Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

VITEZOMANI prinși de polițiști la o razie în județul Timiș

Publicat

pe

În perioada 28 – 30 iulie 2022, în intervalul orar 23:00-05:00, pe raza județului Timiș s-a desfășurat o razie cu efective mărite sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Astfel, în 29 iulie 2022, în jurul orei 23:40, polițiștii Orașului Sânnicolau Mare au depistat în localitatea Dudeștii Vechi, din județul Timiș, un bărbat în vârstă de 37 ani, care a condus un autoturism aflându-se sub influenta băuturilor alcoolice.

În urma testări cu aparatul alcooltest a rezultat o valore de 1,07 mg/L alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal.

Tot în 29 iulie 2022, în jurul orei 23:30, un bărbat, în vârstă de 24 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Liviu Rebreanu din municipiul Timișoara, acesta fiind filmat și înregistrat cu aparatul radar Trucam rulând cu viteza de 110 km/h, pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată dovadă cu drept de circulație 15 zile.

De asemenea, în 29 iulie a.c., în jurul orei 22:15, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe bulevardul Vasile Pârvan din Timișoara, un autovehicul condus de un bărbat de 24 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal.

În 30 iulie 2022, în jurul orei 00:40, o femeie, în vârstă de 22 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Liviu Rebreanu din municipiul Timișoara, acesta fiind filmat și înregistrat cu aparatul radar Trucam rulând cu viteza de 158 km/h, pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional cu suma de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de circulație.

Polițiștii au acționat pe principalele artere din județ, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

Polițiștii au controlat 200 de autovehicule, au legitimat 246 de persoane, au efectuat 130 de testări cu aparatul etilotest și 20 cu aparatul drugtest.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 152 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, în valoare de 52.780 de lei.

Dintre acestea, 101 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Au fost reținute 23 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 2 pentru depășire neregulamentară, 1 pentru conducere agresivă și 2 pentru alte abateri, totodată fiind retrase și 3 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier (2 pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului).

Având în vedere faptul că polițiștii depistează în continuare conducători auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, activitățile sunt intensificate astfel încât participanții la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun.

Locale

Ceartă între vecini. Au aruncat centrala termică pe geam

Publicat

pe

Doi bărbați sunt cercetați de polițiști după ce s-au certat și unul dintre ei a aruncat centrala termică pe mașina celuilalt iar apoi și-a provocat răni.

Cei doi sunt vecini și s-au certat marți seara, conform polițiștilor.

„Astăzi, în jurul orei 19:40, poliţiştii Secţiei 3 Timişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada Bujorilor din Timişoara, a avut loc un conflict spontan între doi bărbaţi, în urma căruia un bărbat, în vârstă de 50 de ani, ar fi fost lovit de un altul, în vârstă de 38 de ani. De asemenea, bărbatul de 38 de ani ar fi aruncat pe autoturismul ce aparţine celuilalt bărbat cu un obiect, provocând pagube materiale”, a transmis IPJ Timiş.

Potrivit anchetatorilor, obiectul aruncat de bărbat era o centrală termică.

Vecinii au sunat la numărul de urgenţe 112, iar acolo a ajuns un echipaj de Poliţie.

„Bărbatul de 38 de ani a fost încătuşat, iar în momentul în care a fost urcat în autospecială pentru a fi condus la sediul poliţiei, acesta s-ar fi lovit intenţionat cu capul de sistemele din interiorul acesteia, provocându-şi răni”, se precizează într-un comunicat al IPJ Timiş.

A fost solicitată o ambulanţă, care l-a transportat pe bărbat la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului

Citeste mai mult

Locale

ATENȚIE! Cum au fost înșelați mai mulți bătrâni de un escroc care le promitea plata facturilor

Publicat

pe

Un bărbat de 38 de ani este cercetat penal pentru înșelătorie în formă continuatpă după ce a înșelat mai mulți bătrâni pe care i-a păcălit că le plătește facturile însă le-a furat bani.

Conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara în data de 14 februarie, anul trecut, bărbatul  găsit prima victimă căreia i-a promis că o va ajuta să îşi plătească facturile.

„În data de 14.02.2023, în timp ce persoana vătămată se afla la casieria unei societăţi din municipiul Timişoara, judeţul Timiş, pentru a plăti factura de energie, a fost abordată de inculpat care s-a oferit să o ajute. În aceste condiţii, persoana vătămată a luat un taxi şi s-a deplasat, împreună cu inculpatul, la un complex comercial, unde inculpatul i-a spus persoanei vătămate să ia loc pe bancă şi să îl aştepte, întrucât se va duce el să plătească factura şi s-a recomandat a fi angajat al societăţii de furnizare energie electrică (aspect neadevărat), motiv pentru care i-a cerut suma de 2.100 lei. Persoana vătămată i-a dat inculpatului suma de 2.200 lei, acesta din urmă spunându-i că în 3 minute se va întoarce, însă nu a mai revenit”, se menționează în comunicat.

Alte două persoane au fost înşelate de bărbat, în luna septembrie a anului 2023.

„În data de 13.09.2023, în timp ce persoana vătămată se afla la o societate bancară dintr-un centru comercial din mun. Timişoara, jud. Timiş, pentru a scoate pensia de pe cardul bancar şi a merge la farmacie să cumpere medicamente, inculpatul a abordat-o şi a întrebat-o dacă doreşte să o ajute să cumpere medicamentele de la farmacie, întrucât cunoaşte pe cineva acolo. Persoana vătămată i-a dat inculpatului suma de 700 lei şi 100 euro, însă autorul nu s-a mai întors şi nu i-a mai remis medicamentele. În data de 27.09.2023, în timp ce persoana vătămată se deplasa pe bld. Cetăţii din mun. Timişoara, jud. Timiş, a fost abordată de către inculpat, care a pretins că ar fi fiul directorului adjunct de la Oficiul de pensii şi a întrebat-o dacă nu doreşte să achiziţioneze două bilete de tratament la Băile Felix. Persoana vătămată a fost de acord, astfel că s-a deplasat la o societate bancară din Timişoara de unde a retras suma de 2.000 lei pe care i-a remis-o inculpatului pentru plata biletelor, dar acesta din urmă, nu s-a mai prezentat pentru a-i remite biletele pentru tratament”, se mai arata in comunicat.

Cea de-a patra persoană a fost înşelată în 20 noiembrie 2023. Aceasta i-a dat bărbatului 3.200 de lei.

„În data de 20.11.2023, în timp ce persoana vătămată se afla la domiciliul său din mun. Timişoara, jud. Timiş, mama acesteia a intrat în casă cu inculpatul, care a pretins că este un fost coleg de clasă al fiului persoanei vătămate. Inculpatul a spus că trebuie să lase nişte materiale de construcţii fiului persoanei vătămate, întrucât a vorbit cu acesta la telefon şi a pretins suma de 5.000 de lei. Persoana vătămată i-a remis, în aceste condiţii inculpatului suma de 3.200 lei, iar acesta din urmă a plecat, spunând că va aduce materialele de construcţii, lucru care nu s-a mai întâmplat”, se mai arată în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, ar putea exista mai multe victime în acest caz. Poliţiştii fac cercetări, în continuare.

În urma unei propuneri a procurorului de caz, magistraţii de la Judecătoria Timişoara au luat măsura arestării preventive a acestuia, pe o perioadă de 30 de zile.

Citeste mai mult

Locale

Începe măturatul și spălatul străzilor, la Timișoara. Unde să nu parcați mașinile

Publicat

pe

Primăria Timișoara a anunțat începerea operațiunilor de măturat mecanic și spălat manual/mecanic pe străzi. Pentru a elimina eficient praful de pe străzi, este necesar să se poată interveni pe întreaga lățime a drumului până la bordură.

Astfel, locuitorii de pe strada MACILOR sunt rugați să elibereze carosabilul conform următorului program:

  • în ziua de 29 februarie 2024, în intervalul orar 9.30 – 11.00, partea stângă a carosabilului, în sensul dinspre Calea Bogdăneștilor spre strada Cloșca;
  • în ziua de 1 martie 2024, în intervalul orar 9.30 – 11.00, partea dreaptă a carosabilului, în sensul dinspre Calea Bogdăneștilor spre strada Cloșca.

„Mulțumim anticipat locuitorilor pentru sprijinul acordat în facilitarea operațiunii de curățenie. Derularea activităților în condiții optime va avea rezultate benefice pentru întreaga comunitate”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

Pentru informații suplimentare puteți să contactați Serviciul Managementul Deșeurilor și Salubrizare din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara la numărul de telefon 0373.172.676.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite