Ne găsiți și pe:

Locale

Primăria Timișoara investește în infrastructura unei zone rezidențiale pentru tineri

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara va asigura infrastructura utilitară (apă, canalizare, reţele electrice, gaz, telefonie), adecvată dezvoltării viitoarei zone rezidențiale Ovidiu Balea, care include cele 128 de terenuri puse la dispoziție gratuit de municipalitate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, pentru construirea de locuinţe proprietate personală.

Astfel, proiectul de hotărâre pentru aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Viabilizare Zona de Locuinţe Ovidiu Balea” va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință de plen.

Terenul este situat în cartierul Mehala, fiind delimitat de străzile Lt. Ovidiu Balea, Grigore Alexandrescu şi linia ferată.

Lucrările propuse pentru viabilizarea zonei corespunzătoare celor 128 de parcele includ: introducerea şi asigurarea reţelelor de utilităţi, amenajarea carosabilului şi a trotuarelor, precum și amenajarea de zone verzi, piste pentru biciclete şi parcaje, acolo unde situaţia din teren permite.

Execuția acestui proiect va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea calităţii mediului înconjurător, odată cu diminuarea surselor de poluare prin asigurarea unui sistem rutier corespunzător, precum şi a unui sistem de colectare şi scurgere a apelor de pe platforma străzilor.

Unul dintre obiectivele majore ale Primăriei Timişoara în ceea ce privește dezvoltarea orașului vizează, cu prioritate, acele proiecte care aduc o creştere a calității vieții cetățenilor în cartiere. Ca parte componentă a acestui plan, municipalitatea a inclus în cadrul listei de investiţii şi proiectul de modernizare a infrastructurii străzilor din zona menţionată.

Studiul de fezabilitate pentru obiectivul „Viabilizare Zona de Locuinţe Ovidiu Balea”a fost realizat de SC ASSISTENT HB SRL Timişoara.

Valoarea totală estimată a investiţiei „Viabilizare Zona de Locuinţe Ovidiu Balea”este de 22.775.259,79 lei (TVA inclus).Sursa de finanţare este bugetul local. Durata pentru execuţia lucrărilor proiectate este estimată la 20 luni.

Proiectul poate fi vizualizat: https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=61681A92FF57F61EC22587F90046E17C

Locale

Târgul de nunți „Wedding Land 2023“, la Arad

Publicat

pe

În perioada 3 – 5 februarie se va desfăşura, la Arad, Târgul de nunți „Wedding Land 2023“.

Evenimentul va avea loc la Amiral Events&Style, în incinta Ştrandului Neptun. „Vor participa furnizori din mai multe domenii ale industriei nunților. Mirii vor putea achiziționa sau cere oferte de la firme de rochii de mireasa, cofetării, costume de gală, invitații de nuntă, articii, foto – video, Dj, foto 360 sau bijuterii din aur“, ne-a declarat organizarorul târgului Loredan Suciu (Geea Sposa).

Citeste mai mult

Locale

Bugetul județului Timiș a fost aprobat. S-au alocat mai mulți bani pentru investiții

Publicat

pe

Bugetul consolidat pentru anul 2023, compus din cheltuieli de funcționare și alocări pentru investiții, este de 840.656,89 mii lei.

Acesta este în ușoară creștere față de bugetul anului trecut, iar principiul în baza căruia a fost întocmit are în vedere reducerea cheltuielilor pe secțiunea de funcționare și majorarea alocărilor pe secțiunea de dezvoltare, prin vărsăminte în valoare de 41.239 mii lei, fonduri necesare pentru obiective de investiții mature, care au termen de finalizare în anul 2023.

Programul de investiții pe anul 2023 însumează  378.427,43 mii lei, cu 7,52% mai mult decât în anul 2022. Aproape 24% din totalul veniturilor vor fi atrase din fonduri europene.

Bugetul județului cuprinde sume consistente pentru finalizarea proiectelor începute, dar și fonduri importante pentru investiții publice complet noi. Cele mai mari investiții în 2023 vor fi în sănătate și în transporturi – drumuri județene, domenii care au prevăzut un buget de 238.852 mii lei din totalul de 378.427,43 mii lei.

„Continuăm dezvoltarea pe șase direcții principale: derularea de proiecte majore, cultură, eficientizare, creșterea calității vieții, dezvoltarea infrastructurii și a patrimoniului. Punem accent pe drumuri și pe siguranță rutieră, intenționăm chiar să facem un studiu pentru identificarea celor mai periculoase zone, astfel încât prin intervenția noastră să evităm adevărate nenorociri. Totodată am construit un buget echilibrat, în jurul principalelor interese ale cetățenilor, cu alocări de peste 332.215,68 mii lei pentru sănătate, protecție socială, protecția mediului și învățământ. Cultura ocupă un loc de cinste în acest an, cu fonduri semnificative, 62.414 mii lei pentru cele trei muzee, teatrul pentru copii, biblioteca și centrul de artă, pe care le avem în subordine, deoarece Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, iar Consiliul Județean Timiș este partener important în acest program național”,  a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

În plus, Consiliul Județean Timiș are depuse mai multe proiecte cu fonduri europene, aflate în diverse stadii de evaluare, care vor fi incluse în bugetul de anul acesta doar după semnarea contractelor de finanțare.

Citeste mai mult

Locale

Au început lucrările de reabilitare la Conacul Mocioni din Foeni

Publicat

pe

CJ Timiș a deschis șantierul de reabilitare al Conacului Mocioni din Foeni, un obiectiv cultural deosebit de important pentru patrimoniul nostru istoric. Investiția este posibilă prin accesarea unei finanţări europene nerambursabile din Granturile SEE (Spațiului Economic European), în cadrul Programului RO-CULTURA.

Imobilul istoric clasă A va fi reabilitat integral. Potrivit proiectului la parter se vor amenaja un salon de primire și un hol de onoare, ce vor permite găzduirea unor evenimente complexe. De asemenea, un colț muzeal va reda atmosfera specifică familiei Mocioni. Va fi realizată și o bibliotecă dotată inclusiv cu tehnologii moderne, interactive, precum și o cafenea culturală. Curtea și grădina vor fi amenajate peisagistic, pentru a permite organizarea de evenimente în exterior. Subsolul și podul vor fi igienizate, consolidate și vor servi ca spații tehnice. Imobilul va fi reabilitat până în luna aprilie 2024 conform documentației.

„Demararea lucrărilor a fost un efort considerabil al aparatului de specialitate. Vorbim atât de un imobil istoric, cât și de o finanțare nerambursabilă printr-un program deosebit de exigent. Putem spune că investiția a intrat în linie dreaptă. În paralel, lucrăm și la celelalte activități ale proiectului. La final, în 2024, ne vom bucura de un nou punct important pe harta turistică a Timișului, așa cum ne place să vizităm în vacanțele de peste graniță”, spune președintele CJ, Alin Nica.

Așa cum a menționat președintele Consiliului Județean, obiectivul proiectului întrece cu mult miza reabilitării fizice a Conacului. Acesta va deveni un centru pentru activități culturale, educaționale și artistice. Vor fi organizate acțiuni intersectoriale, culturale, educaționale, patrimoniale și turistice, campanii de sensibilizare și informare, vizite de studiu, rezidențe de artă stradală și amenajare peisagistică, baluri caritabile etc. De altfel, se dorește revigorarea economică, socială și culturală a întregii zone, prin atragerea de turiști, având în vedere valoarea națională și universală a Conacului Mocioni din Foeni.

Vă reamintim, contractul de proiectare și execuție a fost atribuit prin licitație publică Asocierii T.T. & CO SOLARIA GRUP SRL (lider) – EURAS SRL – GRAPHIC SPACE SRL.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite