Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Fără permise și cu dosare penale pentru consum de alcool și substanțe psihoactive, la volan

Publicat

pe

Polițiștii municipiului Lugoj, ai orașului Gătaia, Deta și Ciacova, au desfășurat, zilele trecute, acțiuni pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri sau alte substanțe interzise la volan, precum și pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, au fost legitimate 548 de persoane și au fost verificate 354 de vehicule.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.240 lei.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere și au fost ridicate 5 certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost testate 258 de persoane cu aparatul alcooltest.

Totodată, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Consum de substanțe psihoactive

În 14 octombrie a.c., în jurul orei 21:40, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț, au oprit pentru control pe strada G.I. Dragalina, din Lugoj, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 32 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare a bărbatului de 32 de ani, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Deoarece aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.

Alcoolemie

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii orașului Gătaia, au oprit pentru control pe strada Carpați, din localitatea Gătaia, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani.

În urma testării bărbatului, cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie în valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Recidivist

De asemenea, în 15 octombrie a.c., în jurul orei 04:05, polițiștii orașului Sânnicolau Mare, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care circula pe strada Calea lui Traian, din Sânnicolau Mare, acesta neconformându-se și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au procedat la urmărirea conducătorului autoturismului, iar la un moment dat, pe strada Drumul Comloșului, bărbatul a intrat în coliziune cu un pod din beton, ieșind din autoturism, reușind să fugă, fiind depistat într-o anexa a unei case părăsite, din localitatea Valcani.

În urma verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, precum și faptul că acesta se află în stare de recidivă, fiind eliberat din penitenciar la data de 26 septembrie 2023 după ce își ispășise pedeapsa pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere, precum și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat, cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie în valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost testat și cu aparatul drugtest și au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Deoarece aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, precum și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive, toate în concurs și în stare de recidivă.

Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

 

Locale

Restricții de trafic la Timișoara pentru desfășurarea evenimentului TIMOTION 2025

Publicat

pe

La solicitarea Asociației Alergotură, comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a avizat închiderea și restricționarea circulației rutiere, duminică, 11 mai 2025, în mai multe intervale orare, după cum urmează:

în intervalul orar 07:45 – 13:00, pe traseele:

  • Traseul cursei de ciclism 15 km: Bulevardul I.C. Brătianu (START) -strada 20 Decembrie – bulevardul C.D. Loga – bulevardul Regele Ferdinand – bulevardul Vasile Pârvan – bulevardul Corneliu Coposu – bulevardul Vasile Pârvan – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul I.C. Brătianu- Piața Iancu Huniade (FINISH).
  • Traseul cursei de 10,5 km (1 tur) și 21 km (2 tururi): Piața Iancu Huniade (START) – strada 20 Decembrie 1989 – strada C.D. Loga – bulevardul Regele Ferdinand – bulevardul Vasile Pârvan – bulevardul Corneliu Coposu – strada Pestalozzi – Parcul Regina Maria – strada I.L. Caragiale – Piața Romanilor – bulevardul 3 August 1919 (pe trotuar) – traversare Parcul Regina Maria– mal stânga Canal Bega – traversare Podul Dragalina (pe trotuar) – mal dreapta Canal Bega – ieșire prin Parcul Justiției – strada George Enescu – bulevardul C.D. Loga – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul I.C. Brătianu – Piața Iancu Huniade / Parcul Civic (FINISH).
  • Traseul crosului de 5 km: Piața Iancu Huniade (START) – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul C.D. Loga – bulevardul Vasile Pârvan – bulevardul Corneliu Coposu – Parcul Regina Maria – mal stânga Canal Bega – Parcul Franz Joseph – Podul Mihai Viteazu (sensul spre Piața Iancu Huniade) – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul I.C. Brătianu – Piața Iancu Huniade / Parcul Civic (FINISH)

în intervalul orar 07:45 – 18:00, pe traseele:

  • Traseul crosului de 3 km: Piața Iancu Huniade (START) – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul C.D. Loga – bulevardul Regele Ferdinand (1 bandă de circulație delimitată) – Splaiul Spiru Haret – mal dreapta Canal Bega – Splaiul Spiru Haret – strada George Enescu – bulevardul C.D. Loga – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul I.C. Brătianu – Piața Iancu Huniade (FINISH)
  • Traseul cursei de 3 km biciclete: Piața Iancu Huniade (START) – strada 20 Decembrie 1989 – bulevarduln C.D. Loga – bulevardul Regele Ferdinand – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul I.C. Brătianu – Piața Iancu Huniade (FINISH).
  • Traseul cursei Micii Campioni (0,7 km): Piața Iancu Huniade (STRADA) -strada 20 Decembrie 1989 – Piața Iancu Huniade –strada Patriarh Miron Cristea – bulevardul I.C. Brătianu – Piața Iancu Huniade (FINISH).
  • Traseul cursei de 1 km: Piața Iancu Huniade (STRADA) – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul I.C. Brătianu – Piața Iancu Huniade (FINISH)

De asemenea, în perioada 10 mai 2025 – 11 mai 2025, parcarea publică din Piața Iancu Huniade va fi rezervată exclusiv organizatorilor evenimentului, în vederea instalării infrastructurii de start a evenimentului.

Șoferilor le este recomandat să folosească rute alternative pe perioada desfășurării evenimentului sportiv.

Citeste mai mult

Locale

Zece terase amplasate ilegal în centrul Timișoarei, desființate

Publicat

pe

După repetate avertismente și un ultimatum de 7 zile, Primăria Municipiului Timișoara a început operațiunea de desființare a teraselor care continuă să funcționeze ilegal în zona centrală.

10 operatori, care aleg să facă concurență neloială majorității care respectă legea, nu au depus documentația necesară pentru autorizare și nici nu au eliberat domeniul public.

Firmele au mimat conformarea prin depunerea simbolică a unei cereri sau a unui dosar incomplet, fără intenția reală de a intra în legalitate, astfel că mobilierul teraselor a fost ridicat.

„Nu acceptăm comerț ilegal în centrul Timișoarei. Nu poți ocupa spațiu public fără autorizație, fără să plătești niciun leu la bugetul local și să te mai aștepți să fii tolerat. E sfidător față de toți cei care muncesc corect și respectă legea. Cei care au ignorat ultimatumul de 7 zile și au depus doar hârtii de fațadă, ca să bifeze un număr de înregistrare, au făcut o alegere greșită. Legea e lege pentru toți. Majoritatea operatorilor economici funcționează legal și se pot baza pe administrația mea că nu vom proteja pe nimeni din cei care fac concurență neloială”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Costurile pentru ridicarea mobilierului amplasat ilegal pe domeniul public vor fi suportate de societățile responsabile.

Ocuparea domeniului public este reglementată printr-o hotărâre a Consiliului Local, care stabilește condițiile minime pentru desfășurarea activităților comerciale pe spațiul public. Printre acestea se numără și respectarea unor cerințe legate de aspectul, amplasamentul și siguranța teraselor. În ceea ce privește taxa, aceasta se ridică la 2 lei/mp/zi în zona A, în perioada mai – august, 1 leu mp/zi în lunile martie, aprilie, septembrie și octombrie și la 0,70 lei/mp/zi pentru lunile ianuarie, februarie, noiembrie și decembrie.

Operatorii comerciali se pot autoriza oricând, în conformitate cu legislația. Doar după obținerea autorizării pot să amplaseze mobilierul și să funcționeze.

Municipalitatea va continua operațiunile de verificare în toate zonele orașului, prin intermediul Poliției Locale.

Foto: Primăria Timișoara

Citeste mai mult

Locale

Gălăgia se „plătește“ cu amendă, la Timișoara

Publicat

pe

Peste 100 de timișoreni au reclamat la Poliția Locală disconfortul creat de unii cetățeni care fac gălăgie, ascultă muzică tare în special noaptea, oamenii legii aplicând 144 de sancțiuni referitoare la tulburarea liniștii publice.

Conform Direcției Generale a Poliției Locale Timișoara, anul acesta 106 timișoreni au reclamat la Poliția Locală situații în care au fost deranjați de gălăgie.

Din constatările polițiștilor locali, în cele mai multe cazuri este vorba despre muzică la intensitate ridicată în spații de locuit, cum ar fi de exemplu în apartamente de bloc de pe străzi precum Miorița, Soarelui, Intrarea Sabinei, Dr. Nicolae Paulescu, Fructelor, Milcov, Labirint etc.

Există și situații în care este reclamată gălăgia făcută de persoane care stau în aer liber, vorbesc tare, consumă alcool, uneori ascultă muzică în fața blocurilor, magazinelor sau în parcuri, cum ar fi într-un părculeț de pe Str. Dinu Lipatti, Parcul Constructorul, Str. Nufărul, Regele Carol, Cloșca etc.

O altă categorie este cea a petrecerilor private, a teraselor și localurilor, unde muzica și zgomotul provoacă disconfort vecinilor, în locații precum terasa unei pizzerii de pe Calea Martirilor, eveniment la centrul de afaceri de pe Bulevardul Eroilor de la Tisa, terasă local de pe Str. Augustin Pacha, bar de pe Str. Ștefan cel Mare etc.

Polițiștii locali au aplicat anul acesta un număr 144 sancțiuni pentru astfel de cazuri, în valoare totată de 85.850 lei, în majoritate la persoane fizice, 18 dintre acestea fiind pentru persoane juridice. Poliția Locală Timișoara atrage atenția că respectarea legii presupune nu numai evitarea sancțiunilor, dar și respect pentru ceilalți cetățeni.

Potrivit Legii 61/1991, provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, precum și tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora se sancționează cu amenzi de la 200 lei la 1.000 lei, respectiv cu amenzi de la 500 lei la 1.500 lei, existând posibilitatea aplicării măsurii complementare de suspendare a activității localurilor pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile, atunci când faptele de tulburare a liniștii pe timp de noapte se repetă.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite