Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Dominic Fritz a numit 6 medici în consiliile de administrație ale spitalelor

Publicat

pe

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a decis să numească șase profesioniști din domeniul sănătății care să îl reprezinte în consiliile de administrație ale spitalelor Primăriei Timișoara.

Cei șase medici, cu o reputație profesională și etică impecabilă, vor fi reprezentanții mei în Consiliile de administrație ale spitalelor ce țin de Primăria Timișoara. Le mulțumesc că au acceptat propunerile. Prioritatea mea este profesionalizarea administrației publice și obiectivul este ca Timișoara să fie un exemplu. Doar așa putem să oferim serviciile de calitate de care timișorenii au nevoie, cu oameni pricepuți la locurile potrivite. Un criteriu în numirea lor a fost și faptul că nu lucrează în spitalele în care vor fi membri în consilii de administrație. Așa nu doar evităm conflicte de interese, ci și contribuim la o strategie mai coerentă și mai colaborativă pentru infrastructura medicală la Timișoara. Spitalele – și administrația în general- nu pot fi sinecuri pentru politicieni fără nicio legătură cu domeniul de care se ocupă. Lipsa de viziune, de prioritizare a investițiilor, politizarea au produs tragedii precum cea de la Matei Balș. A venit timpul ca profesioniștii să fie la conducere”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Reprezentanții primarului în consiliile de administrație ale spitalelor vor fi:

La Spitalul Municipal a fost numit dr. Mădălin Margan, absolvent ca șef de promoție al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara și medic specialist obstetrică-ginecologie. A lucrat ca asistent universitar timp de 6 ani și este calificat în cercetarea clinică, fiind investigator în mai multe studii clinice finanțate din granturi europene. De asemenea, a absolvit studii postuniversitare în managementul spitalelor la Școala Națională de Sănătate Publică și un program executiv de project management al proiectelor în sănătate la Harvard. Dr. Margan a fost și consilier în cancelaria prim-ministrului Dacian Cioloș, unde a acumulat o experiență semnificativă în ceea ce privește politicile de sănătate, managementul sanitar și farmaco-economia.

Membru supleant va fi prof. univ. dr. Simona Drăgan, medic primar medicină internă, specialist cardiolog, șefa secției Recuperare Cardiovasculară a IBCV Timișoara, fost prorector didactic la UMF „Victor Babeș” Timișoara. A fost „visiting professor” la Universitățile Duke, Carolina de Nord și Georgetown, Washington DC, SUA. A fost director sau responsabil de proiect în numeroase proiecte de cercetare naționale si internaționale, precum și în proiecte de dezvoltare instituțională.

În Consiliul de Administrație al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara va fi dr. Gabriela Olariu, un reputat medic primar pediatru/neonatolog, doctor în medicină din 2003 și șef de secție Neonatologie în cadrul SCMUT (Maternitatea Odobescu) unde coordonează întreaga activitate medicală, administrativă, de formare profesională din cadrul secției de neonatologie. Formator național în urgențe neonatale, reanimare neonatală și în alăptare. Din 2007 și până în prezent este expert medical în neonatologie în diferite  granturi care au avut ca scop formarea profesională în neonatologie.

Membru supleant va fi dr. Nicolae Rădoi, un reputat specialist în cardiologie. Timp de 11 ani a condus Secția de Cardiologie a Spitalului Militar din Timișoara, iar ulterior a ocupat funcțiile de comandant (manager general) și director medical în acest spital. Este deținător al unui Atestat de studii complementare în Cardiologie Intervențională obținut la Universitatea de Medicină din Târgu Mureș și Competență Europeană în Cardiologie Intervențională, acordată de Societatea Europeană de Cardiologie.

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, reprezentantul primarului va fi prof. dr. Mihai Gafencu, unul dintre cei mai cunoscuți medici din zona de vest a țării. Cu un Masterat în management sanitar, dializă și atestat în ecografie, management și dializă la copil, prof. dr. Gafencu este medic primar pediatru, specialist nefrolog și medic primar de nefrologie pediatrică, coordonatorul Centrului regional de toxicologie și al Laboratorului de dializă de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. De asemenea, el este și profesor universitar la departamentul de pediatrie al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Din 2016 este președintele Organizației Salvați Copiii, fiind, între 2001 și 2015 vicepreședinte și coordonând, de peste 25 de ani, în calitate de președinte, activitatea filialei Timiș.

Supleant îi va fi dr. Octavian Jurma, medic și cercetător specializat pe neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA, unul dintre fondatorii grupului pentru studiul formal al sistemelor vii, care încearca să găsescă modele matematice și să formalizeze fenomenele biologice și sociale. Pasionat de statistici, dar și de transparența autorităților, analizele sale privind evoluția pandemiei de COVID-19 au devenit un punct de referință pentru mulți, inclusiv pentru presă și autorități.

Locale

A aruncat deșeuri pe spațiul public. A fost amendat și i-a fost confiscată autoutilitara

Publicat

pe

Un tânăr de 26 de ani a fost amendat cu 30.000 de lei și i-a fost confiscată autoutilitara pe care o conducea după ce a fost prins că a aruncat deșeuri pe spațiul public și le-a incendiat.

„Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Săcălaz, au fost sesizati prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi aruncat deşeuri dintr-o autoutilitară, pe care ulterior le-ar fi incendiat, pe un teren viran ce aparţine unei foste societăţi comerciale din localitatea Beregsău Mare. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificat şoferul autoutilitarei, un bărbat în vârstă de 26 de ani, bănuit de comiterea faptei”, a transmis marţi IPJ Timiş.

Şoferul autoutilitarei, un bărbat de 26 de ani a fost amendat cu 30.000 lei conform OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor, fiind luată măsura complementară a confiscării autoutilitarei.

Foto: Poliția Română

Citeste mai mult

Locale

Cerșetori ridicați de polițiștii locali din mai multe zone din Timișoara

Publicat

pe

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță și Ordine Publică au desfășurat, în ultimele zile, o amplă acțiune cu scopul depistării persoanelor fără adăpost și a celor care apelează la mila publică pe raza municipiului Timișoara.

Astfel, s-a acționat în zonele Parcul Botanic, Gara de Nord, Bdul General Dragalina, Catedrala Mitropolitană – Parcul Civic, Zona Elba, Pictor Ioan Zaicu.

Au fost depistați un număr de 16 cerșetori și oameni ai străzii, aceștia fiind predați către centrul social de pe Strada Telegrafului.

Totodată, în cazul a două astfel de persoane s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii 61/1991 republicată, deoarece au pătruns fără drept în clădirea fostei casierii a Retim de pe Strada Matei Corvin.

Astfel de acțiuni sunt organizate periodic, pe lângă verificările zilnice și măsurile luate ca urmare a sesizărilor de la cetățeni.

De la începutul acestui an în baza de date a Poliției Locale au fost înregistrați un număr de 228 cerșetori și oameni ai străzii.

Polițiștii locali iau măsuri de preluare a acestora din stradă și predarea către serviciile sociale în vederea reintegrării lor, dar din păcate, din cauza legislației, dar și a faptului că aici primesc bani de la cetățeni, aceștia se întorc înapoi în stradă.

Citeste mai mult

Locale

„Străzi pentru comunitate“, pe Bulevardul Cetății din Timișoara. Programul evenimentelor

Publicat

pe

„Străzi pentru comunitate” dăruiește cetățenilor din cartiere, pentru o zi, o stradă circulată în mod obișnuit de mașini, și o transformă în loc de desfășurare a unor activități destinate tuturor vârstelor, care pun în valoare specificul cartierului, organizate cu parteneri „din vecini”: școli, societăți comerciale, universități, cluburi sportive etc.

Anul acesta, evenimentul se va desfășura pe Bd. Cetății, duminică 14 aprilie.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, circulația tramvaielor și a autovehiculelor pe Bd. Cetății, între Calea Torontalului și str. Amforei/Martir Cernăianu va fi oprită, între orele 7:00 și 17:00.

Participarea la activități este gratuită. De asemenea, la fiecare atelier, participanții pot câștiga premii simbolice: penare (truse) din meshuri reciclate, cărți, biscuiți gigantici și pâine de la Prospero, chiar și flori cu rădăcină, pentru grădinile din fața blocului (care vor fi plantate ulterior, cu sprijinul Horticultura).

Programul se desfășoară între orele 11:00-16:00 și cuprinde următoarele activități:

SCENĂ
11:00 – Sticluța, spectacol pentru copii cu Asociația „Teatru pentru Tine”
Povestea unei sticle de plastic aruncate în apă de un copil nepăsător. O temă actuală și esențială astăzi, „tradusă” în mod amuzant pe înțelesul celor mici.
12:30 – Spectacol realizat de elevii Școlilor Gimnaziale 19 și 24
14:00 – Dans cu Magnum Team

15:00 – Spectacol folcloric cu Ansamblul „Timișul” Tineret

Soliști: Sara Vasilescu, David Crișan, Maria Șaptebani, Ana-Maria Moldova, Alexandra Acs, Cristian Negrea și Bianca Opăriuc
Dirijor: Nicolae Baniciu. Coregrafi: Maria Topciov, Ciprian David și Doina Susan

ATELIERE, 12:30-16:00

– Împletit de nuiele cu meșterul popular Dinu Perva

– Ateliere creative cu CODRU– Grădinărit cu Facultatea de Horticultură, Universitatea de Științele Vieții „Mihai I”
– Croșetat cu Cristina Codreanu

– Percuție cu Sorina Savii

– Pictură cu Claudia Marta

– Lectură cu Florina Jinga

– Mânuit de păpuși cu maestrul păpușar Maria Gornic

– Desene pe asfalt și obiecte din materiale reciclabile, cu Gabriela Muscan

CONCURSURI, 11:00-16:00

Crosul Cetății, ora 11:00

Crosul se adresează copiilor între 6 și 15 ani. Startul se va da la ora 11:00, pe Bd. Cetății, în apropierea colțului cu Str. Amforei. Regulamentul de participare poate fi consultat pe www.casadeculturatm.ro, începând de astăzi, 9 aprilie, ora 17:30.
Battle de street dance, ora 13:00

CLICK AICI PENTRU REGULAMENT 

COMPETIȚII AMICALE PENTRU SENIORI, 12:30-16:00

Șah, table, rebus, integrame, sudoku. Seniorii sunt invitați să vină cu jocul de table/șah de acasă. Rebus, integrame și sudoku sunt furnizate de organizatori.

MIȘCARE ÎN AER LIBER, 11:00-16:00

Bd. Cetății/Str. Iancu Flondor

11:00 – clasă de aerobic cu Beauty Center

12:00 – ora de mișcare cu Smartfit

Bd. Cetății

11:00-16:00 – ping-pong, baschet, volei tras cu arcul etc. cu Asociația Campioni pentru Viitor

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite