Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Ziua Internațională a Copilului sărbătorită la Timișoara. Programul complet al evenimentelor

Publicat

pe

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a pregătit un program atractiv, pentru copiii de toate vârstele, dar și pentru părinți și bunici, între 31 mai și 2 iunie.

Astfel, Parcul Copiilor va găzdui spectacole de teatru, dans și muzică, parada costumelor populare, ateliere de gătit, grădinărit, reparații de biciclete, de reciclare, împletituri din nuiele, meșterit din lemn, coronițe și aranjamente florale, de confecționat păpuși din linguri de lemn școala de circ, activități sportive și multe alte activități educative și distractive.

Pentru că Bega e la doi pași, copiii se pot bucura și de curse cu vaporetto, ghidate de Breasla Ghizilor și de curse muzicale, cu plecare din stația Vasile Pârvan.

De asemenea, în Parcul Rozelor, duminică seara, este programat un concert extraordinar cu piese din producții Disney.

Ziua Copilului va fi celebrată în întregul oraș cu foarte multe evenimente.

Pe Malul Begăi, proaspăt reabilitat, este programat un turneu de baschet 3X3, care se va desfășura pe noul teren amenajat aici. Pe spațiul verde de pe mal va avea loc o nouă ediție de Picnic atipic.

În Parcul Tom și Jerry, de pe Splaiul Griviței, care a beneficiat și el recent de reabilitare, vor avea loc ateliere de arte plastice, pictură pe față, colaje și competiții de ping-pong, care vor asigura distracție pentru întreaga familie.

La Muzeul Apei va fi organizat Festivalul de joacă „Cocolosh”, cu câte ceva pentru fiecare: teatru de păpuși, ateliere de pictură, atelier floral, atelier cu ciocolată, jocuri de logică, atelier de stupărit, regatul calculelor rapide, joacă senzorială, atelier robotică, observații solare prin telescop și altele.

Parcul Copiilor, administrat de Primăria Municipiului Timișoara, se pregătește să îi întâmpine pe micii sărbătoriți. Suprafețele de tartan de la locurile de joacă au fost înlocuite și a fost montată o piramidă de cățărare pentru copiii cu vârste între 3 și 4 ani. Corabia naufragiată a beneficiat de reparații la podeaua din lemn, la fel ca și zona în care se află bărcuțele. Patinoarul a fost demontat, pentru a asigura mai mult spațiu, iar căsuța de la tiroliană a fost reparată.

Cei mici vor mai avea parte de o surpriză plăcută, descoperind cele cinci instrumente muzicale de exterior – clopote și tobe – instalate recent în Parcul Copiilor.

Aceste noi elemente vor îmbogăți peisajul vesel  și colorat al parcului. Instrumentele muzicale au fost donate de Asociația Clubul Lions Timișoara Bastion.

Programul complet:

CIREȘAR. MARE CONCERT DISNEY ÎN PARCUL ROZELOR

PARCUL COPIILOR, 31 mai-2 iunie 2024


Vineri, 31 mai 2024 | SCENĂ | Pentru adolescenți, cu dragoste
14:00-16:00 Carnavalul bucuriei și speranței
Centrul de Resurse și asistență educațională „Speranța”
16:00 Program cu și pentru adolescenți, Incubatorul de Arte & Florica Munteanu
17:30 Battle streetdance și concert MCs United

20:30 Banchetu’ mic. Invitat: Maximilian

Vineri, 31 mai 2024 | BARCA PIRAȚILOR | Un strop de copilărie

16:00 „Rățușca cea urâtă”, Magic Oz

17:00 „Oskar erou salvează lumea poveștilor”, Școala Phantasia & Piti Show

Sâmbătă, 1 iunie 2024 | SCENĂ | Copilărim, copilărim…

10:30 CIREȘAR POPULAR, PARADA COSTUMELOR POPULARE PURTATE DE COPII
(plecare de la Amfiteatrul din Parcul Copiilor, spre Parcul Rozelor)
11:00 Program artistic cu școli de dans și muzică din comunitate: Image Kids, by Kristin Dorseea, Extrem dance, Dancing Stars Team, Alydance, Școala de Balet și Dans Denisse ș.a.
13:00 Spuma Light Party

13:30-19:00 Program artistic cu școli de dans și muzică din comunitate: Liceul de Arte „Ion Vidu”, Active Dance Studio, Mini Mini Reflex – „Vrăjitorul din Oz”, MRB School, Asociația Culturală „Artistul de mâine”, Facultatea de Muzică, „Să cânte chitarele!”- Beg’ Art ș.a.

Sâmbătă, 1 iunie 2024 | ACVARIU | Festivalul veseliei, cu Casa Calfelor

11:00-13:00 și 15:00-17:00 Jocuri de echipă, dansuri, pictură pe față, ateliere de creație, ateliere de plantat flori

Duminică, 2 iunie 2024 | SCENĂ | Copilărim, copilărim…

11:00 ALINA SORESCU & PICII LU’ SOREASCA
Intro: Ramona Iatan School
13:40 Program artistic cu școli de dans și muzică din comunitate: Top Dance, Choarda Liberă
15:00 MAGICIANUL LORENZO
16:00 „Hansel și Gretel”, Magic Oz
17:00 „Prâslea cel voinic și merele de aur”, Școala Phantasia & Piti Show
18:00 „Călătorie în timp”, Teatru pentru Tine

18:45 PARADA FLORILOR, FACULTATEA DE MUZICĂ ȘI TEATRU

1-2 iunie 2024 | AMFITEATRU | Pui de Codru

Partenerii noștri de la CODRU împrospătează amfiteatrul din Parcul Copiilor, prin decorarea lui cu elemente vegetale.
Ne dau o mână de ajutor să îl pregătim studenții Facultății de Arte și Design din Timișoara, apoi îl decorăm în mod interactiv, alături de comunitate, cu șabloane tip ștampilă, în formă de elemente vegetale, pregătite în prealabil de artiști locali, încercând o „împădurire” simbolică a spațiului urban.

Tot în Amfiteatru va fi amplasat și un cort african, unde vor avea loc activități preferate de copii: face painting, ateliere, workshopuri de board games, hârtie reciclată ș.a.

1-2 iunie 2024 | Ne jucăm și ne distrăm | Alte activități

• Școala de circ, ateliere de meșterit, povești, activități sportive, ateliere creative, ateliere de meșteșuguri ș.a.
• Prezentarea echipamentelor și tehnicilor de intervenție Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Agenția Națională Antidrog, Seviciul de Ambulanță Timiș, Societatea de Transport Public Timișoara, Poliția Locală Timișoara
• Exerciții demonstrative cu câini și expuneri de tehnică de intervenție, cu Formațiunea de intervenție rapidă pe bază de voluntariat „Salvo”, din cadrul Biroul Situații de Urgență
• Curse culturale tematice pentru copii (pornire din Parcul Copiilor): curse ghidate (16:00, 17:00), curse muzicale (14:00, 15:00)
• Plimbări de agrement (plecări din oră în oră, stația Vasile Pârvan)
• CURSA RĂȚUȘTELOR PE BEGA, ediția a XVI-a, ora 17:00, Podul Mitropolit Andrei Șaguna Organizator: Rotaract Club Timișoara. Cu fondurile strânse în cadrul ediției de anul acesta se va achiziționa un tonometru portabil cu tehnologie de ultimă generație, utilizat pentru consultarea oftalmologică gratuită a elevilor din mediul rural al județului Timiș.

PARCUL ROZELOR, 1-2 iunie 2024

1-2 iunie 2024, 11:00-17:00 | Flori și copii 

ATELIERE de plantat trandafiri, de confecționat coronițe și obiecte decorative din flori, de plante medicinale, de „semințele vieții”, despre cum transformăm hârtia în plante ș.a.

ORA DE ISTORIE CU BREASLA GHIZILOR | 12:00; 13:00

Wilhelm & Arpad Műhle. La povești, cu copiii, despre trandafiri, grădini, parcuri și grădinarii prințeselor

Sâmbătă, 1 iunie 2024

11:00 SPECTACOL DE FOLCLOR CU ANSAMBLUL „TIMIȘUL” TINERET ȘI ANSAMBLURI PARTENERE

17:00 Veselie la cutie & Dragonul Dino, cu Teatrul pe Roți

Duminică, 2 iunie 2024

18:45, PARADA FLORILOR, Facultatea de Muzică și Teatru (plecare de la Amfiteatrul din Parcul Copiilor, spre Parcul Rozelor)

20:00, DISNEY ÎN CONCERT

Pe 2 iunie, dăruim copiilor un concert de sărbătoare, ÎN PREMIERĂ la Timișoara!
Hituri Disney, distinse cu premii Oscar, Golden Globe şi Grammy, vor răsuna la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor în interpretarea unor voci celebre: Alina Sorescu, Vlad Miriță, Julie Mayaya, Dalma Kovacs, Florin Ristei și Adrian Nour. Cei șase soliști vor fi ajutați să aducă, prin muzică, magia din poveştile fără vârstă, de orchestra simfonică „Lira”, formată din mai bine de 70 de instrumentiști, coordonați de dirijorul Radu Popa.

Locale

Grădiniță nouă – un proiect european de succes la Peciu Nou

Publicat

pe

Într-o perioadă în care educația timpurie devine tot mai importantă, comuna Peciu Nou din județul Timiș oferă un exemplu de dezvoltare durabilă și investiție inteligentă în viitorul copiilor.

O nouă grădiniță, realizată la cele mai înalte standarde europene, a fost finalizată în această localitate prin accesarea fondurilor europene – un proiect de suflet dus la bun sfârșit de către Primăria Peciu Nou.

Noua unitate de învățământ preșcolar nu este doar o clădire modernă, ci o expresie clară a seriozității cu care echipa Primăriei Peciu Nou tratează educația și dezvoltarea comunității. De la inițierea proiectului și până la finalizarea lucrărilor, primarul Gabriel DRĂGAN s-a implicat activ, asigurând o coordonare eficientă între toate părțile implicate: echipa de implementare din primărie, consultantul de proiect, executantul lucrărilor și, nu în ultimul rând, dirigintele de șantier titular – inginerul Daniel RUSU, alături de partenerii săi.

Dotări la standarde europene pentru un viitor mai bun

După finalizarea tuturor procedurilor de recepție și autorizare, grădinița își va deschide porțile în decursul acestui an pentru copiii din Peciu Nou. Noua instituție este dotată cu toate facilitățile necesare pentru desfășurarea unui act educațional de calitate: sisteme moderne de supraveghere video, instalații anti-incendiu de ultimă generație, încălzire în pardoseală, săli de clasă spațioase și luminoase, grupuri sanitare moderne și un spațiu de joacă generos.

„Este o unitate de învățământ la cele mai înalte standarde, începând de la supraveghere video, anti-incendiu, până la încălzire în pardoseală şi toate facilitățile necesare”, a declarat primarul Gabriel DRĂGAN, subliniind grija față de condițiile oferite micilor locuitori ai comunei.

Un viitor construit cu viziune și muncă

Succesul acestui proiect reflectă nu doar o bună capacitate de atragere și gestionare a fondurilor europene, ci și o mentalitate modernă în administrația locală – o abordare care pune accent pe sustenabilitate, calitate și binele comunității.

Această grădiniță nu este doar o clădire, ci o investiție în viitorul comunei Peciu Nou. Un exemplu elocvent că, prin seriozitate și muncă susținută, se pot realiza lucruri deosebite chiar și în mediul rural din România.

Citeste mai mult

Locale

Campanie terestră de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor și căpușelor, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara demarează campania de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, căpușelor și a larvelor acestora.

Operațiunile terestre sunt programate în perioada 4 – 15 aprilie, în intervalul orar 21:00 – 06:00.

Pe durata campaniei, municipalitatea recomandă cetățenilor, în special copiilor, persoanelor vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici să evite zonele unde se desfășoară acțiunea și să nu stea în apropierea utilajelor ce pulverizează soluțiile, pentru a preveni eventualele incidente.

De asemenea, proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal sunt rugați să țină ferestrele închise în perioada 4 – 15 aprilie, în intervalul orar 21:00 – 06:00.

În plus, recomandăm apicultorilor să ia toate măsurile necesare pentru protejarea albinelor, inclusiv mutarea stupilor în afara zonei de stropire, pe parcursul perioadei menționate.

Substanțele folosite, Cymina și VECTOBAC WG, fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor). Acestea sunt avizate Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii și sigure pentru utilizare în mediul urban. Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

În cazul în care condițiile meteorologice vor fi nefavorabile, campania de dezinsecție va fi reprogramată.

Citeste mai mult

Locale

Șeful Secției 1 Urbană de Poliție din Timișoara, reținut pentru trafic de droguri

Publicat

pe

Șeful Secţiei 1 Urbană de Poliţie din Timişoara, împreună cu un alt bărbat au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de risc și mare risc, aceștia fiind depistați în urma a zece percheziţii făcute sâmbătă seară, de ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate, coordonaţi de procurorii DIICOT din Timişoara.

„La data de 29 martie 2025, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea a 2 inculpaţi, cu vârstele de 38 şi 53 de ani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, respectiv de punerea la dispoziţie a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată”, transmite DIICOT.

Conform anchetatorilor, în intervalul februarie – martie 2025, în mod repetat, inculpatul în vârstă de 53 de ani (ofiţer de poliţie) a găzduit în locuinţa sa mai multe evenimente private, pe parcursul cărora au fost consumate substanţe interzise (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal, cocaină, amfetamină şi 2MMC).

De asemenea, în sarcina unui  alt inculpat, de 38 de ani, s-a reţinut că, pe parcursul anului 2025,  a procurat în scopul comercializării droguri de risc şi mare risc.

În urma  celor 11 percheziţii domiciliare efectuate în cursul zilei de sâmbătă, au fost găsite şi ridicate peste 3,8 kilograme canabis (drog de risc), 25 grame cristal (3-CMC, drog de mare risc), obiecte purtând urme de substanţă, 5 cântare de precizie, 5 grindere, sume de bani în lei, precum şi alte mijloace de probă”, precizează DIICOT.

Duminică, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş  cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara.

Foto: Poliția Română

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite