Ne găsiți și pe:

Locale

VITEZOMANI prinși de polițiști la o razie în județul Timiș

Publicat

pe

În perioada 28 – 30 iulie 2022, în intervalul orar 23:00-05:00, pe raza județului Timiș s-a desfășurat o razie cu efective mărite sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Astfel, în 29 iulie 2022, în jurul orei 23:40, polițiștii Orașului Sânnicolau Mare au depistat în localitatea Dudeștii Vechi, din județul Timiș, un bărbat în vârstă de 37 ani, care a condus un autoturism aflându-se sub influenta băuturilor alcoolice.

În urma testări cu aparatul alcooltest a rezultat o valore de 1,07 mg/L alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal.

Tot în 29 iulie 2022, în jurul orei 23:30, un bărbat, în vârstă de 24 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Liviu Rebreanu din municipiul Timișoara, acesta fiind filmat și înregistrat cu aparatul radar Trucam rulând cu viteza de 110 km/h, pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată dovadă cu drept de circulație 15 zile.

De asemenea, în 29 iulie a.c., în jurul orei 22:15, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe bulevardul Vasile Pârvan din Timișoara, un autovehicul condus de un bărbat de 24 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal.

În 30 iulie 2022, în jurul orei 00:40, o femeie, în vârstă de 22 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Liviu Rebreanu din municipiul Timișoara, acesta fiind filmat și înregistrat cu aparatul radar Trucam rulând cu viteza de 158 km/h, pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional cu suma de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de circulație.

Polițiștii au acționat pe principalele artere din județ, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

Polițiștii au controlat 200 de autovehicule, au legitimat 246 de persoane, au efectuat 130 de testări cu aparatul etilotest și 20 cu aparatul drugtest.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 152 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, în valoare de 52.780 de lei.

Dintre acestea, 101 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Au fost reținute 23 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 2 pentru depășire neregulamentară, 1 pentru conducere agresivă și 2 pentru alte abateri, totodată fiind retrase și 3 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier (2 pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului).

Având în vedere faptul că polițiștii depistează în continuare conducători auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, activitățile sunt intensificate astfel încât participanții la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun.

Locale

Traficanți de droguri din Timișoara, arestați

Publicat

pe

Trei persoane din Timișoara vor fi cercetate penal în stare de arest pentru trafic de droguri de risc și mare risc după ce, zilele trecute, la domiciliul lor au fost descoperite droguri.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în Timișoara, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc. 3 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – 2022, persoanele bănuite ar fi distribuit amfetamină, ecstasy și cannabis în Timișoara.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate aproximativ 7 grame de amfetamină, mai multe doze de cannabis și 3 grindere.

3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 – 25 de ani, au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: Poliția Română

Citeste mai mult

Locale

Salubrizare în Piața Romanilor din Timișoara, după sesizările cetățenilor

Publicat

pe

Piața Romanilor – insula de verdeață care se deschide dinspre Bd.3 August 1919 și în imediata vecinătate a Pieței Traian, flancată de clădiri istorice, sub umbra coroanelor bogate de tei, piața în care se înalță turlele impunătoare ale Bisericii Romano-Catolice Millenium, a fost reîmprospătată zilele trecute.

Lucrătorii Brantner au desfășurat o acțiune de curățenie în zona Piețelor Romanilor și Traian și pe străzi învecinate. Echipele au fost trimise în teren la inițiativa Serviciului Protecție Mediu, Management Deșeuri și Salubrizare și Guvernanță Participativă și Management Cartiere, ca răspuns promt la sesizările cetățenilor pentru un loc curat și îngrijit.

Au fost spălate și curățate pavajul Pieței Traian, Str. Dacilor, stațiile de tramvai și stația de taxi din apropiere.

Acțiuni similare, desfășurate tot pentru rezolvarea unor situații sesizate de cetățeni: curățare, spălare, colectare deșeuri au avut loc pe platoul de vizavi de Gara de Nord.

De asemenea, a fost lichidată rampa de gunoi de pe strada Ceferiștilor, aproximativ 20 tone de gunoi fiind ridicat și transportat.

„Vă reamintim adresele de colectare gratuită pentru deșeurile voluminoase, vegetale, din construcții, precum și resturile de polistiren și carton din ambalaje: Calea Torontalului, nr. 94, strada Avram Imbroane, nr. 70, Calea Moșniței, nr. 2-4 și Calea Chișodei, strada Mile Cărpenișan, nr. 3“, informează Primăria Timișoara.

Citeste mai mult

Locale

Culoar de promenadă de lumină și culoare, în centrul Timișoarei

Publicat

pe

Plimbarea pe sub culorile umbrelelor de pe Str. Alba Iulia continuă cu pașii prin culoarul de lumină de pe Alecsandri.

Începând cu ziua Timișoarei, spațiul de promenadă care face legătura între Piața Libertății și Piața Unirii oferă bucuria plimbării pe timp de seară, pe sub ghirlande de lumini calde.

Astfel, puteți petrece timp relaxant la o plimbare dinspre Unirii până în Victoriei, cu decorul de lumini și culoare.

„Punem în valoare spațiul pietonal preferat al celor mai mulți trecători în traversarea Cetății. Ghirlandele de pe Alecsandri vor lumina până în sezonul de iarnă, când vor fi înlocuite cu cele festive, de sărbători“, anunță Primăria Timișoara.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite