Ne găsiți și pe:

Locale

RAZII la Timișoara. Prinși la volan sub influența drogurilor și alcoolului

Publicat

pe

Polițiștii au acționat, nopțile trecute, în intervalele orare 06:00-12:00 și 20:00-04:00, pe raza județului Timiș la o razie cu efective mărite, în sistem integrat poliție rutieră-ordine publică sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Polițiștii au acționat pe principalele artere din județ, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

Polițiștii au controlat 530 de autovehicule, au legitimat 585 de persoane, au efectuat 325 de testări cu aparatul etilotest și 28 cu aparatul drugtest.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 392 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, în valoare de 166.435 de lei.

Dintre acestea, 210 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Au fost reținute 34 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 14 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 1 pentru depășire neregulamentară, totodată fiind retrase și 14 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat 14 infracțiuni la regimul rutier (6 pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

După cum se poate observa, polițiștii depistează în fiecare weekend, conducători auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, fapt pentru care activitățile sunt intensificate astfel încât participanții la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun.

În 24 iulie 2022, în jurul orei 00:40, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Tudor Vladimirescu din Timișoara, un conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive.

În urma testării cu aparatul drugtest, au rezultate valori pozitive la canabis și amfetamină.

În Timișoara, au mai fost depistați alți trei conducători auto, care se aflau sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drugtest, au rezultat valori pozitive la amfetamină și THC.

În toate cele 4 cazuri au fost întocmite dosare penale.

Pe strada Ofcea din Timișoara, polițiștii au depistat un conducător auto, care se afla sub influența alcoolui.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în 25 iulie a.c., în jurul orei 09:45, polițiștii orașului Făget au oprit pentru control în localitatea Coșava, din județul Timiș, un autovehicul condus de un bărbat de 21 de ani, care circula cu viteza de 92 de km/h în localitate.

În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la canabis. A fost întocmit dosar penal.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 943 de lei pentru depășirea limitei legale de viteză pe raza localității, conform OUG.195/2002R și cu suma de 200 de lei, conform Legii 61/1991 pentru proferarea de cuvinte și expresii jignitoare, acesta manifestând o atitudine agresivă verbal față de polițiști.

Totodată, în 25 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Timiș au depistat în municipiul Timișoara 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, care ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive. În urma testărilor cu aparatul drugtest au rezultat valori pozitive la canabis și amfetamină. Au fost întocmite dosare penale.

Tot în 25 iulie a.c., în jurul orei 03:10, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe strada Ofcea din Timișoara, un autovehicul condus de un bărbat de 33 de ani, care se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

În 26 iulie a.c., în jurul orei 00:10, polițiștii orașului Buziaș au oprit pentru control în orașul Buziaș, un autovehicul condus de o femeie de 29 de ani, care se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

Foto: IPJ Timiș

Locale

Traficanți de droguri din Timișoara, arestați

Publicat

pe

Trei persoane din Timișoara vor fi cercetate penal în stare de arest pentru trafic de droguri de risc și mare risc după ce, zilele trecute, la domiciliul lor au fost descoperite droguri.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în Timișoara, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc. 3 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – 2022, persoanele bănuite ar fi distribuit amfetamină, ecstasy și cannabis în Timișoara.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate aproximativ 7 grame de amfetamină, mai multe doze de cannabis și 3 grindere.

3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 – 25 de ani, au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: Poliția Română

Citeste mai mult

Locale

Salubrizare în Piața Romanilor din Timișoara, după sesizările cetățenilor

Publicat

pe

Piața Romanilor – insula de verdeață care se deschide dinspre Bd.3 August 1919 și în imediata vecinătate a Pieței Traian, flancată de clădiri istorice, sub umbra coroanelor bogate de tei, piața în care se înalță turlele impunătoare ale Bisericii Romano-Catolice Millenium, a fost reîmprospătată zilele trecute.

Lucrătorii Brantner au desfășurat o acțiune de curățenie în zona Piețelor Romanilor și Traian și pe străzi învecinate. Echipele au fost trimise în teren la inițiativa Serviciului Protecție Mediu, Management Deșeuri și Salubrizare și Guvernanță Participativă și Management Cartiere, ca răspuns promt la sesizările cetățenilor pentru un loc curat și îngrijit.

Au fost spălate și curățate pavajul Pieței Traian, Str. Dacilor, stațiile de tramvai și stația de taxi din apropiere.

Acțiuni similare, desfășurate tot pentru rezolvarea unor situații sesizate de cetățeni: curățare, spălare, colectare deșeuri au avut loc pe platoul de vizavi de Gara de Nord.

De asemenea, a fost lichidată rampa de gunoi de pe strada Ceferiștilor, aproximativ 20 tone de gunoi fiind ridicat și transportat.

„Vă reamintim adresele de colectare gratuită pentru deșeurile voluminoase, vegetale, din construcții, precum și resturile de polistiren și carton din ambalaje: Calea Torontalului, nr. 94, strada Avram Imbroane, nr. 70, Calea Moșniței, nr. 2-4 și Calea Chișodei, strada Mile Cărpenișan, nr. 3“, informează Primăria Timișoara.

Citeste mai mult

Locale

Culoar de promenadă de lumină și culoare, în centrul Timișoarei

Publicat

pe

Plimbarea pe sub culorile umbrelelor de pe Str. Alba Iulia continuă cu pașii prin culoarul de lumină de pe Alecsandri.

Începând cu ziua Timișoarei, spațiul de promenadă care face legătura între Piața Libertății și Piața Unirii oferă bucuria plimbării pe timp de seară, pe sub ghirlande de lumini calde.

Astfel, puteți petrece timp relaxant la o plimbare dinspre Unirii până în Victoriei, cu decorul de lumini și culoare.

„Punem în valoare spațiul pietonal preferat al celor mai mulți trecători în traversarea Cetății. Ghirlandele de pe Alecsandri vor lumina până în sezonul de iarnă, când vor fi înlocuite cu cele festive, de sărbători“, anunță Primăria Timișoara.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite