Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Razii în cascadă, la Timișoara. Șoferii indisciplinați, sancționați

Publicat

pe

În zilele de 19-20 mai a.c., în intervalele orare 6:00-12:00 și 18:00-02:00, la nivelul Poliției Municipiului Timișoara, polițiștii timișoreni împreună cu polițiștii din cadrul Direcției de Poliție Locală Timișoara au organizat o razie care a avut drept scop asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea vizibilității și autorității polițienești, prevenirea migrației ilegale precum și prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională.

Razia s-a desfășurat în două etape, atât în mediul urban cât și în cel rural cu precădere comunele limitrofe municipiului Timișoara și au participat 179 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului  (ordine publică, rutieră, investigații criminale, proximitate și sisteme de securitate) și 22 de polițiști din cadrul Direcției de Poliție Locală Timișoara.

În cadrul acțiunii, au fost controlate 25 de localuri publice și săli de jocuri de noroc, dar și 39 de alte societăți comerciale și spații de cazare, în 5 situații fiind folosit butonul de panică în vederea testării timpului de reacție al echipelor de intervenție din cadrul societăților de pază specializate, fără a fi constate nereguli.

Totodată, au fost verificate mai multe persoane eliberate din penitenciar.

Polițiștii au legitimat 1.546 de persoane, au controlat 1.127 de autovehicule și au condus 29 de persoane la sediul poliției în vederea identificării/amprentării.

Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii au efectuat 268 de testări cu aparatul etilotest și 16 testări cu aparatul drugtest.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 247 de sancțiuni, în valoare totală de 59.346 de lei, dintre care 228 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere conform O.U.G 195/2002,iar 17 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea normelor prevăzute de Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 (*republicată*)pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Au fost constate 8 infracțiuni, toate la regimul rutier.

Au fost reținute în vederea suspendării 18 permise de conducere, dintre care 10 pentru conducere sub influența alcoolui, 2 pentru conducere agresivă și 6 pentru depășiri neregulamentare.

Au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

În timpul raziei, în zona pasajului Solventul, au mai fost depistate 3 persoane de origine afgană, care au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În 20 mai 2022, în jurul orei 01:10, pe strada Michelangelo din municipiul Timisoara,  a fost oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 ani, acesta  fiind testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Afost întocmit dosar penal.

Tot în 20 mai 2022, în jurul orei 00:40, pe strada Canalul Bega din Timișoara, a fost oprit pentru control un autoturism condus un tânăr de 22 de ani, care se afla sub influența substanțelor psihoactive, în urma testării cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța THC-5.

Conducătorul auto a fost condus la unitatea spitalicească în vederea recoltării de probe biologice. În cauză, s-a întocmit dosare penal.

Locale

Campanie terestră de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor și căpușelor, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara demarează campania de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, căpușelor și a larvelor acestora.

Operațiunile terestre sunt programate în perioada 4 – 15 aprilie, în intervalul orar 21:00 – 06:00.

Pe durata campaniei, municipalitatea recomandă cetățenilor, în special copiilor, persoanelor vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici să evite zonele unde se desfășoară acțiunea și să nu stea în apropierea utilajelor ce pulverizează soluțiile, pentru a preveni eventualele incidente.

De asemenea, proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal sunt rugați să țină ferestrele închise în perioada 4 – 15 aprilie, în intervalul orar 21:00 – 06:00.

În plus, recomandăm apicultorilor să ia toate măsurile necesare pentru protejarea albinelor, inclusiv mutarea stupilor în afara zonei de stropire, pe parcursul perioadei menționate.

Substanțele folosite, Cymina și VECTOBAC WG, fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor). Acestea sunt avizate Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii și sigure pentru utilizare în mediul urban. Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

În cazul în care condițiile meteorologice vor fi nefavorabile, campania de dezinsecție va fi reprogramată.

Citeste mai mult

Locale

Șeful Secției 1 Urbană de Poliție din Timișoara, reținut pentru trafic de droguri

Publicat

pe

Șeful Secţiei 1 Urbană de Poliţie din Timişoara, împreună cu un alt bărbat au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de risc și mare risc, aceștia fiind depistați în urma a zece percheziţii făcute sâmbătă seară, de ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate, coordonaţi de procurorii DIICOT din Timişoara.

„La data de 29 martie 2025, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea a 2 inculpaţi, cu vârstele de 38 şi 53 de ani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, respectiv de punerea la dispoziţie a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată”, transmite DIICOT.

Conform anchetatorilor, în intervalul februarie – martie 2025, în mod repetat, inculpatul în vârstă de 53 de ani (ofiţer de poliţie) a găzduit în locuinţa sa mai multe evenimente private, pe parcursul cărora au fost consumate substanţe interzise (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal, cocaină, amfetamină şi 2MMC).

De asemenea, în sarcina unui  alt inculpat, de 38 de ani, s-a reţinut că, pe parcursul anului 2025,  a procurat în scopul comercializării droguri de risc şi mare risc.

În urma  celor 11 percheziţii domiciliare efectuate în cursul zilei de sâmbătă, au fost găsite şi ridicate peste 3,8 kilograme canabis (drog de risc), 25 grame cristal (3-CMC, drog de mare risc), obiecte purtând urme de substanţă, 5 cântare de precizie, 5 grindere, sume de bani în lei, precum şi alte mijloace de probă”, precizează DIICOT.

Duminică, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş  cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara.

Foto: Poliția Română

Citeste mai mult

Locale

Conacul Mocioni din Foeni a intrat în circuitul turistic

Publicat

pe

Conacul Mocioni din Foeni a intrat în circuitul turistic, primește vizitatori și găzduiește evenimente culturale. În urma unui amplu proces de reabilitare, monumentul istoric a devenit un spațiu potrivit pentru expoziții, conferințe și activități educaționale.

Publicul va avea acces gratuit în timpul săptămânii, între orele 10.00 – 18.00, iar în weekenduri, pe bază de programare. În interior, vizitatorii pot explora o zonă muzeală cu mobilier autentic, o bibliotecă digitală dotată cu o masă interactivă și expoziția temporară a artistului Silviu Oravitzan, deschisă pentru două luni. În curând, își va începe activitatea și o cafenea culturală, pentru al cărei operator administrația județeană va organiza un proces de selecție.

Investițiile pentru modernizare vor continua. Urmează refacerea pavajului din cele două curți ale conacului, finalizarea împrejmuirii acestuia și reabilitarea scării interioare din lemn. Totodată, vor fi refăcute scările de marmură care asigură accesul principal și care au fost descoperite pe parcursul intervențiilor, după ce fuseseră acoperite cu beton în perioada comunistă. În plus, va fi amenajat un spațiu de cazare și o bucătărie profesională, toate lucrările fiind finanțate din bugetul Consiliului Județean Timiș.

Reabilitarea conacului, un simbol al patrimoniului din județul Timiș, a fost implementată de Consiliul Județean Timiș, în parteneriat cu North Consulting ehf Islanda și Asociația Miltonia. Proiectul, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, a avut o valoare totală de 19.230.346,41 lei.

Construit în 1750, Conacul Mocioni are o istorie bogată și a trecut prin numeroase transformări. De-a lungul timpului, a fost utilizat inadecvat, servind ca depozit de cereale, baie comunală, brutărie, discotecă, cămin cultural și grădiniță, ceea ce a afectat integritatea clădirii. Reabilitarea a urmărit păstrarea autenticității arhitecturale și punerea în valoare a componentelor de patrimoniu. Lucrările au inclus consolidarea structurală a clădirii și refacerea elementelor decorative.

 

Au început lucrările de reabilitare la Conacul Mocioni din Foeni

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite