Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Universitatea de Vest din Timișoara a decis ca admiterea în noul an universitar să se facă online

Publicat

pe

Conducerea Universităţii de Vest din Timişoara a decis ca admiterea la facultăţile aceste instituţii să se facă exclusiv online. Candidaţii se vor putea înscrie pe o platformă digitală, unde îşi vor confirma şi locul, în cazul în care sunt admişi. Preînscrierile au început marţi.

Într-un comunicat de presă al Universităţii de Vest din Timişoara, se arată că după ce toate procesele educative au trecut, în semestrul al doilea al anului universitar în online, dar şi după ce a fost iniţiată şi organizarea Ceremoniei Digitale de Absolvire 2020, care va fi difuzată live streaming în 18 iulie, în această săptămână au fost elaborate procedurile necesare admiterii online, într-o formă structurată, care va cuprinde toate etapele admiterii.
„Vă anunţăm, astfel, premiera trecerii în format exclusiv online a procesului admiterii din această vară. Pentru a veni în sprijinul siguranţei candidaţilor, pentru a respecta normele de sănătate publică recomandate şi pentru a valorifica epoca digitalizării în care trăim, procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timişoara a fost simplificat şi modelat digital, pentru desfăşurare exclusiv în online”, se arată în comunicat.
Candidaţii se vor putea înscrie pe o platformă digitală, accesibilă la adresa web https://admitere.uvt.ro/, unde vor completa date personale, vor încărca documentele justificative şi îşi vor exprima opţiunile pentru programele de studii universitare pe care doresc să le parcurgă. Tot acolo vor şi confirma locul, în cazul în care sunt admişi, şi vor accepta condiţiile contractului de studii, nefiind nevoie să se prezinte fizic la sediile Universităţii de Vest din Timişoara în această vară. Până la începutul anului universitar 2020-2021, fiecare candidat va trebui să prezinte şi în original documentele încărcate pe platforma de admitere, pentru certificarea acestora de către responsabilii procesului de admitere, dar ulterior acestui proces.
„„În premieră pentru UVT, începând de astăzi, candidaţii se pot preînscrie, accesând platforma de admitere şi intrând în contact cu echipa UVT. Procesul de înscriere se poate finaliza în momentul în care candidatul intră în posesia diplomei de Bacalaureat – pentru înscrierea la un program de studii de licenţă -, respectiv a diplomei de licenţă (pentru înscrierea la studiile universitare de masterat)”, mai arată sursa citată.
Candidaţii au la dispoziţie peste 170 de specializări.
„Îi aşteptăm pe toţi tinerii talentaţi să se informeze despre programele pentru care organizăm admiterea în această vară, numărând peste 170 de specializări, pe toate cele trei cicluri educaţionale, licenţă, master şi doctorat. E foarte posibil ca integrarea online a etapelor admiterii din acest an să motiveze suplimentar tinerii pentru a se înscrie la facultate, chiar suntem optimişti în acest sens, creşterea numărului de candidaţi ar reprezenta o confirmare a speranţelor noastre faţă de relansarea pe care o aşteptăm, după cele două luni de stare de urgenţă. Vă aşteptăm cu drag la UVT. Preînscrierea este deschisă oficial, începând de azi!”, a declarat rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea.
Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) vine şi în sprijinul candidaţilor care încă nu sunt convinşi cu privire la programul de studii universitare ce li se potriveşte cel mai bine. Astfel, prin intermediul platformei YTM, aceştia pot completa gratuit un test de orientare vocaţională, iar apoi pot solicita o sesiune de consiliere cu unul dintre reprezentanţii Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră (CCOC) din UVT, urmând ca fie îndrumaţi către opţiunile universitare ce răspund profilului propriu.
Pentru a asigura accesul la studii universitare pentru toţi candidaţii interesaţi, UVT va organiza mai multe centre de admitere în judeţele din bazinul de selecţie al universităţii, unde candidaţii vor putea să completeze formularul de înscriere online cu sprijinul reprezentanţilor UVT şi unde vor putea să-şi certifice conform cu originalul documentele necesare procesului de admitere, cu respectarea tuturor normelor de igienă şi sănătate publică.
Oferta educaţională a celor 11 facultăţi ale UVT reuneşte 75 de programe de studii universitare de licenţă şi peste 100 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare aparţinând sferei ştiinţelor exacte şi ale naturii, ştiinţelor sociale şi economice, ştiinţelor umaniste, artelor şi ştiinţei sportului şi educaţiei fizice.

Locale

Serviciu Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, la Peciu Nou

Publicat

pe

Începând de miercuri, 15 ianuarie 2025, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Peciu Nou își va începe efectiv activitatea.

Astfel, cetățenii care au domiciliul pe raza de competență a comunei Peciu Nou (Peciu Nou, Diniaș și Sânmartinu Sârbesc) se vor adresa Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Peciu Nou începând cu data mai sus menționată.

Serviciul Evidența Persoanei Timișoara deservește în continuare următoarele comune arondate:

1. Com. Becicherecu Mic

2. Com. Bogda

3. Com. Bucovăț

4. Com. Cenei

5. Com. Fibiș

6. Com. Ghiroda

7. Com. Giarmata

8. Com. Giulvăz

9. Com. Mașloc

10. Com. Orțișoara

11. Com. Parța

12. Com. Pișchia

13. Com. Remetea Mare

14. Com. Sânandrei

15. Com. Sânmihaiu Român

16. Com. Șag

Citeste mai mult

Locale

Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara. Cum puteți să vă exprimați părerea

Publicat

pe

„Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara”, realizat de Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara este încă disponibil pentru completare on-line. Sondajul sociologic reflectă calitatea vieții în Timișoara și acoperă toate ariile vieții în oraș iar completarea lui nu durează mai mult de 10 minute.

Ancheta sociologică este concepută de Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara și măsoară gradul de mulțumire față de întreținerea clădirilor istorice, a pistelor de biciclete, starea drumurilor, a iluminatului public sau transportului în comun.

Cel mai recent raport, referitor la datele Barometrului Calității Vieții în Timișoara 2023, a arătat că aproape 70% dintre timișoreni cred că Timișoara se îndreaptă într-o direcție bună, în creștere față de anul 2022 (65,7%) și cea mai ridicată din 2016, când a fost realizat primul raport. Barometrul Calității Vieții are ca scop furnizarea de date empirice relevante pentru administrația publică locală și toți ceilalți actori instituționali implicați în viața orașului privind situația și dinamica socială din comunitatea locală, în scopul orientării politicilor publice și proiectelor strategice locale, în context regional și național.

Barometrul este realizat conform normelor metodologice din domeniu și asigură anonimizarea datelor persoanelor care oferă răspunsuri. Instrumentul de cercetare utilizat în cadrul „Barometrului Calitatea Vieții în Timișoara” este dezvoltat de un grup de cercetători în sociologie, psihologie, științe economice, geografie socială și științe ale comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Sondajul se poate completa până în data 20 ianuarie 2025, la adresa online: https://e-uvt.questionpro.com/a/TakeSurvey.

Citeste mai mult

Locale

NEMULȚUMIRE. Primăria Timișoara trece serviciile de salubrizare la Societatea Drumuri Municipale

Publicat

pe

Municipalitatea intenționează să preia în regie proprie serviciile de salubrizare stradală. În ultima perioadă calitatea serviciilor de curățenie stradală a fost nesatisfăcătoare, reclamații privind coșuri de gunoi adesea pline, praf pe străzi și trotuare murdare fiind înregistrate în platforma dedicată și la managerii de cartier.

“Chiar dacă în ultimii ani am văzut o îmbunătățirea a curățeniei din Timișoara, recunosc că sunt nemulțumit de cât de curat este orașul. Am decis să propun Consiliului Local să preluăm serviciul de salubrizare înapoi la municipalitate tocmai pentru a avea un mai mare control asupra modului în care se face curățenie în oraș. Pentru banii pe care îi plătim anual din bugetul local, din taxele și impozitele timișorenilor, Timișoara trebuie să arate mai bine”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Ca urmare a feedback-ului negativ al timișorenilor la adresa actualului operator și a unei evaluări detaliate a serviciilor prestate de acesta, Primăria Timișoara a luat constant măsuri, respectiv nu a recepționat toată suprafața planificată pentru curățenie. În aceste condiții, municipalitatea inițiază primul pas pentru asigurarea serviciilor de salubrizare prin intermediul Societății Drumuri Municipale (SDM). Două proiecte de hotărâre vor fi supuse votului în următoarea ședință a Consiliului Local: unul privind studiul de oportunitate și unul privind mandatarea AGA SDM pentru a iniția demersuri pentru noile servicii.

Odată aprobate proiectele de hotărâre, municipalitatea poate parcurge următoarele etape, astfel încât schimbarea operatorului să nu afecteze continuitatea serviciilor după mijlocul lunii martie, când expiră contractul cu societatea Brantner Servicii Ecologice. Ofertele depuse în cadrul procedurii de achiziție publică a municipalității pentru servicii de salubrizare, inclusiv de către Brantner, au fost inadmisibile.

Timișoara nu este singurul municipiu care a decis preluarea serviciilor de salubrizare în regie proprie: recent, Primăria Reșița a anunțat același demers începând cu luna martie a acestui an.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite