Artă înseamnă muzică, dans, înseamnă desen sau fotografie. Toate se regăsesc la Școala de Artă din Timișoara, unde dascălii scot la iveală, șlefuiesc și îmbunătățesc talente, dar și transformă vise și pasiuni în realitate.
Cursurile și orele grele, muncite – au toate un final menit să îi răsplătească pe profesori și pe elevi în egală masură. Spectacolele, concursurile și expozițiile demonstrează că munca lor împreună a avut o însemnătate pentru fiecare în parte.
Astfel, în 5 martie, de la ora 18, debutează expoziția „Muguri de martie”, realizată din lucrări ale elevilor de la clasa de pictură și artă decorativă a profesorului Lucia Kolla Stoica, ale cursanților de la clasa de pictură și grafică pentru copii, îndrumați de profesor Liliana Georgiades, ale elevilor de la clasa de sculptură a profesorului Marius Bacriu, dar și ale celor de la clasele de design vestimentar și cine foto, coordonați de profesor Gabriela Muscan, respectiv profesor Cosmin Danciu și Constantin Huțanu. vernisajul va fi prezentat de jurnalistul Ilie Chelariu, iar atmosfera va fi întreținută de formația Rock Band a Școlii de Artă, coordonată de profesorul Alexandru Faur.
Ziua de 12 martie este dedicată cursanților de la clasa de chitară a profesorului Alexandru Faur. „Guitar în my heart” se numește spectacolul electrizant la care sunt așteptați, de la ora 18, spectatorii pasionați de muzică de chitară.
Și tot în 12 martie, la English Pub Art Club – Colțul de Lectură din Lugoj, va avea loc vernisajul expoziției „Despre fericire”. Aici vor putea fi admirate lucrările elevei Carmen Olteanu, cursantă a Școlii de Artă din Timișoara, la clasa de pictură/artă decorativă a profesorului Lucia Kolla Stoica. Evenimentul care va începe la ora 18 va fi prezentat de profesorii Lucia Kolla Stoica și Marius Bacriu.
Kids Fest Timișoara este un festival al copiilor la care Școala de Artă va fi reprezentată, în 25 martie, într-o atmosferă de veselie, muzică și dans, de cursanții profesorului Adela Scorobete, de la clasa de balet, dans modern și majorete.
Spre finalul lunii martie, revine în prim plan folclorul, cu un spectacol organizat în 26 martie, de la ora 17. Elevii clasei de orgă electronică, ai profesorului Sorin Todor, își așteaptă spectatorii la evenimentul cultural „Dragi mi-s cântecul și jocul”.
După alte 4 zile, elevii îndrumați de profesorii Edmund Dandoți și Roxana Pîrvu vor susține o audiție de vioară și pian, intitulată „Armonii de primăvara”. Demonstrația lor scenică va avea loc în 30 martie, de la ora 18, în sala festivă a CCAJT.
Ultima zi a lunii martie îi aduce pe scenă pe elevii clasei de pian îndrumați de profesor Mihai Bîzgan, într-o audiție cu un titlul parcă premonitoriu și de bun augur: „Vreau să fiu artist”.
Din 23 martie până în 4 aprilie, cursanții clasei de pictură și artă decorativă, îndrumați de profesorul Lucia Kolla Stoica se vor întrece cu alți colegi din țară la un concurs național de arte plastice. Desfășurat la Piatra Neamț, concursul „Nicolae Milord” este în această primăvară la cea de-a patra ediție.