Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Tot mai mulți șoferi sunt prinși, în trafic, după ce au consumat droguri, substanțe psihoactive și alcool

Publicat

pe

Numai în ultimele zile, în județul Timiș, polițiștii au dat zeci de amenzi unor șoferi care s-au urcat la volan fiind sub influența drogurilor, substanțelor psihoactive sau alcoolului.

Astfel, în data de02 septembrie a.c., în jurul orei 00:20, polițiștii  Secției 4 Timișoara, au oprit pe Calea Circumvalațiunii un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că permisul de conducere figurează cu restricții-suspendat, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare sunt expirate.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o valoare de 0.48 mg/l alcool pur în aerul expirat și cu aparatul drugtest, rezultand valoare pozitivă la THC-5(cannabis), fiind transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

Conducătorul auto a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat, conducerea unui autovehicul neînamtriculat, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.

Tot în 2 septembrie a.c., în jurul orei 16:54 polițiștii orașului Făget, au depistat un bărbat în vârstă de 50 de ani, în timp ce conducea autoturismul în localitatea Dumbrava , fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În 3 septembrie a.c., în jurul orei 01:40, polițiștii orașului Jimbolia au observat pe strada Spre Sud din Jimbolia, un grup de 10 persoane cu comportament suspect.

S-a procedat la legitimarea acestora, fiind vorba de 10 tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.Totodată, au fost observate în apropierea grupului de persoane, într-un canal de colectare a apelor pluviale mai multe pungi din plastic de diverse marimi care conțineau substanțe vegetale susceptibile a fi droguri.

De asemenea, lângă cei 10 tineri, se afla un autovehicul parcat, stabilindu-se că acesta fusese condus cu puțin timp înainte, de un tânăr în vârstă de 20 de ani. Tânărul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultând valoare pozitivă la Amfetamină.

A fost întocmit un dosar penal pentru “conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”

Substanțele respective a fost ridicate și sigilate, fiind predate lucrătorilor B.C.C.O. în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în 3 septembrie a.c., în jurul orei 14:30, polițiștii rutieri din Lugoj au oprit pentru control, un bărbat în vârstă de 39 de ani ce conducea un autoturism pe DN 6.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv THC-5(cannabis).

A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Totodată, în 3 septembrie a.c., în jurul orei 15:50, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control, un bărbat în vârstă de 52 de ani ce conducea un autoturism în localitatea Remetea Mare.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a  rezultat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În aceeași zi, în jurul orei 13:00, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control, un bărbat în vârstă de 35 de ani ce conducea un autoturism pe D.C. 11 între localitățile Tomnatic și Gottlob.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv THC-5(cannabis).

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

În 4 septembrie a.c., în jurul orei 05:30, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control, un bărbat în vârstă de 45 de ani ce conducea un autoturism pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv Amfetamină, iar în urma urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive și conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, în 4 septembrie a.c., în jurul orei 04:20, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control, un bărbat în vârstă de 52 de ani ce conducea un autoturism pe strada Alexandru Ioan Cuza din Timișoara.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Locale

Amendă și oprirea temporară a activității la restaurantul Taverna Racilor. Ce nereguli au găsit comisarii de la Protecția Consumatorului

Publicat

pe

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au amendat restaurantul Taverna Racilor din Timişoara cu 15.000 de lei şi au dispus oprirea temporară a activităţii, după ce au găsit peşte şi fructe de mare ţinute în condiţii neigienice sau păstrate la decongelat în cutii în care se afla lichid scurs din decongelare.

În urma controlului, a rezultat că restaurantul funcţiona fără autorizaţie de la Primăria Timişoara.

„SC Nedsea SRL – Restaurant Taverna Racilor punct de lucru Iulius Mall Timisoara, control operativ. Abateri: operatorul economic funcţionează autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizaţie din partea Primăriei Municipiului Timişoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obţinere acord pentru desfăşurarea exerciţiilor comerciale”, au transmis reprezentanţi de la Protecţia Consumatorului Timişoara.

În urma controlului au fost găsite mai multe nereguli.

„Materiile prime (peşte, fructe de mare) 271 kg depistate in spaţiile de depozitare, păstrare – spaţii frigorifice şi congelator lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023. Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, in lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara şi pentru siguranta alimentelor in condiţiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate). Nu se respectă vecinătăţile în spaţiile de depozitare, ouăle nu erau curăţate şi dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spaţiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltraţii de umezeală şi porţiuni lipsă. Nu se respecta condiţiile de păstrare-depozitare recomandate de producător.  Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice şi impurităţi în conţinut”, arată comisarii de la Protecția Consumatorului.

În urma controlului a fost dată o amendă de 15.000 de lei şi un avertisment.

De asemenea, a fost dispusă măsura opririi temporare a serviciilor, până la remediere şi oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.

 

Citeste mai mult

Locale

Ovidiu Hațegan, pasagerul cu numărul un million pe Aeroportul Internațional Timișoara

Publicat

pe

Arbitrul international Ovidiu Haţegan a fost desemnat pasagerul cu numărul un milion din anul 2023, de reprezentanții Aeroportului Internațional din Timișoara.

Ovidiu Hațegan a fost în camera VAR la meciul de la Barcelona din Liga Campionilor și s-a întors acasă cu la bordul unei aeronave Lufthansa, care făcea o cursă München – Timişoara.

Ovidiu Haţegan a a declarat că zboară de 20 de ani de la Timişoara spre destinaţii din întreaga lume.

„Felicitări şi mult succes în activitate, Ovidiu Haţegan!”, i-au transmis reprezentanţii Aeroportului Timişoara.

Ovidiu Haţegan a fost în camera VAR la meciul de la Barcelona, la care la centru s-a aflat Radu Petrescu. Partida s-a încheiat 5-0 pentru catalani.

Citeste mai mult

Locale

Târg de adopții canine, la Timișoara

Publicat

pe

Sâmbătă, 𝟐𝟑 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, Primăria Municipiului Timișoara organizează 𝐓â𝐫𝐠𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐝𝐨𝐩ț𝐢𝐢 „Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!“

În 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐀𝐥𝐩𝐢𝐧𝐞𝐭 (𝐥â𝐧𝐠ă 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐬𝐚 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐚), între 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟎:𝟎𝟎 – 𝟏𝟒:𝟎𝟎, vă puteți extinde familia cu un patruped mereu pus pe joacă.

Vor fi pregătiți pentru adopție 10 câini, care au fost deparazitați, vaccinați, sterilizați și microcipați, pentru a ne asigura că fiecare patruped este pregătit pentru a intra într-o familie iubitoare.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația de protecție a animalelor 𝐀𝐧𝐢𝐦𝐚𝐥 𝐂𝐚𝐫𝐞 𝐓𝐞𝐚𝐦.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite