Ne găsiți și pe:

Locale

Primăria Timișoara a stabilit regulile pentru desfășurarea comerțului cu flori și produse de 1 noiembrie

Publicat

pe

Comercianții care doresc să vândă flori și produse specifice zilei de 1 noiembrie trebuie să obțină avizul pentru desfăşurarea activității de comerţ stradal.

Înacest sens, comercianţii vor depune o solicitare scrisă la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, camera 12, ghișeele 8 și 9, în perioada  28 octombrie – 29 octombrie 2021, actele necesare fiind:

– cerere tip obținută de la ghișeul 8 sau 9, camera 12. Cererile se vor înregistra în perioada 28 octombrie 2021(toată ziua) și în data de 29 octombrie 2021 până la ora 11.

– copie buletin de identitate, carte de identitate  sau copie act firma (copie Certificat Unic de Înregistrare);

– certificatul verde – pentru persoana fizică sau pentru reprezentantul societății care ocupă domeniul public – și care atestă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-Cov-2, precum și confirmarea ulterioară infectării cu virusul SARS-CoV-2 ( în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi de la infectare) conform prevederilor art. 11 pct. 2 din HG 1.130/22.10.2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

Costurile pentru ocuparea domeniului public sunt: taxa de autorizare de 69 lei, a imprimatului de 6 lei și cea de ocupare a domeniului public de 0,1 lei/mp/zi, care trebuie achitate în momentul înregistrării cererilor, fără posibilitatea de restituire a acestor taxe.

Locațiile propuse sunt zona cimitirelor din municipiu, în perioada 30 octombrie 2021 – 1 noiembrie 2021:

– Cimitir Calea Șagului-în față pe trotuar, maxim 10 solicitanți cu respectarea distanțării de 2 mp;

– Cimitir Calea Buziașului – în față pe trotuar, maxim 10 solicitanți cu respectarea distanțării de 2 mp;

– Cimitir Rusu Șirianu  – în față pe trotuar, maxim 8 solicitanți cu respectare distanțare 2 mp;

– Cimitir Stuparilor – în față pe trotuar, maxim 8 solicitanți cu respectare distanțare 2 mp;

– Cimitir Calea Lipovei – în față pe trotuar, maxim 10 solicitanți cu respectare distanțare 2 mp;

– Cimitir str. Ovidiu Balea – în față pe trotuar, maxim 10 solicitanți cu respectare distanțare 2 mp;

– Cimitir Fabric/ str. Mătăsarilor – în față pe trotuar maxim 8 solicitanți cu respectare distanțare 2 mp;

– Cimitir Ghiroda/str. Cometei – în față pe trotuar maxim 5 solicitanți cu respectare distanțare 2 mp.

Se acordă o singură locație pentru fiecare solicitant care poate fi persoană fizică sau juridică pe o suprafață de 2 mp cu flori, coronițe, aranjamente florale, candele cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Solicitanții au obligația de a deține la locul de vânzare  Avizul pentru desfășurarea activității de comerț stradal, eliberat de Compartimentul Autorizare Activități Comerciale și Publicitate, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public – în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menționate în aviz și certificatul verde pentru persoana fizica sau pentru reprezentantul societății care ocupă domeniul public. Încălcarea prevederilor legisației în vigoare atrage sancționarea contravențională a persoanei sau reprezentantului firmei, de către agenții constatatori și retragerea avizului.

Salubrizarea permanenta a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi ducând la retragerea avizului. Cedarea dreptului de folosință a amplasamentului duce la retragerea avizului și sancționarea contravențională a faptei. Activitatea comercială desfășurată  nu trebuie să perturbe circulația pietonală.

Locale

Scandal cu pietre și violențe la Lugoj. Mai multe persoane reținute

Publicat

pe

Patru bărbaţi au fost reţinuţi, joi seara, în urma scandalului produs pe o stradă din Lugoj, unde o persoană a intrat cu maşina în poarta unei case, iar altele au aruncat cu pietre spre un alt autovehicul.

„În urma audierilor şi probatoriului administrat în cauză, 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 57 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiş”, anunţă, joi seară, IPJ Timiş.

Poliţiştii din Lugoj au fost sesizaţi, joi dimineața, cu privire la faptul că pe strada Mărăşeşti, din municipiul Lugoj, a avut loc o altercaţie între membrii a două familii, ulterior, o persoană a intrat frontal cu un autovehicul în poarta de acces a unui imobil. De asemenea, la scurt timp, mai multe persoane ar fi aruncat cu pietre către un alt autovehicul, care se deplasa pe stradă şi aparţine uneia dintre familii.

Cercetările sunt în desfăşurare pentru a se stabili toate împrejurările comiterii faptelor şi dispunerea măsurilor legale care se impun, a precizat sursa citată.

Citeste mai mult

Locale

Alcoolul la volan, o amintire!?! Acum șoferii se droghează

Publicat

pe

Zilele trecute, în tot județul Timiș s-a acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, cu precădere pe consumul de substanțe psihoactive și alcool la volan,precum și combaterea vitezei excesive la volan. Astfel polițiștii rutieri au legitimat peste 850 de persoane, au controlat  780 de autovehicule, au efecuat 512 testări cu aparatul etilotest și 30 cu aparatul drugtest fiind reținute în vederea suspendării 85 de permise de conducere și retrase 30 de certificate de înmatriculare.

Dintre cele 607 sancțiuni contgravenționale, 345 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În 12 august  a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Rurale Săcălaz au oprit pentru control pe DN 59 A, un autovehicul condus de un bărbat de 44 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat,

A fost întocmit dosar penal.

În 13 august  a.c., în jurul orei 04.30, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au depistat pe strada Stadionului din oraș, un bărbat în vârstă de 24 de ani, care a condus un autovehicul sub influența drogurilor.

În urma testării cu aparatul drugtest au rezultat valori pozitive la cannabis, amfetamină și ketamină.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

În 14 august  a.c., polițiștii Serviciului Rutier Timiș au depistat în localitatea Șag, un bărbat în vârstă de 20 de ani, care a condus un autovehicul sub influența drogurilor.

În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la cannabis.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că acesta avea dreptul de a conduce suspendat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive” și „conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat”.

Totodată, bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.

Citeste mai mult

Locale

S-au certat în mașină. Șoferul l-a înjunghiat pe pasager

Publicat

pe

Un bărbat a fost arestat preventiv după ce, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, în Timișoara, l-a lovit şi înjunghiat pe pasagerul din dreapta, cu care a avut un conflict.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a anunţat, marţi, că procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de de un bărbat, pentru tentativă de omor.

„În fapt, s-a reţinut că la data de 14.08.2022, în jurul orei 07.45, în timp ce conducea un autoturism din localitatea Covaci spre Timişoara, ajungând la sensul giratoriu din proximitatea societăţii Mahle de la intrarea în Timişoara, în urma unor neînţelegeri cu pasagerul din dreapta, inculpatul l-ar fi lovit pe acesta cu pumnul în zona piciorului, după care ar fi luat un briceag, l-ar fi deschis şi l-ar fi înjunghiat în zona latero-cervicală stângă supraclaviculară, cauzându-i leziuni ce i-ar fi pus viaţa în primejdie”, au explicat procurorii.

Agresorul a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, de către Tribunalul Timiş.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite