Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Tot mai mulți șoferi sunt prinși, în trafic, după ce au consumat droguri, substanțe psihoactive și alcool

Publicat

pe

Numai în ultimele zile, în județul Timiș, polițiștii au dat zeci de amenzi unor șoferi care s-au urcat la volan fiind sub influența drogurilor, substanțelor psihoactive sau alcoolului.

Astfel, în data de02 septembrie a.c., în jurul orei 00:20, polițiștii  Secției 4 Timișoara, au oprit pe Calea Circumvalațiunii un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că permisul de conducere figurează cu restricții-suspendat, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare sunt expirate.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o valoare de 0.48 mg/l alcool pur în aerul expirat și cu aparatul drugtest, rezultand valoare pozitivă la THC-5(cannabis), fiind transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

Conducătorul auto a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat, conducerea unui autovehicul neînamtriculat, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.

Tot în 2 septembrie a.c., în jurul orei 16:54 polițiștii orașului Făget, au depistat un bărbat în vârstă de 50 de ani, în timp ce conducea autoturismul în localitatea Dumbrava , fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În 3 septembrie a.c., în jurul orei 01:40, polițiștii orașului Jimbolia au observat pe strada Spre Sud din Jimbolia, un grup de 10 persoane cu comportament suspect.

S-a procedat la legitimarea acestora, fiind vorba de 10 tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.Totodată, au fost observate în apropierea grupului de persoane, într-un canal de colectare a apelor pluviale mai multe pungi din plastic de diverse marimi care conțineau substanțe vegetale susceptibile a fi droguri.

De asemenea, lângă cei 10 tineri, se afla un autovehicul parcat, stabilindu-se că acesta fusese condus cu puțin timp înainte, de un tânăr în vârstă de 20 de ani. Tânărul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultând valoare pozitivă la Amfetamină.

A fost întocmit un dosar penal pentru “conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”

Substanțele respective a fost ridicate și sigilate, fiind predate lucrătorilor B.C.C.O. în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în 3 septembrie a.c., în jurul orei 14:30, polițiștii rutieri din Lugoj au oprit pentru control, un bărbat în vârstă de 39 de ani ce conducea un autoturism pe DN 6.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv THC-5(cannabis).

A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Totodată, în 3 septembrie a.c., în jurul orei 15:50, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control, un bărbat în vârstă de 52 de ani ce conducea un autoturism în localitatea Remetea Mare.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a  rezultat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În aceeași zi, în jurul orei 13:00, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control, un bărbat în vârstă de 35 de ani ce conducea un autoturism pe D.C. 11 între localitățile Tomnatic și Gottlob.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv THC-5(cannabis).

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

În 4 septembrie a.c., în jurul orei 05:30, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control, un bărbat în vârstă de 45 de ani ce conducea un autoturism pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv Amfetamină, iar în urma urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive și conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, în 4 septembrie a.c., în jurul orei 04:20, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control, un bărbat în vârstă de 52 de ani ce conducea un autoturism pe strada Alexandru Ioan Cuza din Timișoara.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Locale

Stagii de practică și formare profesională pentru peste 2000 de elevi din Timișoara

Publicat

pe

Municipiul Timișoara sprijină participarea a peste 2.000 de elevi la stagii de practică, programe de mentorat și formare profesională. Primăria va aloca fonduri pentru implementarea unor proiecte care oferă tinerilor din învățământul profesional și tehnic oportunitatea de a-și dezvolta abilități esențiale și de a se pregăti mai bine pentru viitoarea carieră.

„Timișoara are nevoie de forță de muncă specializată, iar tinerii care aleg să învețe o meserie au un rol major în dezvoltarea orașului. Îi sprijinim prin programe de practică și mentorat, dar și prin investiții majore, cum e viitorul Campus pentru Învățământ Dual, pe care îl avem în lucru. Viitorul Timișoarei se bazează pe oameni bine pregătiți și calificați”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Instituțiile incluse în programele de formare și specializare sunt: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Tehnologic Transporturi Auto, Liceul Tehnologic de Vest, Liceul Tehnologic I.C. Brătianu (cu două proiecte), Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I”, Liceul Tehnologic Electrotimiș, Colegiul Tehnic E. Ungureanu, Colegiul Tehnic Henri Coandă și Colegiul Economic F.S. Nitti.

Proiectele sunt finanțate din fonduri europene, iar sumele asigurate de municipalitate vor fi supuse aprobării Consiliului Local. Co-finanțările Primăriei Timișoara pentru implementarea proiectului în acest an variază între 174.000 și 2 milioane de lei.

Reamintim, primăria, universitățile, școlile și mediul de afaceri vor asigura tinerilor condiții moderne de învățare și practică la campusul dual. Este un proiect major care va contribui și la dezvoltarea economică a orașului prin asigurarea unei forțe de muncă pregătită în domenii precum mecanică, robotică, industria apei sau horeca. Campusul va avea 36 de săli de clasă și laboratoare, cămin pentru 100 de elevi și studenți, mediatecă, sală și teren de sport și un centru digital.

Proiectele pot fi consultate online: https://www.primariatm.ro/proiecte-hcl

 

Citeste mai mult

Locale

Concursul național iTEC, ediția 2025, la Timișoara

Publicat

pe

Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare din Timișoara), în parteneriat cu Facultatea de Automatică și Calculatoare, anunță a XVIII-a ediție a concursului național iTEC, ce va avea loc în perioada 4-6 aprilie.

iTEC este o competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu pasionați de domeniul IT, oferindu-le acestora un cadru perfect de învățare, dar și de a pune în aplicare cunoștințele dobândite pe parcursul anilor de studiu.

Această ediție este una specială, deoarece oficial a fost integrat în Calendarul Proiectelor Educative și Extrașcolare Județene Timiș, ocupând poziția 13 în clasament.

Structura concursului cuprinde atât probe lungi, desfășurate într-un interval de 3 zile (vineri, sâmbătă, duminică).

Probele lungi, de 40 de ore, ale acestei ediții sunt: Game Development, Cybersecurity, Embedded Development, Web Development și AI Development, ce se vor desfășura fizic în Timișoara, în perioada 4-6 aprilie 2024.

Pe durata concursului, participanții vor avea parte de activități recreative, pentru menținerea energiei echipelor și a unei atmosfere pozitive pe durata evenimentului. Totodată, vor avea loc ateliere, care să îi ajute să-și ducă la capăt proiectele din cadrul competiției.
Înscrierile au început din data de 3 martie pe site-ul itec.ro și vor dura până la data de 21 martie.

Pentru informații suplimentare vă invităm să vizitați site-ul proiectului itec.ro, pagina noastră de facebook iTEC și contul de instagram iTEC, unde vă ținem la curent cu tot ce se întâmplă.

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) este organizația studențească ce reprezintă interesele studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare și îi susține în viața socială și culturală. Anual, Liga AC organizează proiecte demne de remarcat, precum: Liga AC LABS, UniHack, iTEC, RoboTEC, UPT Campus Explorer AC și ISWinT.

Citeste mai mult

Locale

Charlie Ottley, operat cu succes la Spitalul Municipal din Timișoara

Publicat

pe

Celebrul realizator de filme documentare în care promovează frumusețile României, Charlie Ottley a fost operat cu succes la Spitalul Municipal din Timișoara.

Britanicul a avut numai cuvinte de laudă pentru personalul medical de la secția Ortopedie cărora le-a transmis mulțumiri pe o rețea de socializare.

„Mii de mulțumiri personalului minunat, medicilor și asistentelor medicale de la Spitalul Municipal Timișoara pentru că au avut atâta grijă de mine astăzi când mi s-au scos o farfurie și cinci șuruburi de la gleznă de la o leziune suferită de filmări sezonul 2 din Flavours of Romania. Merită salarii mai bune și mai mult echipament pentru a salva mai multe vieți. Toți faceți minuni cu ce aveți. Mulțumiri alese lui Adi Lupașcu și echipei sale și conducerii în special Prof. Dr. Sima L și Prof. Dr Flavia Zara! Toți meritați medalii!“, a scris Charlie Ottley.

Britanicul Charlie Ottley a devenit cunoscut și iubit în România după realizarea documentarelor „Wild Carpathia”, „Wild Danube” şi „Flavours of Romania”.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite