Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Primăria Timișoara continuă combaterea abandonului de gunoaie în spațiile publice, în 2025

Publicat

pe

În 2025, municipalitatea va intensifica măsurile de combatere a abandonului de deșeuri și lansează un nou apel la responsabilitate.

La centrele de colectare cu aport voluntar, timișorenii pot preda gratuit deșeurile vegetale, cele voluminoase de uz casnic și cele provenite din locuințe, generate de activități de reparații și amenajări interioare, din construcții și demolări. Centrele de colectare funcționează la adresele: Aleea Avram Imbroane, nr. 70, Calea Torontalului, nr. 94, Calea Moșniței nr. 2 – 4, str. Ovidiu Cotruș, nr. 201.

Primăria Municipiului Timișoara a plătit, în perioada ianuarie – noiembrie 2024, peste 14 milioane de lei pentru strângerea a aproximativ 7.000 de tone de deșeuri abandonate și pentru aproape 11.000 de tone de deșeuri colectate prin aport voluntar la centrele autorizate.

În ciuda măsurilor active ale municipalității, în special în locații problematice de ani de zile, cantitatea de deșeuri amestecate a crescut cu peste 1.800 de tone față de anul 2023.

Cea mai mare cantitate abandonată – aproape 1350 de tone – a fost ridicată în luna iulie, iar cea mai mică – aproximativ 190 de tone – în ianuarie.

„Acțiunile noastre nu sunt doar măsuri administrative, ci și apeluri la responsabilitate, pentru că fiecare sac de gunoi lăsat la marginea străzii, fiecare ambalaj aruncat pe jos sau pe spațiul verde înseamnă că Timișoara se îndepărtează de imaginea unui oraș european, civilizat. Găsim aruncate pet-uri, ambalaje, resturi alimentare și alte deșeuri pe stradă, în parcuri, în zonele de joacă, între blocuri, pe spațiile verzi, și toate acestea înseamnă costuri sociale și financiare uriașe. Este clar că doar printr-un efort comun, deșeurile pot ajunge la punctele autorizate, iar efortul trebuie să vină și de la ADID, care este responsabil de managementul deșeurilor. Noi aplicăm măsuri care s-au dovedit eficiente precum instalarea de camere video, acționăm cu managerii de cartier pentru închiderea rampelor, aplicăm amenzi prin Poliția Locală, transformăm zone care ani de zile erau focare de infecții în zone verzi și vom intensifica măsurile în 2025, dar pentru un oraș curat este necesară și o implicare activă a ADID Timiș”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Pentru a combate fenomenul abandonului de deșeuri, în 2024, Primăria Timișoara a derulat campanii de conștientizare, a derulat ample acțiuni de salubrizare în zone unde se abandonează frecvent deșeuri, a aplicat amenzi și a transformat spații care erau focare de infecție în zone verzi – Lunei sau în locuri de parcare – Martir Ioan Stanciu. În ceea ce privește sancțiunile, Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au aplicat, în 2024, 164 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.084.500 lei, conform HCL 393/2023, HCL 117/2024, HCL 371/2007 și OUG 92/2021. În plus, au fost aplicate 200 de sancțiuni în valoare de 89.250 lei, conform HCL 371/2007 și HCL 117/2024 pentru aruncarea de resturi alimentare și nealimentare pe domeniul public. Persoanele fizice și juridice amendate au avut și obligația de a igieniza locațiile și de a preda resturile operatorilor autorizați. În zona Kuncz, unde deșeurile sunt abandonate de ani de zile în aceleași locații, Poliția Locală a aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 308.000 lei, atât pentru abandon, cât și pentru incendierea gunoaielor.

Tot în anul 2024, la solicitarea Primăriei Municipiului Timișoara, RETIM a organizat, în noiembrie și decembrie, o campanie gratuită de colectare a deșeurilor voluminoase. La cele 20 de puncte temporare, timișorenii au predat aproape 28 de tone de deșeuri voluminoase, de la mobilier, mobilier de grădină, la elemente de tâmplărie și obiecte textile.

Locale

Colosseum Timișoara Ballroom anunță o seară spectaculoasă de Revelion 2025

Publicat

pe

Timișoara, România – Colosseum Timișoara Ballroom se pregătește să întâmpine Anul Nou cu un eveniment de neuitat pe 31 decembrie 2024.

Invitații vor avea ocazia să se bucure de o seară magică, alături de cunoscuta interpretă Rodica Canțîr și energicul DJ Sorin.

Evenimentul va începe la ora 19:30, cu primirea invitaților, urmată de un aperitiv festiv la 21:00.

Concertul live cu Rodica Canțîr va începe la 21:30, iar atmosfera va fi întreținută de DJ Sorin de la 22:30 până la miezul nopții, când va avea loc un toast de Anul Nou, însoțit de un impresionant foc de artificii.

Meniul va include o varietate de delicii, de la platouri cu aperitive, sărmăluțe bănățene, până la friptură delicioasă și un tort festiv.

De asemenea, invitații se vor putea delecta cu băuturi nelimitate pe parcursul serii.

Locurile sunt limitate, iar organizatorii recomandă rezervările cât mai curând posibil. Pentru detalii și bilete, cei interesați pot suna la 0742.274.120.

Colosseum Timișoara Ballroom promite o seară plină de surprize, muzică bună și distracție garantată.

Nu ratați cel mai spectaculos eveniment al anului!

Pentru detalii și meniul complet accesați link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1106257258173940&id=100063690294292&rdid=SSjKO3nOTPAdqeRE

Citeste mai mult

Locale

Primul zbor spre Dubai, de pe Aeroportul Internațional Timișoara

Publicat

pe

Luni dimineață a decolat avionul care efectuează primul zbor din istoria Aeroportului Internațional Timișoara spre celebra destinație – Dubai!

Zborul a fost operat de compania HiSky.

157 de pasageri, îmbarcați la bord, au ajuns în 5 ore într-un loc superb al lumii, unde se vor întâlni direct pe plajă cu Moș Crăciun, îmbrăcat lejer în pantaloni scurți, și se vor bucura de soare din plin.

HiSky operează din România zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Baia Mare către Barcelona, Malaga, Tel Aviv, Bruxelles, Paris și Dublin.

Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către opt destinații externe: Milano, Paris, Dublin, Frankfurt, Tel Aviv, Roma, Bologna și Veneția.

După introducerea în flotă a două aeronave Airbus A321 LR, de ultimă generație, în primăvara acestui an, compania a ajuns la un număr de șapte aeronave operate pe curse regulate și în regim charter.

În luna aprilie, HiSky a atins pragul de un milion de pasageri transportați.

Citeste mai mult

Locale

Cu salariile mărite, medicii continuă să ia mită. 6 inculpați la Timișoara

Publicat

pe

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a finalizat cercetările în 6 dosare având ca obiect săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită.

Astfel, într-o cauză s-a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, medic chirurg la un spital din mun. Timișoara, sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, prev. de art. 289 alin. (1) din C.p. rap. la art. 6 din Legea 78/2000.

Cu privire la alți 5 inculpați, asistenți medicali și medici la un spital din mun. Timișoara, s-au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. (1) din C.p. rap. la art. 6 din Legea 78/2000.

Din probatoriul administrat de procurorul de caz a rezultat următoarea situație de fapt:

Față de primul inculpat s-a reținut că acesta, în calitate de medic în cadrul unui spital din mun. Timișoara, în cursul anului 2024, în  exercitarea atribuțiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, a primit o sumă de bani de la aparținătorul unui paciente aflate sub tratament, fără a fi îndreptățit la primirea unei sume suplimentare de bani față de cea decontată unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Față de al doilea inculpat s-a reținut că acesta, în calitate de medic în cadrul unui spital din mun. Timișoara, în cursul anului 2024, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în exercitarea atribuțiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, a primit diferite sume de bani de la 11 pacienți (sau aparținători ai acestora) aflați sub tratament sau supuși unor intervenții medicale, fără a fi îndreptățit la primirea unei sume suplimentare de bani față de cea decontată unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Față de al treilea inculpat s-a reținut că acesta, în calitate de medic în cadrul unui spital din mun. Timișoara, în cursul anului 2024, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în exercitarea atribuțiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, a primit diferite sume de bani de la 12 pacienți (sau aparținători ai acestora) aflați sub tratament sau supuși unor intervenții medicale, fără a fi îndreptățit la primirea unei sume suplimentare de bani față de cea decontată unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Față de al patrulea inculpat s-a reținut că acesta, în calitate de medic în cadrul unui spital din mun. Timișoara, în cursul anului 2024, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în  exercitarea atribuțiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, a primit diferite sume de bani de la 4 pacienți (sau aparținători ai acestora) aflați sub tratament sau supuși unor intervenții medicale, fără a fi îndreptățit la primirea unei sume suplimentare de bani față de cea decontată unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Față de a cincea inculpată s-a reținut că aceasta, în calitate de asistentă în cadrul unui spital din mun. Timișoara, în cursul anului 2024, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în  exercitarea atribuțiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, a primit diferite sume de bani de la 12 pacienți (sau aparținători ai acestora) aflați sub tratament sau supuși unor intervenții medicale, fără a fi îndreptățită la primirea unei sume suplimentare de bani față de cea decontată unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Față de al șaselea inculpat s-a reținut că acesta, în calitate de medic la un spital din mun. Timișoara, în cursul anului 2024, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în  exercitarea atribuțiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, a primit diferite sume de bani de la 10 pacienți (sau aparținători ai acestora) aflați sub tratament sau supuși unor intervenții medicale, fără a fi îndreptățit la primirea unei sume suplimentare de bani față de cea decontată unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Cei 6 inculpați se aflau sub măsura controlului judiciar.

Rechizitoriul, împreună cu cele 5 acorduri de recunoaștere a vinovăției încheiate, însoțite de dosarul cauzei, au fost trimise spre competentă soluționare Tribunalul Timiș.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite