Ne găsiți și pe:

Locale

Expoziții, concerte, spectacole la Școala de Arte din Timișoara, în luna martie

Publicat

pe

Artă înseamnă muzică, dans, înseamnă desen sau fotografie. Toate se regăsesc  la Școala de Artă din Timișoara, unde dascălii scot la iveală, șlefuiesc și îmbunătățesc talente, dar și transformă vise și pasiuni în realitate.

Cursurile și orele grele, muncite – au toate un final menit să îi răsplătească pe profesori și pe elevi în egală masură. Spectacolele, concursurile și expozițiile demonstrează că munca lor împreună a avut o însemnătate pentru fiecare în parte.

Astfel, în 5 martie, de la ora 18, debutează expoziția „Muguri de martie”, realizată din lucrări ale elevilor de la clasa de pictură și artă decorativă a profesorului Lucia Kolla Stoica, ale cursanților de la clasa de pictură și grafică pentru copii, îndrumați de profesor Liliana Georgiades, ale elevilor de la clasa de sculptură a profesorului Marius Bacriu, dar și ale celor de la clasele de design vestimentar și cine foto, coordonați de profesor Gabriela Muscan, respectiv profesor Cosmin Danciu și Constantin Huțanu. vernisajul va fi prezentat de jurnalistul Ilie Chelariu, iar atmosfera va fi întreținută de formația Rock Band a Școlii de Artă, coordonată de profesorul Alexandru Faur.

Ziua de 12 martie este dedicată cursanților de la clasa de chitară a profesorului Alexandru Faur. „Guitar în my heart” se numește spectacolul electrizant la care sunt așteptați, de la ora 18, spectatorii pasionați de muzică de chitară.

Și tot în 12 martie, la English Pub Art Club – Colțul de Lectură din Lugoj, va avea loc vernisajul expoziției „Despre fericire”. Aici vor putea fi admirate lucrările elevei Carmen Olteanu, cursantă a Școlii de Artă din Timișoara, la clasa de pictură/artă decorativă a profesorului Lucia Kolla Stoica. Evenimentul care va începe la ora 18 va fi prezentat de profesorii Lucia Kolla Stoica și Marius Bacriu.

Kids Fest Timișoara este un festival al copiilor la care Școala de Artă va fi reprezentată, în 25 martie, într-o atmosferă de veselie, muzică și dans, de cursanții profesorului Adela Scorobete, de la clasa de balet, dans modern și majorete.

Spre finalul lunii martie, revine în prim plan folclorul, cu un spectacol organizat în 26 martie, de la ora 17. Elevii clasei de orgă electronică, ai profesorului Sorin Todor, își așteaptă spectatorii la evenimentul cultural „Dragi mi-s cântecul și jocul”.

După alte 4 zile, elevii îndrumați de profesorii Edmund Dandoți și Roxana Pîrvu vor susține o audiție de vioară și pian, intitulată „Armonii de primăvara”. Demonstrația lor scenică va avea loc în 30 martie, de la ora 18, în sala festivă a CCAJT.

Ultima zi a lunii martie îi aduce pe scenă pe elevii clasei de pian îndrumați de profesor Mihai Bîzgan, într-o audiție cu un titlul parcă premonitoriu și de bun augur: „Vreau să fiu artist”.

Din 23 martie până în 4 aprilie, cursanții clasei de pictură și artă decorativă, îndrumați de profesorul Lucia Kolla Stoica se vor întrece cu alți colegi din țară la un concurs național de arte plastice. Desfășurat la Piatra Neamț, concursul „Nicolae Milord” este în această primăvară la cea de-a patra ediție.

Locale

În ce țară trăim?!? Un club privat funcționa ilegal, de ani de zile, pe malul Begăi, în Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara a emis  încă o dispoziție de suspendare a activității pe 30 zile a unui club de pe malul Begăi, considerat de edili „unul dintre cele mai halucinante cazuri“.

Este vorba de un teren al orașului de aproape 5.800 mp pe care funcționează un club privat.

Nu există un contract de concesiune al terenului.

Nu există o autorizație de construire pentru clădirile ridicate pe teren.

Nu există o autorizație de funcționare pentru activități comerciale.

„Și totuși, în zona zero a Timișoarei, a funcționat nederanjat de ani de zile. Cum a fost posibil așa ceva, cine a închis ochii, sper să găsim și la asta un răspuns…“, se întreabă Dominic Fritz, primarul Timișoarei, într-o postare pe Facebook.

Acesta a mai anunțat: „Noi am somat și amendat clubul conform legii de repetate ori. A continuat să sfideze și Poliția Locală și Primăria, așa că acum am aplicat sancțiunea de suspendare a activității pe 30 de zile (perioadă maximă permisă de lege). Vom continua să ne folosim de toate pârghiile legale pe care le avem la dispoziție, chiar dacă e o luptă lungă“.

Conform edilului-șef al orașului Timișoara, acesta este doar unul din pașii mulți ai campaniei Primăriei de a recupera aproape 11 hectare de domeniu public care a fost și este exploatat ilegal și fără să aducă niciun venit bugetului local.

Cu această campanie, Primăria Timișoara îi susține pe toți cei din domeniul ospitalității care respectă legea și care contribuie corect la bugetul comunității.

„Voi continua această luptă de recuperare și valorificare corectă a patrimoniului orașului, fără teamă de cei care până acum au avut protecție și privilegii“, concluzionează Dominic Fritz.

Citeste mai mult

Locale

Se întrerupe furnizarea apei potabile pentru spălarea conductelor. Pe ce străzi și când

Publicat

pe

Joi, 6 octombrie,între orele 8 – 18 vor avea loc lucrări la conductele de pe Calea Stan Vidrighin, la intersecțiile cu Bulevardul Constructorilor și strada Cerna. Lucrările fac parte din proiectul de modernizare stradală, iar pe durata lor se va întrerupe alimentarea cu apă la firmele Dalli, Tehnomet, Egeria, Lukoil, STPT, Aquatim Cerna, Rolling, Autogara Normandia, Elco, Agatex, Omfal, Dräxlmaier, restaurantul „La Lia” și Transport Auto Marfă.

Tot joi, între orele 8 – 14, în localitățile Pietroasa, Poieni, Crivina de Sus și Fărășești se va întrerupe furnizarea apei pentru lucrări de spălare și igienizare a rețelei de distribuție, iar vineri, 7 octombrie, între orele 9 – 15 se va opri apa în Voiteg.

Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile și sunt o parte a activității desfășurate de Aquatim în cadrul mentenanței preventive a rețelelor de distribuție.

La reluarea alimentării cu apă în regim normal este posibil ca la robinete să curgă apă tulbure.

Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm clienților să nu folosească apa în scopuri menajere, până la limpezirea completă.

Rugăm, de asemenea, consumatorii să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesarul pe perioada anunțată.

Citeste mai mult

Locale

Wedding Days. Primul târg de nunti al sezonului 2023, la Timişoara

Publicat

pe

În perioada 14 – 16 octombrie 2022, se va desfăşura primul târg de nunți destinat sezonului 2023, Wedding Days.

Gazda evenimentului va fi Colosseum Timişoara Ballroom (Complex Totalco, strada Calea Timișoarei, nr. 6, Giroc ), un complex de 2 săli de evenimente, foarte elegante și foarte bine cunoscute în domeniul organizărilor de evenimente din Timișoara.

Vizitatorii vor putea să vadă ultimele tendințe în materie de nunți şi botezuri şi îşi vor putea alege furnizori din domeniul destinat evenimentelor: flori, decor de vis, invitații, muzică, foto-video etc.

De asemenea, saloanele de rochii de mireasă vor prezenta oferte speciale, fie că va fi vorba de reducerile toamnei fie de cele mai noi tendințe pentru anul 2023.

Punctul forte al evenimentului va fi prezentarea noilor modele de rochii de mireasă care se vor putea achiziționa la prețuri foarte bune numai în perioada târgului. În cadrul târgului va fi organizată și ziua marilor reduceri, White Friday Sale, când unii furnizor de servicii vor prezenta oferte de nerefuzat la prețuri reduse.

De asemenea, printre expozanți se vor regăsi cofetării cu cele mai atractive oferte de torturi, magazine de verighete, cabina foto, servicii de make-up și hair styling.

Programul de vizitare va fi:

Vineri, 14 octombrie 2022, între orele 14.00 – 20.00

Sâmbătă, 15 octombrie 2022, între orele 10.00 – 20.00

Duminică, 16 octombrie 2022, între orele 10.00 – 17.00

Biletul de intrare costă 10 lei/persoană.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite