Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

O nouă acțiune de dezinsecție la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Timișoara a anunțat că va realiza o nouă acțiune de dezinsecție în perioada 19 – 30 septembrie.

Tratamentele terestre se vor desfăşura între orele 21:00-06:00, iar cele aeriene dimineața, de la răsărit până la orele 10:30, respectiv după-amiază, începând cu ora 17.00 până la apus.

La operațiune se folosesc substanțe din Grupa III de toxicitate, avizate din punct de vedere sanitar, iar acțiunea se realizează cu personal calificat și autorizat, pentru a garanta rezultatele dorite.

„Vă rugăm să evitați să treceți prin zonele de acțiune. Dacă aveți probleme alergice, asigurați-vă că vă protejați corespunzător în această perioadă. De asemenea, recomandăm crescătorilor de albine să scoată stupii din aria de stropire pentru a evita orice inconveniențe”, menționează reprezentanții primăriei.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii (Cymina Plus, Vectobac WG). Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor).

Se dorește acoperirea unei suprafețe cât mai ample de domeniu public. Sunt vizate, în principal, mai ales aliniamentele stradale, parcurile, bălțile, locurile de joacă, și perdeaua forestieră a orașului.

Aceasta este a cea de a patra acțiune de dezinsecție a Primăriei Timișoara.

Cetățenii de la casele sau asociațiile de locatari din oraş sunt rugați să facă acțiunile de dezinsecție (obligatorii, prin lege) în parcuri, grădini sau subsoluri.

Reprezintă contravenţie şi se sancţionează contravenţional următoarele fapte:

a) neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor;

b) neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci);

c) neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie, odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu;

d) neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi;

e) executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare;

Nerespectarea obligaţiilor de mai sus se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 1.000 și 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Locale

„Revoluționarul din familia mea“. Concurs de fotografii cu premii

Publicat

pe

Elevii din Timișoara sau dintr-una din localitățile din apropiere care cunosc un adult care a participat la Revoluția din Timișoara în Decembrie 1989, pot să participe la un concurs de fotografie.

„Vrem să te încurajăm să vorbești cu acest adult, poate fi bunicul sau bunica, un părinte, o mătușă sau un unchi, un vecin de pe stradă, un profesor de la școala la care înveți sau cineva pe care îl știi bine. Să îl întrebi și să afli poveștile pe care el sau ea le-a trăit la Revoluție. Poate mergeți în locurile în care a lucrat atunci sau a fost ca manifestant. Poate găsește în dulap un obiect de îmbrăcăminte sau o carte sau altceva pe care îl avea în zilele acelea. Adună poveștile pe care le afli și fă poze persoanei cu care vorbești în locuri sau cu obiecte care au inspirat poveștile pe care ți le spune. Noi așteptăm pozele și poveștile de la tine“, anunță organizatorii.

Premiile vor fi oferite pentru cele mai f bune, inspirate și emoționante poze (și povești). Apoi va fi organizată o expoziție (online și fizic) pentru ca toată lumea să vadă proiectul.

Premiul I – Tableta E-paper cu ecran tactil (Remarkable 2 with Pen)

Premiul II – Bicicletă MTB complet echipată

Premiul III – Telescop astronomic

Mențiuni – 10 vouchere de câte 100 lei la Librăria „La două Bufnițe”

Citeste mai mult

Locale

AfiOM dă aripi viitorului

Publicat

pe

Fiecare dintre noi avem un copil, un adolescent sau un tânăr pe lângă noi. Și le dorim tot binele din lume. Din când în când, însă, ne gândim dacă sunt suficient de pregătiți pentru lumea în care vor păși singuri.

Acest gând ne-a generat și nouă ideea că putem să facem ceva pentru a îi ajuta să se aștepte la unele dintre provocările vieții, să fie ajutați să le depășească cu zâmbetul pe buze și cu certitudinea că fiecare provocare îi ajută să se dezvolte, să fie mai buni. Și asta nu e tot, vor fi alături și de prietenii lor și se vor ajuta unii pe alții să fie mai buni.

Cum vor reuși asta?

Prin AfiOM. https://afiom.ro/proiect-afiom

Ce e AfiOM? E un proiect social cu și pentru tineri, o speranță în viitorul timișorean. AfiOM va avea în Timișoara, pe strada Siemens nr. 8, pe o suprafață de 5.000 mp o clădire modernă care va include o sală de sport GRATUITĂ pentru tineri, un etaj modular pentru ei, o grădiniță cu 25% locuri sociale și un cămin pentru mămici adolescente care vor fi educate, sprijinite și reintegrate în societate.

Pentru ca acest vis să se împlinească avem nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare, care știu că orice gest mic are putere mare. www.afiom.ro/doneaza

Citeste mai mult

Locale

Pregătiri pentru ziua de 1 noiembrie. Cum și unde se vor vinde flori

Publicat

pe

Solicitanții care doresc să desfășoare activități de comerț stradal cu produse pentru comemorările de 1 noiembrie pot depune cereri între 21 și 24 octombrie, la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, camera 12, ghișeele 8-9.

Actele necesare sunt:

Cerere tip (se obține de la ghișeu);

Copie act de identitate sau copie act firmă (CUI și certificat constatator obținut de la ORC cu activități desfășurate în afara sediului social sau la beneficiari).

Costurile pentru ocuparea domeniului public sunt:

Taxa de autorizare – 83 de lei;

Cost imprimat – 7 lei;

Taxa ocupare domeniu public – 2 lei/mp/zi.

Taxele se plătesc la momentul depunerii cererilor și nu se returnează. Acestea se aplică pentru perioada 30.10.2024 – 1.11.2024. Fiecare solicitant (persoană fizică sau juridică) primește o singură locație, cu o suprafață de 2 mp.

Locațiile disponibile sunt trotuarele din fața cimitirelor din Timișoara, respectiv:

Cimitir Calea Buziașului;

Cimitir Stuparilor;

Cimitir Calea Lipovei;

Cimitir str. Ovidiu Balea;

Cimitir Fabric/ str. Mătăsarilor;

Cimitir Ghiroda/ str. Cometei

Comercianții au obligația de a avea la ei următoarele documente:

Avizul pentru activitățile de comerț stradal;

Dovada achitării taxei de ocupare domeniu public, în original;

Actul de identitate.

Vânzătorii trebuie să mențină curățenia în zona de activitate, altfel riscă retragerea avizului. Cedarea amplasamentului către altcineva este sancționată și duce la retragerea avizului.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite