Ne găsiți și pe:

Locale

COD ROȘU de caniculă, două zile, în Banat. Puncte de prim ajutor, în Timișoara

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Roșu de caniculă, temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat în perioada 24 – 25 iunie 2021, pe raza județului Timiș.

Temperaturile vor fi cuprinse între 39 și 41 grade, iar în cursul nopții, valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20 – 24 de grade.

Pentru a veni în sprijinul populației, începând din 24 iunie2021 se vor constitui 4 puncte de acordare a primului – ajutor, în Timișoara, care sunt amplasate în următoarele locuri:

 • Oficiul Poștal nr.1 – B.dul Revolutiei 1989 nr.2;
 • Opera Română Timișoara – Agenția de bilete, Strada Mărășești, nr. 2;
 • Oficiul Poștal nr. 5, Ghișeul nr. 1, pe strada 1 Decembrie nr. 90;
 • Piața Iosefin din Timișoara;
 • Primăria Municipiului Timișoara a aprovizionat punctele de prim ajutor cu apă plată, flacoane de 2 litri și pahare de unică folosință.
  Cele 4 Puncte de acordare a primului-ajutor sunt asigurate de personal din cadrul școlilor postliceale de specialitate și Societății de Cruce Roșie Timiș.
  Facem precizarea ca aceste puncte de prim-ajutor nu se substituie controlului medical de specialitate și consultațiilor la cabinetul medicului de familie.
 • Pentru a evita riscurile generate de temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă, vă rugăm să respectați următoarele reguli de protecție:
  – Rămâi în casă şi limitează expunerea la soare.
  – Petrece cea mai mare parte a zilelor călduroase în spații răcoroase.
  – Mănâncă regulat, echilibrat și ușor.
  – Evită utilizarea sării.
  – Bea multă apă. Persoanele care au epilepsie, suferă de inimă, rinichi sau ficat au restricţionare privind utilizarea – lichidelor ori au probleme de reţinere a lichidelor, de aceea trebuie să consulte un medic înainte de a creşte aportul acestora.
  – Limitează consumul de băuturi alcoolice.
  – Poartă haine uşoare, răcoroase, colorate deschis care acoperă cat mai mult pielea.
  – Protejează-ți fața şi capul purtând o pălărie cu boruri largi.
  – Protejează-ți ochii purtând ochelari de soare cu lentile colorate din categoria 3 (filtre optice marcate UV 400 de culoare gri, maro sau verde), sau prin intermediul unor ochelari de vedere prevăzuți cu lentile fotocromatice.
  – Nu lăsa niciodată copiii sau animalele singure în autovehicule închise.
  – Evită muncile extenuante în partea cea mai călduroasă a zilei.
  – Utilizează un sistem de contact permanent cu o altă persoană şi ia pauze frecvente.

Locale

În ce țară trăim?!? Un club privat funcționa ilegal, de ani de zile, pe malul Begăi, în Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara a emis  încă o dispoziție de suspendare a activității pe 30 zile a unui club de pe malul Begăi, considerat de edili „unul dintre cele mai halucinante cazuri“.

Este vorba de un teren al orașului de aproape 5.800 mp pe care funcționează un club privat.

Nu există un contract de concesiune al terenului.

Nu există o autorizație de construire pentru clădirile ridicate pe teren.

Nu există o autorizație de funcționare pentru activități comerciale.

„Și totuși, în zona zero a Timișoarei, a funcționat nederanjat de ani de zile. Cum a fost posibil așa ceva, cine a închis ochii, sper să găsim și la asta un răspuns…“, se întreabă Dominic Fritz, primarul Timișoarei, într-o postare pe Facebook.

Acesta a mai anunțat: „Noi am somat și amendat clubul conform legii de repetate ori. A continuat să sfideze și Poliția Locală și Primăria, așa că acum am aplicat sancțiunea de suspendare a activității pe 30 de zile (perioadă maximă permisă de lege). Vom continua să ne folosim de toate pârghiile legale pe care le avem la dispoziție, chiar dacă e o luptă lungă“.

Conform edilului-șef al orașului Timișoara, acesta este doar unul din pașii mulți ai campaniei Primăriei de a recupera aproape 11 hectare de domeniu public care a fost și este exploatat ilegal și fără să aducă niciun venit bugetului local.

Cu această campanie, Primăria Timișoara îi susține pe toți cei din domeniul ospitalității care respectă legea și care contribuie corect la bugetul comunității.

„Voi continua această luptă de recuperare și valorificare corectă a patrimoniului orașului, fără teamă de cei care până acum au avut protecție și privilegii“, concluzionează Dominic Fritz.

Citeste mai mult

Locale

Se întrerupe furnizarea apei potabile pentru spălarea conductelor. Pe ce străzi și când

Publicat

pe

Joi, 6 octombrie,între orele 8 – 18 vor avea loc lucrări la conductele de pe Calea Stan Vidrighin, la intersecțiile cu Bulevardul Constructorilor și strada Cerna. Lucrările fac parte din proiectul de modernizare stradală, iar pe durata lor se va întrerupe alimentarea cu apă la firmele Dalli, Tehnomet, Egeria, Lukoil, STPT, Aquatim Cerna, Rolling, Autogara Normandia, Elco, Agatex, Omfal, Dräxlmaier, restaurantul „La Lia” și Transport Auto Marfă.

Tot joi, între orele 8 – 14, în localitățile Pietroasa, Poieni, Crivina de Sus și Fărășești se va întrerupe furnizarea apei pentru lucrări de spălare și igienizare a rețelei de distribuție, iar vineri, 7 octombrie, între orele 9 – 15 se va opri apa în Voiteg.

Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile și sunt o parte a activității desfășurate de Aquatim în cadrul mentenanței preventive a rețelelor de distribuție.

La reluarea alimentării cu apă în regim normal este posibil ca la robinete să curgă apă tulbure.

Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm clienților să nu folosească apa în scopuri menajere, până la limpezirea completă.

Rugăm, de asemenea, consumatorii să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesarul pe perioada anunțată.

Citeste mai mult

Locale

Wedding Days. Primul târg de nunti al sezonului 2023, la Timişoara

Publicat

pe

În perioada 14 – 16 octombrie 2022, se va desfăşura primul târg de nunți destinat sezonului 2023, Wedding Days.

Gazda evenimentului va fi Colosseum Timişoara Ballroom (Complex Totalco, strada Calea Timișoarei, nr. 6, Giroc ), un complex de 2 săli de evenimente, foarte elegante și foarte bine cunoscute în domeniul organizărilor de evenimente din Timișoara.

Vizitatorii vor putea să vadă ultimele tendințe în materie de nunți şi botezuri şi îşi vor putea alege furnizori din domeniul destinat evenimentelor: flori, decor de vis, invitații, muzică, foto-video etc.

De asemenea, saloanele de rochii de mireasă vor prezenta oferte speciale, fie că va fi vorba de reducerile toamnei fie de cele mai noi tendințe pentru anul 2023.

Punctul forte al evenimentului va fi prezentarea noilor modele de rochii de mireasă care se vor putea achiziționa la prețuri foarte bune numai în perioada târgului. În cadrul târgului va fi organizată și ziua marilor reduceri, White Friday Sale, când unii furnizor de servicii vor prezenta oferte de nerefuzat la prețuri reduse.

De asemenea, printre expozanți se vor regăsi cofetării cu cele mai atractive oferte de torturi, magazine de verighete, cabina foto, servicii de make-up și hair styling.

Programul de vizitare va fi:

Vineri, 14 octombrie 2022, între orele 14.00 – 20.00

Sâmbătă, 15 octombrie 2022, între orele 10.00 – 20.00

Duminică, 16 octombrie 2022, între orele 10.00 – 17.00

Biletul de intrare costă 10 lei/persoană.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite