Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Restricții noi în județul Timiș. Masca, obligatorie în spațiile închise și deschise

Publicat

pe

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş întrunit joi a stabilit o un nou set de restricții cu scopulde a preveni combaterea efectelor pandemiei de coronavirus.

Astfel, masca devine obligatorie pe toată perioada stării de alertă, atât în spaţiile închise, cât şi în cele deschise, iar activitatea unor aoperatori economici este restricţionată.

Potrivit hotărârii CJSU Timiş, pe întreg teritoriul judeţului se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe toată perioada stării de alertă, în spaţiile publice deschise, astfel încât să acopere nasul şi gura, respectiv: pe o rază de 50 m de intrarea în perimetrul unităţilor de învăţământ, în pieţe comerciale, târguri, oboare, pieţe de vechituri, pieţe agroalimentare, zone de aşteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituţii şi societăţi comerciale, staţii de transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice şi private, evenimente culturale publice şi private şi manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe şi rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităţilor şi falezele (malurile râurilor) din interiorul localităţilor, parcările şi zonele de agrement adiacente centrelor comerciale şi mall-uri. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfăşoară astfel: fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, şi în intervalul orar 06.00-23.00, în unităţile administrative teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori; fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unităţile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Este interzisă activitatea acestor operatori, la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, şi în intervalul orar 06.00-23.00, în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori; fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localităţi este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori; doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în localităţile unde este depăşită incidenţa de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

CJSU Timiş a mai decis că se suspendă activitatea barurilor, cluburilor şi discotecilor.

Activităţile cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului astfel: până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori; până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Acestea sunt interzise unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din în unităţile administrativ teritorială este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.

În localităţile unde a fost depăşit pragul de 3/1000 de locuitori se suspendă pe o perioadă de 14 zile activitatea din pieţele comerciale (cu excepţia pieţelor agroalimentere) târguri şi oboare.

În 24 de localităţi, printre care şi Timişoara, rata de infectare depăşeşte 1,5 la mia de locuitori, cea mai mare valoare înregistrându-se la Foeni – 6,88.

Localităţile din acest judeţ, cu rata de infectare peste 1,5 la mia de locuitori sunt: Timişoara – 2,25, Buziaş – 2,86, Făget – 1,58, Sânnicolau Mare -2,41, Brestovăţ -1,50, Coşteiu- 2,06, Găvojdia – 1,74, Ghiroda -2,53, Iecea Mare – 2,58, Jamu Mare – 1,66, Moşniţa Nouă – 2,56, Niţchidorf – 1,85, Pişchia – 2,18, Remetea Mare – 1,83, Sânandrei – 1,99, Saravale – 2,34, Secaş – 2,87, Variaş – 1,83.

Rata de infectare este peste 3 la mia de locuitori în: Dudeştii Noi – 4,37, Dumbrăviţa 3,27, Foeni – 6,88, Giroc – 3,29, Jebel – 4,89, Pesac – 3,82.

Prevederile Hotărârii CJSU devin obligatorii începând cu data de 16 octombrie 2020.

Locale

Colosseum Timișoara Ballroom anunță o seară spectaculoasă de Revelion 2025

Publicat

pe

Timișoara, România – Colosseum Timișoara Ballroom se pregătește să întâmpine Anul Nou cu un eveniment de neuitat pe 31 decembrie 2024.

Invitații vor avea ocazia să se bucure de o seară magică, alături de cunoscuta interpretă Rodica Canțîr și energicul DJ Sorin.

Evenimentul va începe la ora 19:30, cu primirea invitaților, urmată de un aperitiv festiv la 21:00.

Concertul live cu Rodica Canțîr va începe la 21:30, iar atmosfera va fi întreținută de DJ Sorin de la 22:30 până la miezul nopții, când va avea loc un toast de Anul Nou, însoțit de un impresionant foc de artificii.

Meniul va include o varietate de delicii, de la platouri cu aperitive, sărmăluțe bănățene, până la friptură delicioasă și un tort festiv.

De asemenea, invitații se vor putea delecta cu băuturi nelimitate pe parcursul serii.

Locurile sunt limitate, iar organizatorii recomandă rezervările cât mai curând posibil. Pentru detalii și bilete, cei interesați pot suna la 0742.274.120.

Colosseum Timișoara Ballroom promite o seară plină de surprize, muzică bună și distracție garantată.

Nu ratați cel mai spectaculos eveniment al anului!

Pentru detalii și meniul complet accesați link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1106257258173940&id=100063690294292&rdid=SSjKO3nOTPAdqeRE

Citeste mai mult

Locale

Horia Brenciu va cânta la deschiderea Târgului de Crăciun de la Timișoara

Publicat

pe

Târgul de Crăciun din Timișoara șe va deschide în 30 noiembrie și va fi organizat în trei piețe din centrul orașului: Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe.
Târgul va fi organizat în perioada 30 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025.

La evenimentul de deschidere a târgului, de la ora 18.00, va cânta Horia Brenciu &HB Orchestra dar și Sancro Machado.

Odată cu deschiderea târgului, se vor aprinde în oraș și luminițele festive.

Peste 90 de căsuțe vor putea fi vizitate în centrul orașului, unde se pot găsi de la preparate tradiționale făcute în casă (brânzeturi, mezeluri, plăcinte, clătite sau alte mâncăruri) până la cadouri, decorațiuni, haine sau diverse obiecte lucrate manual.

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a anunțat că în fiecare seară, pe parcursul târgului, va avea loc un program artistic.

Foto: Facebook/Târgul de Crăciun Timișoara

Citeste mai mult

Locale

Poliția Piețelor, în acțiune. 20 de comercianți, amendați

Publicat

pe

Politiștii locali din cadrul Compartimentului Poliția Piețelor  au desfășurat, zilele trecute, o amplă acțiune în piețele agro-alimentare Piața de Gros și Volantă din zona Stadionului Dan Păltinișanu, cu scopul verificării documentelor care atestă calitatea de producător, dar și pentru a stabili dacă este efectuată verificarea metrologică a mijloacelor de cântărire, dacă sunt afișate documentele, dacă sunt completate carnetele de comercializare, dacă sunt efectuate analizele fito-sanitare prevăzute de legislația în vigoare, dacă este respectată sectorizarea în piețe, dacă sunt afișate etichetele  tipizate marcate corespunzător, dacă se menține curățenia în perimetrul locurilor de vânzare.

În cadrul acțiunii au fost verificați un număr de 53 de comercianți, fiind aplicate și 20 de sancțiuni în valoare de 21.600 lei, conform HCL 271/2023 și Legii 145/2014, pentru neafișarea documentelor de identificare, necompletarea zilnică a carnetelor, lipsa etichetelor de produs, lipsa verificării cântarelor, lipsa analizelor fito-sanitare, dar și pentru nerespectarea sectorizării în piață, fiind comercializate, în locurile destinate legumelor și fructelor, produse preambalate, precum mâncare de animale, sucuri, conserve, pământ de grădină, cărbuni etc.

Acțiunile continuă și în perioada următoare.

foto: Poliția Locală Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite