Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Primul Parc de Crăciun din Vestul țării, la Timișoara. Atracții culinare, distracție pentru copii, concerte, patinoar

Publicat

pe

Activitățile de familie în aer liber, cultura și tradițiile se vor îmbina armonios la Muzeul Satului Bănățean, într-un spațiu generos de 10 hectare amenajat festiv. Părinții pot uita de bilete de intrare și de grija costurilor suplimentare, deoarece patinoarul, caruselul, trenulețul și mașinuțele vor fi gratuite. Copiii se vor bucura de spectacole de teatru, ateliere de creație, jocuri cu eroii copilăriei și un traseu sportiv menit să consume toată energia micilor năzdrăvani.

„Am creat un loc de poveste în care fiecare copil, indiferent de vârstă sau de preocupări, să poată găsi cel puțin o activitate care să îi facă plăcere. Crăciunul ar trebui să fie mai puțin despre consumerism sau goana după cumpărături, deoarece cel mai frumos cadou este timpul petrecut alături de cei dragi. În Parcul Crăciunului vom făuri amintiri menite să reunească prieteni și familii” a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, instituția care finanțează evenimentul.

Programul artistic al Parcului Crăciunului cuprinde concerte pop cu artiști consacrați, folclor și călușari, colinde și party-uri cu DJ, împărțite pe zile și zone diferite. Atmosfera de sărbătoare va fi întregită de două spectacole de lasere, de photo cornere și expoziții foto outdoor.

Gurmanzii se vor simți și ei atrași de zona de Food Court, iar în fiecare duminică, va avea loc câte o demonstrație culinară legată de sacrificarea porcului și pregătirea preparatelor tradiționale pentru sărbătoarea de Ignat, desigur cu degustare gratuită. Tot duminica, în cadrul atelierului de preparat pâine la cuptorul tradițional al muzeului, participanții vor putea simți gustul și mirosul uneia dintre cele mai bune rețete din cunoscuta localitate turistică Margina, județul Timiș.

Intrarea este liberă în cadrul Parcului Crăciunului și se face doar în baza certificatului verde, conform legislației în vigoare. Derulat pe parcursul a 17 zile, Parcul Crăciunului este o sărbătoare a comunității la care contribuie șase instituții de cultură: Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă Timișoara, Muzeul Satului Bănățean Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, alături de Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”. În eveniment este implicată și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului, împreună cu Centrul Multifuncțional Bastion și Biroul de Cultură al Consiliului Județean Timiș.

Parcul Crăciunului va fi deschis de marți până duminică, între orele 11:00 – 21:00, în perioada 4 – 23 decembrie 2021. Aleea comercianților cu specialități de sezon, vin fiert și deserturi va fi deschisă începând cu ora 17:00, în timpul săptămânii și cu ora 15:00, sâmbăta și duminica. Patinoarul, caruselul, trenulețul și mașinuțele vor fi gratuite și accesibile de marți până duminică, între orele 11:00 – 21:00.

Programul complet al evenimentului poate fi găsit pe www.parculcraciunului.ro.

Locale

Târgul de Paști din Timișoara, ediția 2024. Concert cu ocazia Paștilor catolice

Publicat

pe

Cea de-a XV-a ediție a Târgului de Paști din Timișoara va avea loc în perioada 31 martie – 6 mai 2024.

Evenimentul se va desfășura în trei zone emblematice ale orașului: Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Traian, fiecare spațiu aducându-și contribuția unică la atmosfera festivă.

Târgul de Paști este un punct de întâlnire între tradiție și modernitate, un spațiu unde muzica și activitățile de divertisment se vor împleti armonios pentru a crea o atmosferă de sărbătoare, accesibilă tuturor membrilor comunității.

Veți putea să apreciați talentul artizanilor locali, să vă delectați cu specialități culinare tradiționale și internaționale și să vă bucurați de momente de neuitat alături de familie și prieteni.

Pentru deschiderea târgului, deoarece se sărbătoresc Paștile catolice a fost pregătit un program special.

Program 31 martie 2024

12:00, Piața Unirii: Alaiul Primăverii

18:00, Piața Libertății: concert extraordinar cu

Orchestra simfonică „Lira“, în interpretarea căreia va putea fi ascultată „Primăvara“ de Glazunov, „Primăvara“ de Vivaldi, „Voci de primăvară“, de J. Strauss, uvertura la „Oberon“, de C. M. vin Weber și „Dansul săbiilor“, de A. Haciaturian.

Citeste mai mult

Locale

CAMPANIE. Dezinsecție pentru eliminarea căpușelor, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor.

Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil zonele în care se desfășoară acțiunea de dezinsecție, pentru a preveni orice incidente neplăcute.

Totodată, Primăria Municipiului Timișoara recomandă apicultorilor ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor și să scoată stupii în afara ariei de stropire.

Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu  legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii (Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin şi concentraţie specifică pentru combaterea căpuşelor). Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor).

Citeste mai mult

Locale

Coridor de Agrement Urban, pe Malurile Begăi. Se vor amenaja spații pentru plimbare, sport și relaxare

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara continuă lucrările de transformare a unui hectar de teren într-un spațiu generos cu zone de relaxare, cu mici păduri urbane, cu zonă sportivă și pentru evenimente.

Cu perspectivă spre Catedrala Mitropolitană, zona de relaxare va fi ideală pentru picnicuri, plimbări sau contemplare, iar zona de sport, cu terenuri de baschet și mese de ping-pong, înconjurată de gradene naturale, va aduna zeci de amatori de sport și susținători.

„Așa cum am promis atunci când am emis dispozițiile de demolare, redăm timișorenilor patrimoniul orașului care a fost prădat decenii de tot felul de șmecheri. Noua amenajare este doar prima etapă a Coridorului de Agrement Urban pe care îl amenajăm pe malul Begăi, în locul construcțiilor ilegale pe care le-am desființat. Va fi un loc pentru comunitate, unde timișorenii să pot plimba, pot face sport și se pot relaxa. Recuperarea terenurilor ocupate ilegal pe malul Begăi va continua, iar amenajarea actuală va fi extinsă”, a declarat primarul Dominic Fritz. 

După tasarea terenului, montarea unui sistem automat de irigații și reparații la sistemul de iluminat din zonă, urmează amenajări pe toată suprafața și specifice fiecărei zone. Spre exemplu, două mici păduri urbane, una de pini și cealaltă de carpeni, vor mărgini terenul de sport. Mici oaze de umbră pe timp de vară, acestea vor contribui și la reducerea poluării în zonă. Totodată, în apropierea podului Mitropolit Andrei Șaguna, unde s-a păstrat o bucată din terenul mlăștinos pe care a fost construită Timișoara, stufărișul va fi menținut și completat, iar zona va fi îngrădită pentru a fi pusă în valoare. În plan este inclusă și o zonă cu habitat natural, spațiu destinat biodiversității din mediul urban, amenajată cu 8 specii de arbori. Pe toată suprafața se vor planta peste 1.000 de plante perene și arbuști și peste 100 de arbori: arțari norvegieni, frasini de munte Raywood, pini silvestri, pini negri, carpeni albi, mesteceni albi, stejari roșii, paltini de câmp, ulmi, fagi, arbori de gumă cu frunze roșii. 

Terenul în valoare de aproape 5 milioane de euro, cu o suprafață de peste 12.000 mp, pe care au fost construite clădiri fără autorizații și fără contracte de concesiune – Terasa Boss și Gatsby Social Club – a fost eliberat în urma unei operațiuni de demolare a imobilelor. 

Foto: Primăria Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite