Ne găsiți și pe:

Locale

Violatori, hoți, traficanți de țigări, prinși în timpul raziilor pentru prevenirea infectării cu COVID-19

Publicat

pe

Mai multe persoane care încălcau legea au fost depistate și reținute de polițiștii timișeni în timpul raziilor pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Căutat internațional pentru viol

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale au prins un bărbat, de 31 de ani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de viol. Acesta urmează să fie extrădat către autoritățile austriece.

Astfel, în 22 martie  a.c., în urma investigațiilor efectuate, poliţiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J Timiș împreună cu polițiștii Postului de Poliție Sacoșu Turcesc au depistat pe raza localității Uliuc, județul Timiș, un bărbat de 31 de ani din localitatea Temerești, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de viol pe teritoriul Austriei.

Pe numele acestuia, autoritățile austriece au emis un mandat de arestare european pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Bărbatul este în custodia polițiștilor  timișeni, urmând a se efectua procedura de extrădare.

Prins cu țigări netimbrate

În data de 20 martie 2021 între orele 18:00 – 00:00, la nivelul Poliției Orașului Sannicolau Mare și pe raza celor 2 secții rurale arondate, a fost organizată o actiune pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-COV-2 cât și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În timpul acțiunii a fost depistat un bărbat care transporta în autovehicul 1800 de țigarete netimbrate fiind întocmit dosar penal.

Hoți și un bărbat tăietor de lemne arbori, prinși la Făget

În 19 martie a.c.,între orele 09,00-13,00 pe raza Orașului Făget si comunei Mănăștiur a fost organizata o razie în contextul instituirii stării de Alertă având ca scop prevenirea infectării cu virusul SARS-COV-2 precum și prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

La acțiune au participat 26 de forțe dintre care 19 polițiști din Faget, jandarmi, reprezentanți DSV și lucrători din cadrul Ocolului Silvic Lugoj.

Au fost organizate 8 filtre, legitimate 311 persoane și au fost controlate 238 de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de 34.335 lei din care 65 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere conform O.U.G 195/2002 și 25 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Au fost reținute 3 permise de conducere.

Au fost controlați 6 operatori economici, față de 2 societăți comerciale dispunându-se închiderea activității, având în vedere neregulile constatate și confiscarea mai multor produse alimentare alterate.

De asemenea, în cadrul activității au fost identificați 4 bărbați bănuiți de furturi din societăți comerciale, ce fac obiectul a două dosare penale instrumentate de polițiștii din Făget .

Un alt bărbat ce era bănuit de tăierea ilegală si furtul a 20 de arbori de pe raza comunei Ohaba Lungă a fost depistat de polițiști.

Acest gen de acțiuni vor mai continua și în zilele ce urmează.

Locale

Traficanți de droguri din Timișoara, arestați

Publicat

pe

Trei persoane din Timișoara vor fi cercetate penal în stare de arest pentru trafic de droguri de risc și mare risc după ce, zilele trecute, la domiciliul lor au fost descoperite droguri.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în Timișoara, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc. 3 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – 2022, persoanele bănuite ar fi distribuit amfetamină, ecstasy și cannabis în Timișoara.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate aproximativ 7 grame de amfetamină, mai multe doze de cannabis și 3 grindere.

3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 – 25 de ani, au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: Poliția Română

Citeste mai mult

Locale

Salubrizare în Piața Romanilor din Timișoara, după sesizările cetățenilor

Publicat

pe

Piața Romanilor – insula de verdeață care se deschide dinspre Bd.3 August 1919 și în imediata vecinătate a Pieței Traian, flancată de clădiri istorice, sub umbra coroanelor bogate de tei, piața în care se înalță turlele impunătoare ale Bisericii Romano-Catolice Millenium, a fost reîmprospătată zilele trecute.

Lucrătorii Brantner au desfășurat o acțiune de curățenie în zona Piețelor Romanilor și Traian și pe străzi învecinate. Echipele au fost trimise în teren la inițiativa Serviciului Protecție Mediu, Management Deșeuri și Salubrizare și Guvernanță Participativă și Management Cartiere, ca răspuns promt la sesizările cetățenilor pentru un loc curat și îngrijit.

Au fost spălate și curățate pavajul Pieței Traian, Str. Dacilor, stațiile de tramvai și stația de taxi din apropiere.

Acțiuni similare, desfășurate tot pentru rezolvarea unor situații sesizate de cetățeni: curățare, spălare, colectare deșeuri au avut loc pe platoul de vizavi de Gara de Nord.

De asemenea, a fost lichidată rampa de gunoi de pe strada Ceferiștilor, aproximativ 20 tone de gunoi fiind ridicat și transportat.

„Vă reamintim adresele de colectare gratuită pentru deșeurile voluminoase, vegetale, din construcții, precum și resturile de polistiren și carton din ambalaje: Calea Torontalului, nr. 94, strada Avram Imbroane, nr. 70, Calea Moșniței, nr. 2-4 și Calea Chișodei, strada Mile Cărpenișan, nr. 3“, informează Primăria Timișoara.

Citeste mai mult

Locale

Culoar de promenadă de lumină și culoare, în centrul Timișoarei

Publicat

pe

Plimbarea pe sub culorile umbrelelor de pe Str. Alba Iulia continuă cu pașii prin culoarul de lumină de pe Alecsandri.

Începând cu ziua Timișoarei, spațiul de promenadă care face legătura între Piața Libertății și Piața Unirii oferă bucuria plimbării pe timp de seară, pe sub ghirlande de lumini calde.

Astfel, puteți petrece timp relaxant la o plimbare dinspre Unirii până în Victoriei, cu decorul de lumini și culoare.

„Punem în valoare spațiul pietonal preferat al celor mai mulți trecători în traversarea Cetății. Ghirlandele de pe Alecsandri vor lumina până în sezonul de iarnă, când vor fi înlocuite cu cele festive, de sărbători“, anunță Primăria Timișoara.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite