Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Medicul Virgil Musta îndeamnă la „marea responsabilizare“

Publicat

pe

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, cel care a reuşit să vindece peste 400 de pacienţi infectaţi cu coronavirus, a tras un semnal de alarmă şi spune că în loc de „marea relaxare” ar trebui să avem „marea responsabilizare”.

El a spus că „suntem încă într-o pandemie, într-o fază de platou, dar curba încă poate merge în jos sau în sus” şi că în perioada următoare protejarea persoanelor cu risc este prioritară.

„Marea responsabilizare şi nu marea relaxare! Poate că unora li se pare că insist prea mult pe această idee de a continua să rămânem şi după 15 mai foarte atenţi şi să păstrăm la nivel personal şi familial majoritatea măsurilor de prevenţie şi precauţie cu care deja ne-am obişnuit. Dar am motivele mele, bazate pe ceea ce am trăit intens în această perioadă şi tocmai de aceea încerc să explic şi celor care, din fericire pentru ei, nu au ajuns să simtă pe pielea lor decât frustrarea izolării, nu şi boala. Ştiu că aceste două luni de zile au reprezentat o perioadă grea, în care pentru mulţi s-au acumulat multe frustrări, din diverse motive întemeiate.

Dar mai ştiu foarte bine şi că destui oameni au suferit în spitale (unii încă mai suferă) din cauza acestui virus. Este o realitate pe care eu am trăit-o direct. Am încercat împreună cu colegii mei să găsim în permanenţă soluţii astfel încât să reuşim să le alinăm suferinţa şi să facem tot posibilul să-i vindecăm cât mai repede”, a scris medicul Virgil Musta pe Facebook.

Medicul spune că cei din linia întâi au reuşit să ţină situaţia sub control, dar atrage atenţia că pericolul nu a trecut.

„Chiar dacă nu am ajuns la dramele din alte ţări, noi medicii din linia întâi am trăit tot timpul cu gândul că e posibil oricând să explodeze numărul de cazuri şi să ajungem să nu-i mai putem trata pe toţi, în special cazurile grave.

Aşa că, dacă până acum am reuşit să ţinem situaţia sub control, în special datorită responsabilităţi manifestate de marea majoritate a românilor (aşa cum am mai spus), nu vreau să ştergem cu buretele ce am câştigat şi să trăim din nou cu toţii cu teama că totul poate scăpa de sub control.

Să nu uităm că totuşi suntem încă într-o pandemie, într-o fază de platou, dar curba încă poate merge în jos sau în sus”, a mai scris Musta.

Doctorul Musta a făcut şi o listă cu priorităţi pentru perioada care urmează: „protejarea persoanelor cu risc, atât prin atitudinea lor individuală, cât şi prin atitudinea şi ajutorul celor din jurul lor; respectarea măsurilor de precauţie individuală, ce constau în special în evitarea locurilor aglomerate, purtarea măştii, păstrarea distanţei de 2 metrii, dezinfectarea spaţiilor şi suprafeţelor şi spălarea mâinilor; pe cât putem, dacă ne deplasăm pe distanţe scurte, să mergem pe jos. În aer liber riscul de contaminare este mai mic. Putem frecventa parcurile, dar să nu ne întâlnim şi să stăm la poveşti, în număr mare şi foarte apropiaţi; la serviciu, companiile să-şi calculeze bine riscurile, să-şi facă planuri individualizate, în funcţie de cei care lucrează acolo, de caracteristicile locului de muncă, de posibilitatea servirii mesei, de transportul persoanelor sau modul în care ajung la serviciu”.

Locale

Primăria Timișoara refuză să recepționeze pasarela Gelu din cauza unor neconformități

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara refuză recepția pasarelei Gelu și va contracta o expertiză tehnică independentă. Investiția a fost finalizată în vara anului trecut, însă lucrarea nu a fost recepționată până în prezent, întrucât, în urma verificărilor, au fost identificate mai multe neconformități, iar constructorul a fost obligat să le remedieze pe propria cheltuială. Expertiza este necesară ca urmare a apariției unor semnale privind deficiențe la unele elemente de reazem ale structurii.

În baza expertizei tehnice, se vor stabili cu exactitate natura și cauza deficiențelor, dacă este vorba despre o eroare de proiectare sau de execuție, precum și soluțiile tehnice necesare pentru remedierea acestora. Până la clarificarea tuturor aspectelor și remedierea completă a deficiențelor, Primăria Timișoara nu va recepționa lucrarea.

Reamintim că municipalitatea a demolat vechea pasarelă, construită în 1949, care prezenta degradări semnificative la structura de rezistență, și a realizat un pod nou. Acesta are lățimea variabilă între 5,40 m și 8,00 m și include trasee pentru pietoni și bicicliști, precum și scuaruri în zona centrală. Spre deosebire de vechea structură, care avea scări abrupte, noul pod este dotat cu rampe de acces, facilitând deplasarea pietonilor, bicicliștilor și a persoanelor cu mobilitate redusă. De asemenea, pentru siguranța utilizatorilor, a fost montat un parapete de protecție din oțel zincat, iar traversarea este pusă în valoare de iluminatul arhitectural.

Noua pasarelă asigură legătura între străzile Gelu și Crizantemelor, peste canalul Bega. Investiția Primăriei Municipiului Timișoara, în valoare de peste 12 milioane de lei (TVA inclus), a fost realizată din fonduri de la bugetul local.

Foto: Primăria Municipiului Timișoara

Citeste mai mult

Locale

Expoziția Kinder Expo, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara

Publicat

pe

KINDER EXPO, târg dedicat femeilor însărcinate, bebelușilor și copiilor , va avea loc în Timișoara, între 23 și 25 mai la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. KINDER EXPO reunește o gamă completă de produse și servicii: de la cărucioare și scaune auto, la  servicii medicale,  mobilier, produse alimentare, îmbrăcăminte,  accesorii, cursuri gratuite, loc de joacă amenajat de DRIMOLAND, ateliere și workshop-uri, tombole și multe alte surprize.

La târg vor participa peste 35 de firme din toată țara, reprezentând branduri cunoscute la nivel mondial, precum: Cybex, Britax Romer, Joie, Nuna, Chicco, Venicci, furnizori de servicii medicale: Regina Maria, Medlife, Biogenis, Lifeline, Neoped,  firme de mobilier: Lumea Piccolo, produse din industria alimentară: Cofetăria Vanilla, cărți USBOURNE, jucării Montessori ( Monti Mind) , îmbrăcăminte: Bebebliss , accesorii și produse destinate îngrijirii copiilor.

În cadrul evenimentului se vor desfășura, pe parcursul celor trei zile, 12 cursuri susținute de persoane acreditate, prezentând diverse teme legate de perioada maternității.

În interior va fi amenajat un spațiu de joacă pentru copii de către cei de la Drimoland. Vor avea loc workshop-uri (atelier de gătit, atelier de lectura, atelier de apicultură) face painting și animatori.

Toți vizitatorii târgului și participanții la cursuri, pe baza biletelor de intrare,  vor avea șansa de a câștiga, în cadrul tombolei expoziției, produse și servicii oferite de către expozanți, valoarea premiilor fiind de peste 10.000 euro.

Partenerii princilpali ai evenimentului sunt Adinish,  Gisco Med, Regina Maria și Taticool Shop.

Costul unui bilet de acces este de 15 de lei și poate fi achiziționat la locație în perioada 23-25 mai 2025. Accesul la cursuri este permis în baza biletului de intrare din ziua respectivă. Copiii cu vârsta mai mică de 14 ani, persoanele cu dizabilități (împreuna cu însoțitorii acestora) au acces gratuit.

Expoziția KINDER EXPO poate fi vizitată între 23 și 25 mai după următorul program:

Vineri și sâmbătă între orele 10:00 și 20:00

Duminică între orele 10:00 și 19:00

Citeste mai mult

Locale

Primele imagini cu șantierul noului stadion din Timișoara

Publicat

pe

Lucrările de construcție la noul stadion din Timișoara sunt în grafic, primele imagini de pe șantier fiind postate pe o rețea de socializare, de Primăria Timișoara.

În imagini se poate vedea că s-a început cu realizarea tribunelor.

Primarul municipiului Timișoara a mai anunțat că anul viitor se vor putea juca meciuri pe noul stadion.

„Acum mai bine de un an am început reconstrucția sportului timișorean: am dat startul la noul stadion. Suntem în grafic cu lucrările de construcție și anul viitor acolo se vor putea juca meciuri.

Acum, facem un nou pas. Ne alăturăm Universității Politehnica și Consiliului Județean în noua structură „Asociația Club Sportiv Știința Poli Timișoara”. Aceasta marchează o nouă etapă de sprijin instituțional și financiar, cu obiectivul de a oferi orașului o echipă pe măsura ambițiilor sale.

Rămânem angajați în a construi o infrastructură modernă, a susține performanța și a lăsa deciziile sportive acolo unde le este locul – în mâinile profesioniștilor“, a scris Dominic Fritz, pe o rețea de socializare.

Noul stadion de fotbal din Timișoara va avea 32.000 de locuri

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite