Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Chioșcuri și tonete noi, la Timișoara. Se vor putea comercializa ziare, reviste, produse alimentare, produse culturale și produse artizanale

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara pregătește prima licitație publică deschisă cu strigare din ultimii 10 ani pentru instalarea de chioșcuri și tonete pe domeniul public al orașului.

Chioșcurile și tonele vor fi folosite pentru comercializarea de ziare, reviste, produse alimentare, produse culturale, artizanale și care promovează Timișoara.

„Le înlocuim pe cele vechi și depășite cu un model nou, estetic, potrivit pentru Timișoara, care a fost elaborat de specialiștii municipalității. Calitatea spațiului public, detaliile estetice, modul în care se face comerț stradal sunt definitorii pentru un oraș modern. Scoatem la licitație 42 de amplasamente, nu doar în zona centrală, ci și în cartiere, pentru a asigura accesul timișorenilor la aceste produse și pentru a asigura un aspect unitar, în tot orașul al acestui tip de comerț stradal”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Primăria Municipiului Timișoara va scoate la licitație cu strigare 7 spații pentru chioșcuri, unde se vor putea vinde produse alimentare ambalate și nealimentare de mici dimensiuni, cărți, reviste, ziare, produse promoționale inclusiv de artizanat, produse tradiționale de mici dimensiuni, produse culturale (hartă, magneți suveniruri specifice activității de turism care ilustrează clădiri, parcuri din Municipiul Timișoara și România, articole create de artiști plastici, de mici dimensiuni și alte produse similare). Chioșcurile vor avea o suprafață standard de 12 mp și vor necesita obținerea unei autorizații de construire într-un termen de maxim 6 luni de la câștigarea amplasamentului la licitație.

Alte 35 de spații vor fi scoase la licitație și sunt destinate tonetelor. Pe aceste amplasamente se vor putea vinde produse de presă, tipărituri, cărți, reviste și ziare. Tonetele vor avea o suprafață standard de 6 mp și vor necesita obținerea avizului pentru locație într-un termen maxim de 3 luni de la câștigarea amplasamentului la licitație, autorizația de construire nefiind necesară pentru tonete și pupitre care nu au fundație și se racordează doar la electricitate.

Dacă termenele nu sunt respectate, amplasamentele vor fi scoase din nou la licitație publică. Tonetele și chioșcurile vor fi licitate pentru o perioadă de închiriere de 5 ani.

Proiectul de hotărâre va fi supus la vot în ședința de plen a Consiliului Local. Licitația va fi lansată după aprobarea acestuia. După finalizarea licitației, chioșcurile existente vor fi ridicate de cei care le operează în momentul de față sau, în cazul în care aceștia nu se conformează, de către administrația locală, costurile urmând a le fi imputate. Se vor putea înscrie la licitaţie persoane juridice sau fizice autorizate, asociaţiile familiale sau întreprinderile individuale, care desfăşoară activităţi economice în mod independent. Prețul de pornire propus este de 2-3 lei/mp/zi, în funcție de zona vizată.

Amplasamentele propuse pentru chioșcuri:

Piața Mărăști

Piața Libertății

Piața Consiliul Europei

Bd. Revoluției 1989

Bd. Regele Ferdinand I (Catedrală – stație STPT)

Punctele Cardinale

Calea Șagului/Rebreanu

Amplasamentele propuse pentru tonete:

Piața Libertății

Piața Consiliul Europei

Bulevardul Revoluției 1989

Bulevardul Regele Ferdinand I (Catedrala – stația STPT)

Punctele Cardinale

Calea Șagului/Rebreanu

Strada Ion Ionescu de la Brad/ Calea Sever Bocu

Calea Sever Bocu/str.Sf.Apostoli Petru și Pavel (Calea Lipovei)

Calea Aradului/str. Liege (Piața Verde)

Calea Torontalului (capătul liniei de tramvai 4)

Piața Mehala str.Cloșca/ str. Grigore Alexandru / str. Locotenent Ovidiu Badea

Str. Gheorghe Lazăr/ Bulevardul Cetății

Str. Cloșca (Piața Avram Iancu)

Calea Bogdăneștilor/ Bulevardul Cetății (Balta Verde)

Str. Coriolan Brediceanu – str. Bogdăneștilor /Calea Circumvalațiunii

Str. Coriolan Brediceanu – Piața 700

Spitalul Militar, str.Gh. Dima

Piața Regina Maria

Piața Badea Cârțan

Calea Dorobanților / str.Simion Bărnuțiu

Str.A.Saguna/ str.Tigrului/ str. Titu Maiorescu/ str. I.Mihalache/ str. Baba Dochia

Aleea FC Ripensia/ str. 1 Decembrie 1918 (Sala Olimpia – CRAFT)

Piața Gh. Domășneanu / Calea Buziașului – AEM

Calea Buziașului – AEM

Aleea Cristalului / Bv. Sudului (Parcul Sudului)

Calea Martirilor/ Str. Martir Ioan Stanciu (Piața Giroc)

Str. Drubeta/ str. Mareșal Alexandru Averescu

Piața N.Bălcescu

Piața N. Bălcescu – str. Ciprian Porumbescu nr.2

Piața Alexandru Mocioni

Piața Iosefin

Bd. Republicii/ Bd. General I.Dragalina (Gara de Nord)

Bd. Dâmbovița / str. Ion Barac (depou Tramvaie)

Bd. Dâmbovița/ str. Ana Ipătescu Piața Aurora

Piața Veteranilor

Locale

Amendă și oprirea temporară a activității la restaurantul Taverna Racilor. Ce nereguli au găsit comisarii de la Protecția Consumatorului

Publicat

pe

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au amendat restaurantul Taverna Racilor din Timişoara cu 15.000 de lei şi au dispus oprirea temporară a activităţii, după ce au găsit peşte şi fructe de mare ţinute în condiţii neigienice sau păstrate la decongelat în cutii în care se afla lichid scurs din decongelare.

În urma controlului, a rezultat că restaurantul funcţiona fără autorizaţie de la Primăria Timişoara.

„SC Nedsea SRL – Restaurant Taverna Racilor punct de lucru Iulius Mall Timisoara, control operativ. Abateri: operatorul economic funcţionează autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizaţie din partea Primăriei Municipiului Timişoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obţinere acord pentru desfăşurarea exerciţiilor comerciale”, au transmis reprezentanţi de la Protecţia Consumatorului Timişoara.

În urma controlului au fost găsite mai multe nereguli.

„Materiile prime (peşte, fructe de mare) 271 kg depistate in spaţiile de depozitare, păstrare – spaţii frigorifice şi congelator lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023. Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, in lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara şi pentru siguranta alimentelor in condiţiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate). Nu se respectă vecinătăţile în spaţiile de depozitare, ouăle nu erau curăţate şi dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spaţiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltraţii de umezeală şi porţiuni lipsă. Nu se respecta condiţiile de păstrare-depozitare recomandate de producător.  Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice şi impurităţi în conţinut”, arată comisarii de la Protecția Consumatorului.

În urma controlului a fost dată o amendă de 15.000 de lei şi un avertisment.

De asemenea, a fost dispusă măsura opririi temporare a serviciilor, până la remediere şi oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.

 

Citeste mai mult

Locale

Ovidiu Hațegan, pasagerul cu numărul un million pe Aeroportul Internațional Timișoara

Publicat

pe

Arbitrul international Ovidiu Haţegan a fost desemnat pasagerul cu numărul un milion din anul 2023, de reprezentanții Aeroportului Internațional din Timișoara.

Ovidiu Hațegan a fost în camera VAR la meciul de la Barcelona din Liga Campionilor și s-a întors acasă cu la bordul unei aeronave Lufthansa, care făcea o cursă München – Timişoara.

Ovidiu Haţegan a a declarat că zboară de 20 de ani de la Timişoara spre destinaţii din întreaga lume.

„Felicitări şi mult succes în activitate, Ovidiu Haţegan!”, i-au transmis reprezentanţii Aeroportului Timişoara.

Ovidiu Haţegan a fost în camera VAR la meciul de la Barcelona, la care la centru s-a aflat Radu Petrescu. Partida s-a încheiat 5-0 pentru catalani.

Citeste mai mult

Locale

Târg de adopții canine, la Timișoara

Publicat

pe

Sâmbătă, 𝟐𝟑 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, Primăria Municipiului Timișoara organizează 𝐓â𝐫𝐠𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐝𝐨𝐩ț𝐢𝐢 „Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!“

În 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐀𝐥𝐩𝐢𝐧𝐞𝐭 (𝐥â𝐧𝐠ă 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐬𝐚 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐚), între 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟎:𝟎𝟎 – 𝟏𝟒:𝟎𝟎, vă puteți extinde familia cu un patruped mereu pus pe joacă.

Vor fi pregătiți pentru adopție 10 câini, care au fost deparazitați, vaccinați, sterilizați și microcipați, pentru a ne asigura că fiecare patruped este pregătit pentru a intra într-o familie iubitoare.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația de protecție a animalelor 𝐀𝐧𝐢𝐦𝐚𝐥 𝐂𝐚𝐫𝐞 𝐓𝐞𝐚𝐦.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite