Ne găsiți și pe:

Locale

Tarife mai mici la parcarea Aeroportului Internațional „Traian Vuia“ din Timișoara

Publicat

pe

Pentru a veni în sprijinul pasagerilor, Aeroportul Internațional Timișoara – „Traian Vuia” va practica tarife de parcare mult mai prietenoase, începând cu data de 1 februarie 2022.

Accesul în aeroport nu doar că va fi rapid și facil, ca și până acum, ci devine și mai convenabil. La fel și staționarea mașinilor.

Drumul de acces spre aeroport, modenizat recent, spațiul de parcare aflat în bune condiții și noile prețuri, sunt cu siguranță în beneficiul celor care aleg să vină cu mașina la aeroport.

„Este o măsură care sperăm că o să-i bucure pe pasageri. Ne-am gândit la reducerea de preț ca la o facilitate acordată celor care în continuare aleg calea aerului pentru deplasările lor, în această perioadă, încă dificilă, de pandemie.” este mesajul directorului general al AIT-TV, Daniel Stamatovici.

Este pentru prima dată în ultimii ani când tarifele de parcare au fost micșorate.

Parcările P1, P2 si P3 având o capacitate de 684 de locuri disponibile. Parcarea P1, aflată în imediata vecinătate a aerogării, este destinată în primul rând autoturismelor care staţionează pe termen scurt, cu access imediat către check-inn și porțile de îmbarcare. Parcarile P2 și P3, sunt destinate administraţiei și pasagerilor care staţionează pe termen mai lung, tarifele pentru acestea fiind și mai convenabile.

Parcarea nu necesită rezervare prealabilă, iar costul aferent staționării poate fi achitat la cele două automate, unul indoor și celălalt outdoor.

Abonamentele pot fi contractate de la biroul Taxare Parcare, situat în incinta Terminalului A al aerogării, de Luni până Vineri, între orele 7:00 – 15:00,  precum și prin intermediul adresei de e-mail: taxare.parcare@aerotim.ro

   Tarife pentru parcarea autovehiculelor în perimetrul aeroportuar în vigoare din 01.02.2022

INTERVAL DE TIMP TARIF ÎN P1, P2 (RON)
Primele 10 minute 2
În intervalul 10 min – 3h(tarif / 30 minute) 2,5
1 oră 5
1 h  și 30 min 7,5
2 ore 10
2 ore  și 30 min 12,5
3 ore 15
În intervalul 3 h – 6 h(tarif / 30 minute) 2
3 ore  și 30 min 17
4 ore 19
4 ore  și 30 min 21
5 ore 23
5 ore  și 30 min 25
6 ore 27
 În intervalul 6 h – 12 h TARIF: 30 lei
6 ore și 30 min 30
7 ore 30
7 ore și 30 min 30
8 ore 30
8 ore și 30 min 30
9 ore 30
9 ore și 30 min 30
10 ore 30
10 ore și 30 min 30
11 ore 30
11 ore și 30 min 30
12 ore 30
 In intervalul 12 h – 24 h  TARIF: 50 lei
12 ore și 30 min 50
13 ore 50
14 ore 50
24 ore 50
 În intervalul 24 h – 48 h  TARIF: 70 lei
24 ore și 30 min 70
25 ore 70
26 ore 70
36 ore 70
48 ore 70
În intervalul 48 h – 168h                                   TARIF: 90 lei
49 ore 90
50 ore 90
100 ore 90
168 ore 90
  

După primele 7 zile (peste 168 ore) tarif 10 lei / zi

10 lei / zi

 

ABONAMENTE:

 

INTERVAL DE TIMP TARIF (TVA inclus)
  P1 P2
1 lună 150 120
3 luni 400 300
6 luni 700 500
12 luni 1200 800

Locale

Continuă acțiunea de tăiere a cablurilor ilegale, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara aduce la cunoștința cetățenilor că acțiunea de tăiere și eliminare a cablurilor ilegal amplasate aerian, continuă și vizează, începând cu seara de luni, Calea Sever Bocu din oraș.

Acțiunea primăriei de dezafectare a cablurilor aeriene include dezafectarea colierelor, panourilor publicitare și a fibrei optice și este realizată cu sprijinul STPT.

De la începutul anului s-a intervenit pe Calea Circumvalațiunii (Str. Gheorghe Lazăr – Pasajul Jiul, pe ambele sensuri) și pe Calea Aradului (Piața Consiliul Europei – Str. Grigore Popa, pe un sens și Piața Consiliul Europei – Str. Academician Remus Răduleț, pe sens opus).

Citeste mai mult

Locale

Programări online pentru obținerea actelor de identitate, la Timișoara

Publicat

pe

Obținerea actelor de identitate pentru timișoreni este mai simplă prin utilizarea programării online. Accesând pagina dedicată, https://www.primariatm.ro/acte-de-identitate/, se pot fixa ora și data programării, urmând câșiva pași simpli.

După utilizarea butonului PROGRAMARE ONLINE, este necesar să se introducă numărul de telefon mobil. În cel mult 30 de secunde se primește un sms cu codul de acces de la numărul 1728.

După introducerea codului primit, se completează numele și prenumele solicitantului, apoi se accesează butonul “Creează programare”, urmat de un nou mesaj cu data programării, care se păstrează până la depunerea cererii. De asemenea, se poate efectua și plata taxelor online, ceea ce va reduce timpul petrecut la ghișeu. Respectând ora programării, se evită aglomerarea și crește confortul cetățenilor, prin diminuarea timpilor de așteptare. Pentru ridicarea documentelor nu se fac programări.

Reamintim că  cetățenii au obligația de a solicita eliberarea actului de identitate în următoarele situații:

 • În termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani;
 • În cazul expirării termenului de valabilitate al actului de identitate cu cel mult 180 de zile înainte, dar nu mai puţin de 15 zile;

–     În termen de 15 zile de la producerea uneia dintre situaţiile enumerate mai jos:

 • dacă s-a modificat numele sau prenumele titularului, data sau locul naşterii;
 • în cazul schimbării domiciliului;
 • în cazul schimbării denumirii sau a rangului localităţilor şi străzilor, al renumerotării imobilelor

sau rearondării acestora, al înfiinţării localităţilor sau străzilor (cheltuielile pentru producerea şi eliberarea actelor de identitate se suportă de la bugetele unităţilor administrativ-teritoriale);

 • în cazul atribuirii unui nou CNP;
 • în cazul deteriorării actului de identitate;
 • în cazul pierderii, furtului sau distrugerii actului de identitate;
 • când imaginea facială din actul de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului;
 • în cazul schimbării sexului;
 • în cazul anulării;

pentru preschimbarea, la cerere, a actelor de identitate care nu se mai emit, dar sunt valabile

În situaţia în care persoana se află în străinătate, un nou act de identitate se poate obţine, fără a mai veni în ţară, prin împuternicit, pe bază de procură specială, autentificată la misiunile diplomatice ori oficiile consulare ale României din statul respectiv.

În vederea evitării unor situaţii neplăcute, se recomandă verificarea datei la care expiră actul de identitate (ziua de naştere), solicitarea eliberării unei noi cărţi de identitate fiind obligatorie. Nerespectarea dispoziţiilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează după caz, cu amenzi cuprinse între 40 lei – 80 lei.

Termenul de valabilitate al cărţii de identitate este:
 4 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 – 18 ani;

 7 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 – 25 ani;

 după împlinirea vârstei de 25 de ani.

Până la data generalizării emiterii cărţii electronice de identitate la nivelul tuturor judeţelor din România, cărţile de identitate (formatul vechi)  emise după împlinirea vârstei de 25 de ani vor avea înscris ca termen de valabilitate data de 3 august 2031.

Eliberarea actului de identitate se face la solicitarea titularului datelor de stare civilă, şi nu din oficiu de către autorităţile române abilitate.

Informații suplimentare despre actele necesare, taxe și procedurile de eliberare a documentelor de identitate se regăsesc la adresa: https://www.primariatm.ro/acte-de-identitate/.

Citeste mai mult

Locale

Parcarea din spatele magazinului Bega revine în domeniul public al municipiului Timișoara

Publicat

pe

Începând de joi dimineață, parcarea din spatele magazinului Bega a revenit în domeniul public al municipiului, după ce Primăria Municipiului Timișoara a câștigat definitiv, la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul pentru acest teren.

În primă fază, parcarea va putea fi folosită în sistem TimPark, aflându-se în zona verde, ulterior urmând ca pe acest teren să construim o parcare multietajată de câteva sute de locuri.

„De astăzi, terenul din spatele magazinului Bega este și de facto în proprietatea orașului. Am apărat interesele timișorenilor până la Înalta Curte de Casație și, în decembrie, am câștigat definitiv procesul. Acum putem demara proiectul pentru a construi aici o parcare multinivel de câteva sute de locuri, pentru a rezolva o parte din problemele pe care le au șoferii care vin în zona centrală a orașului”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În dimineața zilei de joi, barierele fostei parcări private au fost ridicate, iar angajații TimPark au montat semnele care indică faptul că această parcare face parte din zona verde a municipiului.

Vă reamintim că Primăria Municipiului Timișoara are o strategie complexă de construcție de parcări multietajate, în zonele în care există o lipsă acută de locuri de parcare, cel mai avansat proiect fiind cel al construcției parcării multinivel de 250 de locuri din zona Spitalului de Copii.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite