Ne găsiți și pe:

Locale

INFORMARE. Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale, strict interzisă

Publicat

pe

În contextul creșterii alarmante a numărului de incendii produse la vegetația uscată în județul Timiș, cât și în alte țări precum Grecia, Italia, Turcia unde au fost înregistrate victime omenești și pagube devastatoare, Primăria municipiului Timișoara, informează  că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ, dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor.

Arderea miriștilor, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboasă, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență se sancționează contravențional de către Garda Națională de Mediu cu amenzi cuprinse între 3.000 — 6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv 25.000 – 50.000 lei pentru persoane juridice.

De asemenea, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, se poate sancționa contravențional, de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, în conformitate cu H.G.R. nr. 537 din 06.06.2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, cu amenzi cuprinse între 1.000 — 2.500 lei.

Pornind de la necesitatea identificării unor soluții concrete pentru stoparea fenomenului de incendiere a vegetației uscate, de pe terenurile arabile și pajiștile permanente, reprezentanții Inspectoratului pentru Situatii de Urgență „Banat” al județului Timiș și reprezentanții Gărzii de Mediu vor transmite la APIA informații referitoare la locul și momentul producerii arderilor (localizare GPS). Aceste  informații  vor  fi utilizate de Apia Central – Direcția Plăți Directe-sector vegetal, în vederea diminuării subvențiilor alocate fermierilor pentru terenurile incendiate, pe lângă sancțiunea contravențională.

Cetățenii trebuie să știe că pot fi sancționați contravențional pentru încălcarea obligațiilor de a nu incendia miriștile, stuful, stufărișurile, vegetația ierboasă sau deșeurile, cât și cu privire la faptul că le poate fi diminuată de către APIA subvenția pentru terenul incendiat.

Locale

Bărbatul care a spart sediul Baroului Timiș, arestat preventiv

Publicat

pe

Un bărbat a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat că a spart sediul Baroului Timiş de unde a furat peste 20.000 de lei.

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus în data de 21.01.2022 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat – persoană de sex masculin – pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Totodată, cu privire la inculpat s-a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, de către Judecătoria Timişoara. (…) S-a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 21.01.2022, până la data de 19.02.2022, inclusiv”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.
Conform anchetatorilor, miercuri seara, în intervalul orar 19.00-20.00, bărbatul a pătruns, prin forțarea uşii de acces, în interiorul casieriei Baroului Timiş, de unde a sustras suma de 20.536 de lei, iar dintr-o altă încăpere a unităţii Baroului Timiş a sustras suma de 400 de lei.

Citeste mai mult

Locale

Casieriile Aquatim, închise în 24 ianuarie

Publicat

pe

Luni, 24 ianuarie, zi de sărbătoare legală, casieriile Aquatim și birourile de relații cu publicul, care gestionează reclamațiile, contractele și avizele tehnice, vor fi închise.

Factura de apă poate fi achitată on-line, cu card bancar, pe site-ul societății, precum și la numeroase puncte de plată, cum ar fi rețelele bancare, oficiile poștale și diverși parteneri comerciali (mai multe detalii pe site-ul www.aquatim.ro, în secțiunea Informații utile – Tarife și factură).

În această perioadă, dispeceratul Aquatim este disponibil non-stop, la numărul de telefon 0356914, pentru înregistrarea sesizărilor privind serviciile de apă și de canalizare.

Se asigură, de asemenea, permanența echipelor de intervenție, în funcție de necesitate.

Citeste mai mult

Locale

Sediul Baroului Timiș, spart. Hoții au furat 50.000 de lei

Publicat

pe

Persoane necunoscute au pătruns în sediul Baroului Timiş şi au furat suma de 50.000 de lei. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru furt calificat şi încearcă să identifice autorii.

„În cursul acestei dimineţi, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Urbană Timişoara au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns în sediul unei instituţii, din municipiul Timişoara. Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, procedând la efectuarea cercetării la faţa locului”, a transmis IPJ Timiş.

După primele cercetări s-a constatat că, hoţii au furat 50.000 de lei.
În cauză a fost întocmit un dosar pentru furt calificat.
Polițiștii continuă cercetările pentru identificarea autorilor şi tragerea la răspundere penală a acestora.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite