetății (Balta Verde)

Str. Coriolan Brediceanu – str. Bogdăneștilor /Calea Circumvalațiunii

Str. Coriolan Brediceanu – Piața 700

Spitalul Militar, str.Gh. Dima

Piața Regina Maria

Piața Badea Cârțan

Calea Dorobanților / str.Simion Bărnuțiu

Str.A.Saguna/ str.Tigrului/ str. Titu Maiorescu/ str. I.Mihalache/ str. Baba Dochia

Aleea FC Ripensia/ str. 1 Decembrie 1918 (Sala Olimpia – CRAFT)

Piața Gh. Domășneanu / Calea Buziașului – AEM

Calea Buziașului – AEM

Aleea Cristalului / Bv. Sudului (Parcul Sudului)

Calea Martirilor/ Str. Martir Ioan Stanciu (Piața Giroc)

Str. Drubeta/ str. Mareșal Alexandru Averescu

Piața N.Bălcescu

Piața N. Bălcescu – str. Ciprian Porumbescu nr.2

Piața Alexandru Mocioni

Piața Iosefin

Bd. Republicii/ Bd. General I.Dragalina (Gara de Nord)

Bd. Dâmbovița / str. Ion Barac (depou Tramvaie)

Bd. Dâmbovița/ str. Ana Ipătescu Piața Aurora

Piața Veteranilor

Locale

Serviciu Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, la Peciu Nou

Publicat

pe

Începând de miercuri, 15 ianuarie 2025, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Peciu Nou își va începe efectiv activitatea.

Astfel, cetățenii care au domiciliul pe raza de competență a comunei Peciu Nou (Peciu Nou, Diniaș și Sânmartinu Sârbesc) se vor adresa Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Peciu Nou începând cu data mai sus menționată.

Serviciul Evidența Persoanei Timișoara deservește în continuare următoarele comune arondate:

1. Com. Becicherecu Mic

2. Com. Bogda

3. Com. Bucovăț

4. Com. Cenei

5. Com. Fibiș

6. Com. Ghiroda

7. Com. Giarmata

8. Com. Giulvăz

9. Com. Mașloc

10. Com. Orțișoara

11. Com. Parța

12. Com. Pișchia

13. Com. Remetea Mare

14. Com. Sânandrei

15. Com. Sânmihaiu Român

16. Com. Șag

Citeste mai mult

Locale

Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara. Cum puteți să vă exprimați părerea

Publicat

pe

„Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara”, realizat de Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara este încă disponibil pentru completare on-line. Sondajul sociologic reflectă calitatea vieții în Timișoara și acoperă toate ariile vieții în oraș iar completarea lui nu durează mai mult de 10 minute.

Ancheta sociologică este concepută de Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara și măsoară gradul de mulțumire față de întreținerea clădirilor istorice, a pistelor de biciclete, starea drumurilor, a iluminatului public sau transportului în comun.

Cel mai recent raport, referitor la datele Barometrului Calității Vieții în Timișoara 2023, a arătat că aproape 70% dintre timișoreni cred că Timișoara se îndreaptă într-o direcție bună, în creștere față de anul 2022 (65,7%) și cea mai ridicată din 2016, când a fost realizat primul raport. Barometrul Calității Vieții are ca scop furnizarea de date empirice relevante pentru administrația publică locală și toți ceilalți actori instituționali implicați în viața orașului privind situația și dinamica socială din comunitatea locală, în scopul orientării politicilor publice și proiectelor strategice locale, în context regional și național.

Barometrul este realizat conform normelor metodologice din domeniu și asigură anonimizarea datelor persoanelor care oferă răspunsuri. Instrumentul de cercetare utilizat în cadrul „Barometrului Calitatea Vieții în Timișoara” este dezvoltat de un grup de cercetători în sociologie, psihologie, științe economice, geografie socială și științe ale comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Sondajul se poate completa până în data 20 ianuarie 2025, la adresa online: https://e-uvt.questionpro.com/a/TakeSurvey.

Citeste mai mult

Locale

NEMULȚUMIRE. Primăria Timișoara trece serviciile de salubrizare la Societatea Drumuri Municipale

Publicat

pe

Municipalitatea intenționează să preia în regie proprie serviciile de salubrizare stradală. În ultima perioadă calitatea serviciilor de curățenie stradală a fost nesatisfăcătoare, reclamații privind coșuri de gunoi adesea pline, praf pe străzi și trotuare murdare fiind înregistrate în platforma dedicată și la managerii de cartier.

“Chiar dacă în ultimii ani am văzut o îmbunătățirea a curățeniei din Timișoara, recunosc că sunt nemulțumit de cât de curat este orașul. Am decis să propun Consiliului Local să preluăm serviciul de salubrizare înapoi la municipalitate tocmai pentru a avea un mai mare control asupra modului în care se face curățenie în oraș. Pentru banii pe care îi plătim anual din bugetul local, din taxele și impozitele timișorenilor, Timișoara trebuie să arate mai bine”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Ca urmare a feedback-ului negativ al timișorenilor la adresa actualului operator și a unei evaluări detaliate a serviciilor prestate de acesta, Primăria Timișoara a luat constant măsuri, respectiv nu a recepționat toată suprafața planificată pentru curățenie. În aceste condiții, municipalitatea inițiază primul pas pentru asigurarea serviciilor de salubrizare prin intermediul Societății Drumuri Municipale (SDM). Două proiecte de hotărâre vor fi supuse votului în următoarea ședință a Consiliului Local: unul privind studiul de oportunitate și unul privind mandatarea AGA SDM pentru a iniția demersuri pentru noile servicii.

Odată aprobate proiectele de hotărâre, municipalitatea poate parcurge următoarele etape, astfel încât schimbarea operatorului să nu afecteze continuitatea serviciilor după mijlocul lunii martie, când expiră contractul cu societatea Brantner Servicii Ecologice. Ofertele depuse în cadrul procedurii de achiziție publică a municipalității pentru servicii de salubrizare, inclusiv de către Brantner, au fost inadmisibile.

Timișoara nu este singurul municipiu care a decis preluarea serviciilor de salubrizare în regie proprie: recent, Primăria Reșița a anunțat același demers începând cu luna martie a acestui an.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite