Ne găsiți și pe:

Locale

Petrecere privată la campingul din Diniaș, oprită de polițiști

Publicat

pe

Un număr de 11 persoane au fost amendate cu 2.500 de lei fiecare după ce, zilele trecute, au fost prinse de  polițiștii din cadrul Secției 4 Rurale Peciu Nou la campingul din localitatea  Diniaș, unde urma să se desfășoare o petrecere privată.

În incinta campingului, au fost identificate și legitimate 11 persoane, care au fost sancționate contravențional conform  Legii 55/2020, cu amendă în valoare 2.500 lei fiecare, iar  organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional  cu amendă în valoare de 10. 000 lei.

Totodată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor”.

De asemenea, pe raza județului Timiș, au avut loc controale la 184 de societăți comerciale, precum şi 94 de mijloace de transport persoane, dintre care 75 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 334 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală 269.750 de lei. Dintre acestea, 245 de sancțiuni contravenționale în valoare de 109.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, 34 de sancțiuni în valoare de 7500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, și 6 sancțiuni în valoare de 17.000 de lei aplicate operatorilor economici pentru neefectuarea triajului epidemiolegic și pentru nerespectarea programului de activitate.

Locale

Bărbați cercetați penal pentru că au furat un autoturism

Publicat

pe

Polițiștii orașului Buziaș cercetează doi bărbați, ambii în vârstă de 31 de ani, bănuiți de furtul unui autoturism.

În data de 13 mai a.c., în jurul orei 01:00, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii orașului Buziaș au identificat doi bărbați bănuiți de comiterea unui furt de autoturism.

În fapt, în cursul nopții, bănuiții ar fi sustras un autoturism din municipiul Timișoara, acesta fiind găsit abandonat pe câmp în apropierea localității Bacova.

Pe numele acestora a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt”.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.

Citeste mai mult

Locale

Presiune scăzută la apa potabilă în mai multe zone din Timișoara

Publicat

pe

Luni, 17 mai, între orele 10 – 16, în incinta Uzinei de Apă nr. 2-4 din Timișoara se va executa o legătură de conductă. Lucrarea face parte din proiectul de reamplasare a conductei de alimentare a cartierului Plopi, iar pe durata intervenției se va întrerupe furnizarea apei în acest cartier.

Marți, 18 mai, între orele 9 – 18, se va executa o legătură de conductă la intersecția bulevardelor Liviu Rebreanu și Sudului. Pe durata lucrărilor, pe porțiunea dintre străzile Arieș și Orion a bulevardului Liviu Rebreanu presiunea apei va fi scăzută.

La reluarea alimentării cu apă în regim normal este posibil ca la robinete să curgă apă tulbure.

„Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm clienților să nu folosească apa în scopuri menajere, până la limpezirea completă. Rugăm, de asemenea, consumatorii să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesarul pe perioada anunțată“, prezizează reprezentanții Primăriei Timișoara.

Citeste mai mult

Locale

A doua ediție a Maratonului Vaccinării, la Timișoara

Publicat

pe

La Centrul Regional de Afaceri Timişoara are loc, începând de vineri după-amiaza, până luni dimineaţa, cea de-a doua ediţie a Maratonului Vaccinării, sub lozinca „Maratonul care a dat tonul”.

Oamenii care au primit prima doză de vaccin în prima ediţie a Maratonului sunt chemaţi acum la rapel cu serul de la Pfizer, iar cei care nu au apucat să se imunizeze până acum, se pot prezenta pentru a primi serul de la Johnson&Johnson (o singură doză).

„Maratonul Vaccinării din 23-25 aprilie fost o iniţiativă comunitară fără precedent, care a dat tonul acţiunilor similare la nivel naţional. Acum, Asociatia ATI Timisoara, împreună cu o echipă minunată de sute de voluntari medici, asistenţi şi studenţi vă aşteaptă din nou, de data aceasta pentru rapel Pfizer”, au transmis organizatorii.

În plus, aceştia anunţă posibilitatea imunizării şi cu serul Johnson&Johnson, o singură doză.
Pentru vaccinare nu este necesară programarea.
Maratonul Vaccinării de la Timişoara are loc în perioada 14-16 mai 2021, la Centrul Regional de Afaceri CRAFT, Bd. Eroilor de la Tisa, nr. 22.
Va începe vineri după-amiaza, la ora 16.00 şi se va încheia luni dimineaţa la ora 8.00.
La prima ediţie s-au vaccinat 6.722 persoane, acestea fiind aşteptate pentru rapel.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite