Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Zeci de construcții ilegale din Piața Aurora, demolate

Publicat

pe

Zeci de construcții ilegale pe terenul orașului, unele care chiar pun în pericol cumpărătorii și vânzătorii din Piața Aurora, vor fi demolate prin dispoziția primarului Dominic Fritz.

Dispoziția primarului prevede desființarea mai multor construcții ridicate fără niciun fel de autorizație pe domeniul public și privat al municipiului Timișoara, în incinta pieței Aurora din Dâmbovița: chioșcuri, gherete, terase, împrejmuiri, pergole, copertine. Unele dintre construcțiile ilegale au în jur de 18 ani, sunt șubrede, prezintă pericol pentru cumpărători și vânzători și sunt departe de condițiile necesare pentru comerț. În suprafață de aproape 15.000 mp, terenul de pe strada Lacului nr. 21 a fost concesionat către AURORA S.R.L, fără licitație, în anul 1997, de Consiliul Local de atunci. Contractul de concesiune, așa cum a fost formulat atunci, este în vigoare atâta timp cât există construcțiile autorizate aferente pieței.

„Contractul de concesiune din 1997 pentru Piața Aurora este doar un exemplu pentru privatizarea de facto a unor terenuri importante din oraș după Revoluție. Nu putem schimba trecutul, dar nici nu putem să închidem ochii. Iar o concesiune nu este un cec în alb pentru un stat în stat. Ce e în Aurora nu diferă mult de ce am descoperit că au făcut și alți privilegiați și protejați: mai întâi un chioșc, încă unul, apoi o terasă, o extindere, încă o gheretă și, în final, aproape o piață cu construcții ilegale. Multe pun în pericol viața timișorenilor care merg acolo cu bună credință. Aplicăm legea pentru a proteja timișorenii și apărăm respectul pentru reguli. Vom demola tot ce este fără autorizație pe terenul nostru, chiar dacă e concesionat”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Toate cheltuielile privind demolarea construcțiilor ilegale vor fi suportate de societatea comercială AURORA S.R.L., care are în concesiune terenul.

Primăria Timișoara își menține angajamentul de a recupera patrimoniul acaparat ilegal sau cu construcții fără autorizație – terenuri, clădiri, apartamente. Până în prezent, au fost recuperate: un hectar de teren pe malul Begăi, strada Cezar, vila Loga 52, Ștrandul Termal, un spațiu verde generos pe Calea Aradului, un teren pentru parcare în Badea Cârțan, un apartament în Piața Mocioni, un teren pe strada Semicerc. Primăria are în analiză sute de dosare privind imobile din oraș, multe fiind transmise de timișoreni prin platforma https://stopabuz.primariatm.ro/.

Locale

Campania de dezinsecție împotriva țânțarilor, prelungită la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara prelungește campania de dezinsecție împotriva țânțarilor până la data de 30 septembrie.

Pentru a asigura eficiența maximă a tratamentelor terestre, intervențile vor avea loc între orele între orele 22:00 – 06:00.

Pe lângă aliniamentele stradale, dezinsecția va viza atât parcurile, locurile de joacă, cât și bălțile și perdeaua forestieră.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Cetățenii sunt rugați să evite utilajele de stropire, iar crescătorii de albine să mute stupii în afara ariei de acoperire.

Citeste mai mult

Locale

ATENȚIE. Trafic restricționat pe A1 din cauza unui accident

Publicat

pe

Un accident s-a produs duminică dimineața, pe A1, km 531, Arad, sensul de mers Timişoara – Arad, cu două autoturisme implicate.

În urma impactului, unul dintre autoturisme a ieșit în afara părții carosabile.

Conform DRDP Timișoara, se circulă pe banda 2 până în jurul orei 12.00.

Foto: DRPD Timișoara

Citeste mai mult

Locale

Primele probe pentru noua infrastructură de tramvai de pe bulevardul Stan Vidrighin

Publicat

pe

PORR Construct a efectuat, în prezența echipelor Primăriei Municipiului Timișoara și STPT, primele probe de circulație pentru noua infrastructură de tramvai de pe bulevardul Stan Vidrighin, investiție care se află încă în perioada de execuție.

Probele au fost efectuate de la un capăt la altul al bulevardului, inclusiv în bucla de la AEM, și nu au fost identificate probleme privind liniile cale și liniile aeriene.

Noua infrastructură de tramvai a fost testată atât cu o garnitură pentru transportul călătorilor, cât și cu tramvaiul plug, care asigură curățarea liniilor pe timp de iarnă. Circulația tramvaielor pe toată linia 4, de pe Cetății, de asemenea modernizat complet, până pe Vidrighin și retur, va fi reluată odată cu recepția investiției.

Modernizarea bulevardului Stan Vidrighin, investiție majoră a Primăriei Timișoara în infrastructura de transport public și rutieră, se află în ultima etapă. Constructorul mai are de executat mici lucrări la infrastructură, montare mobilier stradal și de amenajat spațiul verde, cu 922 de arbori care vor fi plantați în aliniament stradal. Șantierul a fost deschis în anul 2022, iar proiectul a inclus și lucrări majore de înlocuire a rețelelor subterane de electricitate, semaforizare, gaze, telecomunicații. Investiția a fost corelată cu un proiect de înlocuire a rețelei magistrale de apă – canal implementat de Aquatim.

Valoarea totală a investiției este de 101.227.978,21 lei (TVA inclus), din care cofinanțare europeană de 67.548.089,66 lei (TVA inclus) prin Programul Regional Vest (PRV) 2021-2027.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite