Ne găsiți și pe:

Locale

VITEZOMANI prinși de polițiști la o razie în județul Timiș

Publicat

pe

În perioada 28 – 30 iulie 2022, în intervalul orar 23:00-05:00, pe raza județului Timiș s-a desfășurat o razie cu efective mărite sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Astfel, în 29 iulie 2022, în jurul orei 23:40, polițiștii Orașului Sânnicolau Mare au depistat în localitatea Dudeștii Vechi, din județul Timiș, un bărbat în vârstă de 37 ani, care a condus un autoturism aflându-se sub influenta băuturilor alcoolice.

În urma testări cu aparatul alcooltest a rezultat o valore de 1,07 mg/L alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal.

Tot în 29 iulie 2022, în jurul orei 23:30, un bărbat, în vârstă de 24 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Liviu Rebreanu din municipiul Timișoara, acesta fiind filmat și înregistrat cu aparatul radar Trucam rulând cu viteza de 110 km/h, pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată dovadă cu drept de circulație 15 zile.

De asemenea, în 29 iulie a.c., în jurul orei 22:15, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe bulevardul Vasile Pârvan din Timișoara, un autovehicul condus de un bărbat de 24 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal.

În 30 iulie 2022, în jurul orei 00:40, o femeie, în vârstă de 22 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Liviu Rebreanu din municipiul Timișoara, acesta fiind filmat și înregistrat cu aparatul radar Trucam rulând cu viteza de 158 km/h, pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional cu suma de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de circulație.

Polițiștii au acționat pe principalele artere din județ, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

Polițiștii au controlat 200 de autovehicule, au legitimat 246 de persoane, au efectuat 130 de testări cu aparatul etilotest și 20 cu aparatul drugtest.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 152 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, în valoare de 52.780 de lei.

Dintre acestea, 101 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Au fost reținute 23 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 2 pentru depășire neregulamentară, 1 pentru conducere agresivă și 2 pentru alte abateri, totodată fiind retrase și 3 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier (2 pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului).

Având în vedere faptul că polițiștii depistează în continuare conducători auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, activitățile sunt intensificate astfel încât participanții la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun.

Locale

Târgul de nunți „Wedding Land 2023“, la Arad

Publicat

pe

În perioada 3 – 5 februarie se va desfăşura, la Arad, Târgul de nunți „Wedding Land 2023“.

Evenimentul va avea loc la Amiral Events&Style, în incinta Ştrandului Neptun. „Vor participa furnizori din mai multe domenii ale industriei nunților. Mirii vor putea achiziționa sau cere oferte de la firme de rochii de mireasa, cofetării, costume de gală, invitații de nuntă, articii, foto – video, Dj, foto 360 sau bijuterii din aur“, ne-a declarat organizarorul târgului Loredan Suciu (Geea Sposa).

Citeste mai mult

Locale

Bugetul județului Timiș a fost aprobat. S-au alocat mai mulți bani pentru investiții

Publicat

pe

Bugetul consolidat pentru anul 2023, compus din cheltuieli de funcționare și alocări pentru investiții, este de 840.656,89 mii lei.

Acesta este în ușoară creștere față de bugetul anului trecut, iar principiul în baza căruia a fost întocmit are în vedere reducerea cheltuielilor pe secțiunea de funcționare și majorarea alocărilor pe secțiunea de dezvoltare, prin vărsăminte în valoare de 41.239 mii lei, fonduri necesare pentru obiective de investiții mature, care au termen de finalizare în anul 2023.

Programul de investiții pe anul 2023 însumează  378.427,43 mii lei, cu 7,52% mai mult decât în anul 2022. Aproape 24% din totalul veniturilor vor fi atrase din fonduri europene.

Bugetul județului cuprinde sume consistente pentru finalizarea proiectelor începute, dar și fonduri importante pentru investiții publice complet noi. Cele mai mari investiții în 2023 vor fi în sănătate și în transporturi – drumuri județene, domenii care au prevăzut un buget de 238.852 mii lei din totalul de 378.427,43 mii lei.

„Continuăm dezvoltarea pe șase direcții principale: derularea de proiecte majore, cultură, eficientizare, creșterea calității vieții, dezvoltarea infrastructurii și a patrimoniului. Punem accent pe drumuri și pe siguranță rutieră, intenționăm chiar să facem un studiu pentru identificarea celor mai periculoase zone, astfel încât prin intervenția noastră să evităm adevărate nenorociri. Totodată am construit un buget echilibrat, în jurul principalelor interese ale cetățenilor, cu alocări de peste 332.215,68 mii lei pentru sănătate, protecție socială, protecția mediului și învățământ. Cultura ocupă un loc de cinste în acest an, cu fonduri semnificative, 62.414 mii lei pentru cele trei muzee, teatrul pentru copii, biblioteca și centrul de artă, pe care le avem în subordine, deoarece Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, iar Consiliul Județean Timiș este partener important în acest program național”,  a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

În plus, Consiliul Județean Timiș are depuse mai multe proiecte cu fonduri europene, aflate în diverse stadii de evaluare, care vor fi incluse în bugetul de anul acesta doar după semnarea contractelor de finanțare.

Citeste mai mult

Locale

Au început lucrările de reabilitare la Conacul Mocioni din Foeni

Publicat

pe

CJ Timiș a deschis șantierul de reabilitare al Conacului Mocioni din Foeni, un obiectiv cultural deosebit de important pentru patrimoniul nostru istoric. Investiția este posibilă prin accesarea unei finanţări europene nerambursabile din Granturile SEE (Spațiului Economic European), în cadrul Programului RO-CULTURA.

Imobilul istoric clasă A va fi reabilitat integral. Potrivit proiectului la parter se vor amenaja un salon de primire și un hol de onoare, ce vor permite găzduirea unor evenimente complexe. De asemenea, un colț muzeal va reda atmosfera specifică familiei Mocioni. Va fi realizată și o bibliotecă dotată inclusiv cu tehnologii moderne, interactive, precum și o cafenea culturală. Curtea și grădina vor fi amenajate peisagistic, pentru a permite organizarea de evenimente în exterior. Subsolul și podul vor fi igienizate, consolidate și vor servi ca spații tehnice. Imobilul va fi reabilitat până în luna aprilie 2024 conform documentației.

„Demararea lucrărilor a fost un efort considerabil al aparatului de specialitate. Vorbim atât de un imobil istoric, cât și de o finanțare nerambursabilă printr-un program deosebit de exigent. Putem spune că investiția a intrat în linie dreaptă. În paralel, lucrăm și la celelalte activități ale proiectului. La final, în 2024, ne vom bucura de un nou punct important pe harta turistică a Timișului, așa cum ne place să vizităm în vacanțele de peste graniță”, spune președintele CJ, Alin Nica.

Așa cum a menționat președintele Consiliului Județean, obiectivul proiectului întrece cu mult miza reabilitării fizice a Conacului. Acesta va deveni un centru pentru activități culturale, educaționale și artistice. Vor fi organizate acțiuni intersectoriale, culturale, educaționale, patrimoniale și turistice, campanii de sensibilizare și informare, vizite de studiu, rezidențe de artă stradală și amenajare peisagistică, baluri caritabile etc. De altfel, se dorește revigorarea economică, socială și culturală a întregii zone, prin atragerea de turiști, având în vedere valoarea națională și universală a Conacului Mocioni din Foeni.

Vă reamintim, contractul de proiectare și execuție a fost atribuit prin licitație publică Asocierii T.T. & CO SOLARIA GRUP SRL (lider) – EURAS SRL – GRAPHIC SPACE SRL.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite