Primăria Municipiului Timişoara organizează, prin Casa de Cultură a Municipiului, în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024, cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Crăciun.
Cel mai mare Târg de Crăciun din țară va avea loc în trei piețe centrale ale orașului: Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe.
Duminică seara, în 26 noiembrie, la ora 18:00, în Piața Victoriei, vor fi aprinse luminițele de Crăciun, cu Alina Sorescu și Clubul de dans sportiv Magnum Team.
Alina a început să se apropie de muzică în grupul „Minisong”, coordonat de Ioan Lucian Mihalea, iar mai târziu, a absolvit Școala Populară de Artă, sub îndrumarea profesoarei Viorela Filip.
Extrem de talentată, a fost remarcată de mică: la 10 ani fiind invitată să susțină un recital la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur”, de la Brașov.
Discografie: 1997 – „Voi fi o stea”, 2000 – „Alina”, 2001 – „În fața ta”, 2002 – „Vrei altceva”, 2004 – „În al nouălea cer”.
A câștigat premii naționale și internaționale importante, a fost nominalizată de două ori la premiile MTV Video Awards România pentru „best female video”, este laureata Premiului Radiodifuziunii Române, la Mamaia, în 2006.
Datorită spontaneității și prezenței scenice agreabile, completată de capacitatea de a susține un discurs aproape perfect, a fost remarcată și ca prezentator TV de succes, al emisiunilor „Ploaia de stele”, „Vacanță în stil mare”, „Ora fără catalog”, „Matinal de vacanță”, Revelion, dar și al unor evenimente importante: Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”, Festivalul „Mamaia Copiilor”, Selecția Națională Eurovision și Eurovision Junior, Festivalul Callatis ș.a.
Din 2003 este imaginea Agenției Naționale pentru Sprijinirea Inițiativelor Tinerilor (ANSIT), instituția publică responsabilă cu implementarea politicilor publice ale guvernului în domeniul tineretului.
Alina Sorescu este licențiată a Facultății de Sociologie și a Facultății de Comunicare și Relații Publice, Universitatea București.
Dincolo de toate, însă, Alina este un artist extrem de valoros, remarcabil și prin bună cuviință și mărinimie a sufletului, din ce în ce mai rare astăzi.