Este doliu în Mitropolia Banatului după ce părintele Radu-Cosmin Bogdan,preot militar, a murit răspus de noul coronavirus. Dr. Virgil Musta a precizat că acesta a fost internat la terapie intensivă timp de două săptămâni, infecția atacându-i plămânii astfel încât, chiar și după tratamentul cu plasmă convalescentă acesta a decedat.
Arhiepiscopia Timișoarei a anunțat că joi, 24 septembrie 2020, de la orele 19.30 va avea loc slujba de priveghere a preotului militar ic. stav. dr. Radu Bogdan în biserica parohiei Timișoara Mehala.
Vineri, 25 septembrie, va avea loc slujba de înmormântare, în biserica parohiei Timișoara Mehala începând cu ora 11.00, precedată de Sfânta Liturghie de la ora 9.00.
Apoi, trupul neînsuflețit al părintelui Radu-Cosmin Bogdan va fi înmormântat în Cimitirul parohial din Mehala, Aleea Viilor nr. 36.
Preotul militar ic. stav. dr. Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veșnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă și foarte grea suferință.
Părintele Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timișoara, la 13 iunie 1983, într-o familie de buni creștini ortodocși, care i-au oferit o creștere și o educație aleasă.
În anul 2007 a obținut licența în Teologie la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, după care și-a desăvârșit pregătirea teologică prin obținerea, în anul 2013, a titlului de Doctor în Teologie din partea Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu cu teza „Despătimirea și îndumnezeirea omului în creația melozilor bizantini din secolele VI-IX”.
S-a căsătorit cu Macrina Ciolea, fiică de preot și absolventă de medicină, Dumnezeu binecuvântând căsătoria lor cu trei copii.
A fost hirotonit diacon în anul 2007, și a slujit la Catedrala mitropolitană din Timișoara, la mai multe biserici din oraș, dar și ca diacon de ceremonie al Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.
În anii 2007-2008, părintele Radu a fost cadru didactic asociat la Catedra de Teologie Ortodoxă din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie de la Universitatea de Vest din Timișoara, unde a predat Muzica bisericească și Ansamblul coral, iar din anul 2011 până în prezent a activat ca și cadru didactic asociat la Departamentul de Studii Românești din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie de la Universitatea de Vest din Timișoara.
În paralel, a dirijat și a condus mai multe ansambluri corale, în mod deosebit remarcându-se prin activitatea coralei bărbătești „Theoforos” a Arhiepiscopiei Timișoarei.
În perioada 2015-2018 urmează cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Specializarea Pedagogie Muzicală.
Pentru activitatea sa deosebită, atât în plan pastoral cât și muzical, a fost fost hirotesit întru iconom stavrofor.