Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Parc tematic cu miniaturi la Moșnița Nouă, finanțat de Consiliul Județean Timiș. Ce proiecte au mai fost aprobate

Publicat

pe

Banii alocați de CJ Timiș în acest an pentru programul de bugetare participativă vor merge către șase proiecte. Acestea s-au încadrat la finanțare, în suma totală de 3 milioane de lei, în ordinea numărului de voturi primite. În total, în acest an, au fost supuse votului un număr de 13 propuneri.

Cele șase proiecte însumează 2.798.665 lei. Diferența, până la 3.000.000 lei, va fi redistribuită către proiectele câștigătoare, conform regulamentului aprobat.

Cele mai multe voturi, 2023, a primit „Județul în miniatură – Parc tematic în Moșnița Nouă”. Conform propunerii, proiectul are ca și concept îmbinarea progresului tehnologic cu promovarea turismului cultural la nivelul județului Timiș, prin amenajarea unui parc tematic în care sunt amplasate machete în miniatură a celor mai reprezentative monumente istorice și obiective turistice ale județului Timiș, motivând astfel vizitatorii să plănuiască și să întreprindă o călătorie sau o vacanță de valoare istorică și culturală.

Pe locul doi, cu 1763 voturi, se situează proiectul de înființare a unui centru de recuperare pentru minorii cu adicții. Acesta va funcționa ca un centru medico-psihologic, cu un număr minim de 20 de paturi. În cadrul acestuia, copiii vor beneficia, pe lângă îngrijirea medicală, și de diferite psihoterapii, dar și de recuperare motrică și senzorială.

Următorul pe listă, cu 1113 voturi, este proiectul de realizare a unui Parc tematic Lunca Mureșului – Cenad. Inițiatorii doresc crearea unui spațiu în care copiii să fie învățați despre ceea ce înseamnă fauna și flora și despre tot ceea ce ține de natura înconjurătoare, prin jocuri și distracție: căsuțe de lemn, mobilier parc, foișoare, observator, puncte belvedere, centru de informare.

Celelalte trei proiecte care primesc finanțare sunt Construcție scenă acte artistice în Cenad, Spațiu agrement rural – Păduricea din Biled și Adăpost de câini în Grabaț, comuna Lenauheim.

„Lansat anul trecut, ca proiect pilot, programul s-a dezvoltat frumos, ca valoare, ca regulament, ca importanță a proiectelor propuse. Suntem mândri de implicarea timișenilor, de dorința lor de a face bine în comunitate. Avem proiecte câștigătoare cu tematici diverse, care vor aduce beneficii pentru foarte mulți timișeni. Dăm drumul la implementare, banii sunt alocați, nu ar trebui să întâmpinăm mari probleme. Mizăm și pe implicarea celor care au depus proiectele, în măsura în care au posibilitatea și disponibilitatea”, spune președintele CJ, Alin Nica.

Bugetul participativ încurajează cetățenii să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea comunității locale. Pe scurt, Consiliul alocă banii, timișenii vin cu propuneri de proiecte, iar după validarea lor de către o comisie, tot cetățenii decid, prin vot public, proiectele cu impact pozitiv pentru comunitate ce vor fi implementate de către instituție.

Pentru a simplifica procesul de depunere și selecție, a fost dezvoltată o platformă distinctă, pe site-ul instituției, bugetareparticipativa.cjtimis.ro. Limita maximă a bugetului pentru un proiect propus a fost de 1.500.000 lei, incl. TVA. Suma totală alocată de Consiliul Județean în acest an a fost una triplă față de 2021, de trei milioane de lei.

Foto: Parcul tematic din Odorheiul Secuiesc

Locale

Colosseum Timișoara Ballroom anunță o seară spectaculoasă de Revelion 2025

Publicat

pe

Timișoara, România – Colosseum Timișoara Ballroom se pregătește să întâmpine Anul Nou cu un eveniment de neuitat pe 31 decembrie 2024.

Invitații vor avea ocazia să se bucure de o seară magică, alături de cunoscuta interpretă Rodica Canțîr și energicul DJ Sorin.

Evenimentul va începe la ora 19:30, cu primirea invitaților, urmată de un aperitiv festiv la 21:00.

Concertul live cu Rodica Canțîr va începe la 21:30, iar atmosfera va fi întreținută de DJ Sorin de la 22:30 până la miezul nopții, când va avea loc un toast de Anul Nou, însoțit de un impresionant foc de artificii.

Meniul va include o varietate de delicii, de la platouri cu aperitive, sărmăluțe bănățene, până la friptură delicioasă și un tort festiv.

De asemenea, invitații se vor putea delecta cu băuturi nelimitate pe parcursul serii.

Locurile sunt limitate, iar organizatorii recomandă rezervările cât mai curând posibil. Pentru detalii și bilete, cei interesați pot suna la 0742.274.120.

Colosseum Timișoara Ballroom promite o seară plină de surprize, muzică bună și distracție garantată.

Nu ratați cel mai spectaculos eveniment al anului!

Pentru detalii și meniul complet accesați link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1106257258173940&id=100063690294292&rdid=SSjKO3nOTPAdqeRE

Citeste mai mult

Locale

Horia Brenciu va cânta la deschiderea Târgului de Crăciun de la Timișoara

Publicat

pe

Târgul de Crăciun din Timișoara șe va deschide în 30 noiembrie și va fi organizat în trei piețe din centrul orașului: Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe.
Târgul va fi organizat în perioada 30 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025.

La evenimentul de deschidere a târgului, de la ora 18.00, va cânta Horia Brenciu &HB Orchestra dar și Sancro Machado.

Odată cu deschiderea târgului, se vor aprinde în oraș și luminițele festive.

Peste 90 de căsuțe vor putea fi vizitate în centrul orașului, unde se pot găsi de la preparate tradiționale făcute în casă (brânzeturi, mezeluri, plăcinte, clătite sau alte mâncăruri) până la cadouri, decorațiuni, haine sau diverse obiecte lucrate manual.

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a anunțat că în fiecare seară, pe parcursul târgului, va avea loc un program artistic.

Foto: Facebook/Târgul de Crăciun Timișoara

Citeste mai mult

Locale

Poliția Piețelor, în acțiune. 20 de comercianți, amendați

Publicat

pe

Politiștii locali din cadrul Compartimentului Poliția Piețelor  au desfășurat, zilele trecute, o amplă acțiune în piețele agro-alimentare Piața de Gros și Volantă din zona Stadionului Dan Păltinișanu, cu scopul verificării documentelor care atestă calitatea de producător, dar și pentru a stabili dacă este efectuată verificarea metrologică a mijloacelor de cântărire, dacă sunt afișate documentele, dacă sunt completate carnetele de comercializare, dacă sunt efectuate analizele fito-sanitare prevăzute de legislația în vigoare, dacă este respectată sectorizarea în piețe, dacă sunt afișate etichetele  tipizate marcate corespunzător, dacă se menține curățenia în perimetrul locurilor de vânzare.

În cadrul acțiunii au fost verificați un număr de 53 de comercianți, fiind aplicate și 20 de sancțiuni în valoare de 21.600 lei, conform HCL 271/2023 și Legii 145/2014, pentru neafișarea documentelor de identificare, necompletarea zilnică a carnetelor, lipsa etichetelor de produs, lipsa verificării cântarelor, lipsa analizelor fito-sanitare, dar și pentru nerespectarea sectorizării în piață, fiind comercializate, în locurile destinate legumelor și fructelor, produse preambalate, precum mâncare de animale, sucuri, conserve, pământ de grădină, cărbuni etc.

Acțiunile continuă și în perioada următoare.

foto: Poliția Locală Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite