Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Fără permise și cu dosare penale pentru consum de alcool și substanțe psihoactive, la volan

Publicat

pe

Polițiștii municipiului Lugoj, ai orașului Gătaia, Deta și Ciacova, au desfășurat, zilele trecute, acțiuni pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri sau alte substanțe interzise la volan, precum și pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, au fost legitimate 548 de persoane și au fost verificate 354 de vehicule.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.240 lei.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere și au fost ridicate 5 certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost testate 258 de persoane cu aparatul alcooltest.

Totodată, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Consum de substanțe psihoactive

În 14 octombrie a.c., în jurul orei 21:40, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț, au oprit pentru control pe strada G.I. Dragalina, din Lugoj, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 32 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare a bărbatului de 32 de ani, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Deoarece aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.

Alcoolemie

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii orașului Gătaia, au oprit pentru control pe strada Carpați, din localitatea Gătaia, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani.

În urma testării bărbatului, cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie în valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Recidivist

De asemenea, în 15 octombrie a.c., în jurul orei 04:05, polițiștii orașului Sânnicolau Mare, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care circula pe strada Calea lui Traian, din Sânnicolau Mare, acesta neconformându-se și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au procedat la urmărirea conducătorului autoturismului, iar la un moment dat, pe strada Drumul Comloșului, bărbatul a intrat în coliziune cu un pod din beton, ieșind din autoturism, reușind să fugă, fiind depistat într-o anexa a unei case părăsite, din localitatea Valcani.

În urma verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, precum și faptul că acesta se află în stare de recidivă, fiind eliberat din penitenciar la data de 26 septembrie 2023 după ce își ispășise pedeapsa pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere, precum și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat, cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie în valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost testat și cu aparatul drugtest și au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Deoarece aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, precum și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive, toate în concurs și în stare de recidivă.

Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

 

Locale

Vaporașele vor circula, din nou, pe Bega, de la 1 martie

Publicat

pe

Societatea de Transport Public Timişoara a anunţat că de la 1 martie se va relua circulaţia vaporaşelor pe Bega, ambarcaţiunile fiind coborâte la apă sâmbătă, pentru probe.

Traseul curselor pe Bega, graficul de circulaţie, dar şi staţiile în care vor opri urmează să fie disponibile în curând pe site-ul STPT.

Preţul unui bilet pentru o călătorie cu vaporaşul, în regim de transport public, pe cursul râului Bega, în interiorul Timişoarei, este de doar 1 leu.

Vaporaşele vor face şi curse de agrement, tot pe Bega, însă nu doar pe teritoriul Timişoarei, ci până la ecluza de la Sânmihaiu Român. O astfel de călătorie durează 2 ore, iar preţul unui bilet va costa, pentru un adult, 30 de lei, 10 lei pentru copii, iar persoanele cu dizabilităţi, copiii cu vârsta sub 7 ani, elevii, studenţii şi pensionarii de pe raza judeţului Timiş vor beneficia de gratuitate, pe baza documentelor doveditoare.

Un vaporaş care circulă pe Bega are o capacitate de 50 de persoane.

Societatea de Transport Public Timişoara are în administrare 7 vaporaşe.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult

Locale

Amenzi de 63.000 de lei la depozitul Unicarm din Orțișoara. Ce au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorului

Publicat

pe

Depozitul Unicarm din localitatea Orţişoara a fost amendat cu 63.000 de lei de inspectorii de la Protecția Consumatorului, care, în urma unui control, au găsit mai multe abateri printre care carne transportată în condiţii improprii, vitrine frigorifice murdare şi rupte, produse cu greutate mai mică decât era notată pe ambalaj sau produse depozitate în condiţii necorespunzătoare.
Conform unui comunicat de presă, de joi, al CRPC Vest Timiş, în urma controlului operativ care a avut loc la magazinul Unicerm din Orţişoara au fost identificate produse alimentare din carne de porc, congelate găsite în vitrinele frigorifice pentru care s-a constatat că au fost transportate de la depozitul din Vetis cu o maşină care asigura o temperatură între 2-4 grade , intrerupându-se lanţul de frig .
Au mai fost găsite vitrine frigorifice neigenizate corespunzator, rupte, deteriorate cu acumulare de gheaţă în exces produse alimentare congelate, preambalate individual cu conţinut cuprins în bloc de gheaţă, zăpadă în interiorul ambalajului, rezultat al decongelării si recongelării ulterioare, nerespectare temperatura de depozitare-păstrare-transport.
De asemenea, inspectorii au identificat şi practici comerciale incorecte.
„S-a constatat faptul ca la Branza topită cu smantană la 140 g la Branza topită cu ardei-140 g, Branza topită cu verdeaţă-140 g şi Branză topită cu verdeaţă plasa-140g  – S-au cântărit produsele si s-a constatat ca produsele cu tot cu ambalajul de carton au o cantitate de 150g, ambalajul din carton are 20 de grame, iar cele 8 triunghiuri cu tot cu ambalajul din folie aveau 130g, fiind sub gramajul declarat. De asemnea s-au identificat produse alimentare marca UNICARM caşcaval şi preparate din carne fără a se menţiona cantitatea netă. Consumatorii fiind induşi în eroare prin omisiune inselătoare”, se mai precizează în comunicatul de presă.
În cadrul aceluiaşi control au fost identificate produse alimentare Delma diverse sortimente depozitate la o temperatură de 13,6 grade deşi producatorul menţionează o temperatură de 2-10 grade şi au fost identificate preparate produse de Unicarm cu deficienţe de etichetare.
În urma controlului au fost date 7 amenzi în valoare totală de 63.000 de lei şi 4 avertismente.
De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare a peste 2.720 kg produse neconforme şi s-a propus încetarea practicilor comerciale incorecte.

Citeste mai mult

Locale

Amendă de 30.000 de lei pentru aruncarea deșeurilor pe pațiul public. Persoana sancționată a făcut curățenie

Publicat

pe

Poliția Locală a identificat și sancționat o persoană care a aruncat ilegal deșeuri la intersecția dintre străzile Cercului și Dimineții.

Conform prevederilor OUG 92/2021, a fost aplicată o amendă în valoare de 30.000 lei și s-a stabilit un termen de o zi pentru a face dovada predării corecte a deșeurilor. De asemenea, persoana sancționată a venit la fața locului pentru a prelua deșeurile aruncate ilegal.

Primăria Timișoara are în vedere monitorizarea mai multor zone din oraș pentru a-I depista pe toți cei care aruncă deșeurile la voia întâmplării.

Foto: Poliția Locală

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite