Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Unde se vor comercializa produsele specifice zilei Sfântului Nicolae

Publicat

pe

Cererile pentru obţinerea avizului pentru desfăşurarea activităţii de comerţ stradal pentru comercializarea produselor specifice Zilei Sfântului Nicolae se pot depune la sediul Primăriei Municipiului Timişoara, camera 12, ghişeele 8 şi 9, în perioada 21 noiembrie 2019 – 26 noiembrie 2019, actele necesare fiind: cerere tip, obţinută de la ghişeul 8 sau 9, camera 12; copie buletin de identitate, carte de identitate sau copie act firma (copie Certificat Unic de Înregistrare).

Avizul se eliberează pe o perioada determinată de timp, activitatea fiind prevăzută în HCL110/2016, Cap.II, punctul 2, lit.c), respectiv, comercializarea, pe o suprafaţă de 2 mp pentru fiecare comerciant, de beţe de Sfântul Nicolae, felicitări, vâsc, miniaturi reprezentative, în perioada 2 – 6 decembrie.

Se acordă o singură locaţie pentru fiecare solicitant, în zonele: – Ceas Floral – B-dul Proclamaţia de la Timişoara Platou – zona A 3lei/mp/zi; str. Maraşesti – (de la str.Brediceanu spre Piata Maraşti) – zona A 3lei/mp/zi; Piața A. Mocioni Platou zona A 3 lei/mp/zi; Platou Piaţa 700 Timişoara – zona A 3 lei/mp/zi

Şi urmatoarele locaţii situate ȋn zona B 2 lei/mp/zi: Parcul Copiilor (b-dul Revoluţiei 1989) platou; B-dul Regele Carol I (de la str. I. Vacărescu până la str. Gen. I. Dragalina); Piaţa Nicolae Balcescu; Dâmboviţa Platou; Calea Şagului colţ cu str.A.Ipătescu (maximum 20 amplasamente); Calea Şagului colţ cu str. L. Rebreanu; in faţa Pieţei Doina Platoul; Calea Martirilor colţ cu str.Naturii (maximum 20 amplasamente); Piaţa zona Soarelui; Calea Buziaşului – platou; zona Spitalului Judeţean (str. Arieș); str. Daliei (ȋntre str. Al Vaida Voievod si.L. Catargiu) maximum 50 amplasamente; str. S. Barnuţiu – Calea Dorobanţilor (zona Modern); Piaţa Traian; Calea Sever Bocu – str.Sf. Ap.Petru si Pavel; Calea Aradului – str. Liege; C. Torontalului Platou; str. Circumvalaţiunii platou; zona Piaţa Dacia; str. Gen. Dragalina – b-dul Gării.

Operatorii economici au obligaţia de a deţine la locul de vânzare, Avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Biroul Autorizare Activităţi Comerciale, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public-în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în avizul solicitat. Incalcarea prevederilor legisatiei in vigoare atrage sanctiunea contraventionala a  persoanei sau reprezentantului firmei, de catre agentii constatatori cat si retragerea avizului de catre emitent. Salubrizarea permanenta a amplasamentului ocupat este obligatorie, iar încălcarea acestei prevederi duce la retragerea Avizului eliberat de primărie.

Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului ocupat în zonele menţionate de deţinătorul avizului altei persoane duce la retragerea Avizului şi la sancţionarea faptei.

Activitatea comercială pe locaţiile destinate comercializării produselor trebuie să se desfăşoare fără a perturba circulaţia pietonală din zonele respective şi fără a se permite amplasarea de corturi şi mobilier neadecvat, care să depaşească suprafaţa autorizată prin aviz.

Locale

O nouă pizzerie deschisă în sudul Timișoarei promite să cucerească iubitorii de arome italiene: Pizza-ColosseumTimisoara

Publicat

pe

Sudul Timișoarei are un nou motiv de bucurie culinară: recent s-a deschis Pizza-ColosseumTimisoara, un loc care îmbină tradiția italiană autentică cu ingrediente proaspete și servicii rapide.

Situată într-o zonă accesibilă pentru locuitorii din Giroc, Chișoda, Calea Șagului, Calea Girocului și Bălcescu-Braitim, pizzeria promite să devină rapid una dintre favoritele din oraș.

La cârma bucătăriei se află nimeni altul decât Giuseppe Tizzani, cunoscut sub numele de „Pipo”, un bucătar italian cu renume, care aduce cu el pasiunea și măiestria tradițională din inima Italiei.

Sub semnătura sa, fiecare pizza este o experiență – de la clasicul Margherita (29 de lei) până la specialitatea casei, Pizza Colosseum, un deliciu care pornește de la 36 de lei și promite o explozie de gusturi.

Pizza-ColosseumTimisoara oferă momentan doar livrare sau ridicare de la locație, între orele 12:00 și 21:45, de luni până sâmbătă. Clienții pot comanda pizza medie începând cu 29 de lei, iar gama variată acoperă atât preferințele clasice, cât și combinații inovative.

Și veștile bune nu se opresc aici: în curând, meniul se va extinde cu paste proaspete, preparate cu rețete tradiționale italiene, dar și cu specialități românești reinterpretate în stilul unic al lui Pipo.

Dacă ești în căutarea unei pizza autentice, cu blat perfect rumenit, sos de roșii aromat și toppinguri de calitate, Pizza-ColosseumTimisoara e locul de unde trebuie să comanzi.

Gustul Italiei e acum mai aproape ca niciodată – la doar un telefon distanță (0775.11.28.11)

Pentru comenzi rapide și delicioase, sudul Timișoarei are un nou reper: Pizza-ColosseumTimisoara.

Meniul poate fi vazut pe www.pizza-colosseumtimisoara.ro

Citeste mai mult

Locale

Tramvaiele, troleibuzele și autobuzele vor circula în noaptea de Înviere, la Timișoara

Publicat

pe

Municipiul Timișoara, prin Societatea de Transport Public Timișoara, asigură transportul în comun cu program extins în noaptea zilei de 19 aprilie 2025, cu ocazia oficierii slujbelor religioase de Paști.

Astfel, transportul public va fi prelungit până la ora 03:30, pentru a putea deservi numărul mare de credincioși, care vor participa la slujbele de Înviere.

Singura pauză va fi pe perioada slujbei religioase, în intervalul orar 24:00 – 01:30.

Drept urmare, graficele de transport vor fi prelungite pentru liniile de tramvai Tv 1, Tv 2, Tv 4, Tv 5, Tv 6, pentru liniile de troleibuz Tb 11, Tb 14, Tb 16, Tb 18, pentru liniile de expres E3 și E7 și pentru linia de autobuz 33.

Citeste mai mult

Locale

Biserica de lemn de la Topla, mistuită de flăcări, va fi restaurată

Publicat

pe

Biserica de lemn de la Topla, care a ars în curtea Muzeul Satului Bămăţean din Timişoara, va fi restaurată cu bani de la Consiliul Judeţean Timiş.

Preşedintele CJ Timiş, Alfred Simonis, a anunțat că mai multe persoane s-au arătat dispuse să doneze bani pentru acest monument istoric, însă a făcut un apel public pentru sprijinirea cazurilor sociale.

„Biserica de la Topla, din incinta Muzeului Satului Bănăţean, a fost distrusă de flăcări şi mulţi timişeni s-au arătat dispuşi să contribuie la restaurarea monumentului istoric, ceea ce reprezintă un gest de mare nobleţe, unul firesc în zona noastră. Astfel de iniţiative ne arată cum comunitatea se uneşte în momente importante. Am fost contactat de o mulţime de oameni care şi-au manifestat dorinţa să participe cu bani la efortul de a readuce în lumină biserica. Nu vreau să sune a aroganţă, pentru că apreciez mult astfel de gesturi, dar, în cazul de faţă, nu este nevoie de sprijin financiar, pentru că bugetul Consiliului Judeţean Timiş poate suporta această cheltuială, indiferent de suma necesară”, a declarat, joi, Alfred Simonis.

Acesta a mai adăugat că cei care au intenţionat să doneze bani pentru restaurarea lăcaşului de cult ar trebui să îşi îndrepte atenţia și spre cazurile sociale.

„Îi îndemn pe toţi să ni se alăture să sprijinim cazuri sociale care sunt în nevoie, să identificăm oameni sau instituţii pentru care un ajutor financiar ar însemna enorm. Vă mulţumesc tuturor celor care aţi dorit să ne ajutaţi să restaurăm biserica. Aţi arătat că vă pasă cu adevărat!”, a mai transmis Simonis.

Biserica de lemn de la Topla, din incinta Muzeului Satului Bănăţean din Timişoara a fost mistuită de flăcări în noaptea de 25 spre 26 martie după ce un incendiu a izbucnit din cauză că un cablu de la instalaţia electrică s-a supraîncălzit.

Biserica din Topla a fost edificată în anul 1746, la Remetea Luncă, fiind apoi donată în 1807 credincioșilor din satul Topla. Lăcașul de cult a fost transportat pe tăvălugi, tras de 24 de perechi de boi și reasamblat și consolidat cu ajutorul credincioșilor.

Considerat cel mai valoros lăcaș de lemn din Banat, biserica se remarcă prin detalii arhitecturale unice, cum ar fi brâul median torsadat, brâul prelungit care înconjoară biserica și portalul apusean, acoperișul din șindrilă și clopotnița separată.

Foto: basilica.ro

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite