Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Mai puțini hoți pe străzile Timișoarei. Trei tineri care furau din mașini, prinși de polițiști

Publicat

pe

Polițiștii Secției 3 Timișoara au depistat 3 tineri bănuiți de comiterea a 6 furturi din auto și alte 2 tentative de furt. S-a reușit recuperarea mai multor bunuri sustrase. Cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

Polițiștii Secției 3 Timișoara efectuează cercetări față de trei tineri cu vârste între 18 și 21 de ani, bănuiți de comiterea mai multor furturi din autovehicule.

În noaptea de 27 spre 28 ianuarie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Timișoara au depistat, pe strada Platanilor,  trei tineri care aveau asupra lor obiecte folosite de persoane cu preocupări infracționale (mănuși, cagule și șurubelnițe), fapt pentru care au fost conduși la sediul secției pentru verificări.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 24-27 ianuarie a.c., bănuiții ar fi comis, 6 furturi din auto și alte 2 tentative de furt. Polițiștii au reușit recuperarea a 5 sisteme de navigație, instrumente muzicale și alte bunuri sustrase.

S-a procedat la reținerea pentru 24 de ore a celor trei tineri, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

La data de 28 ianuarie a.c., bănuiții au fost prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu pentru tânărul de 21 de ani  și măsura controlului judiciar pentru ceilalți doi. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activității infracționale a celor în cauză.   

 

RECOMANDĂRI :

 

Nu lăsaţi autoturismul deschis sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente!

 

Înainte de a vă îndepărta de autovehicul, acţionaţi sistemul de închidere al portierelor şi asiguraţi-vă că maşina dumneavoastră dă semnalul de blocare! Verificaţi dacă portierele şi portbagajul au fost încuiate! Hoţii utilizează dispozitive de bruiaj care blochează semnalul de la cheie la maşină şi astfel acesta rămâne descuiată.

 

Închideţi complet toate geamurile! Un singur geam lăsat întredeschis poate anula toate măsurile de precauţie luate.

 

Nu lăsaţi în autoturism la vedere detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare! Acestea reprezintă „o adevărată tentaţie”, chiar şi pe timpul zilei, fiind o provocare pentru hoţi.

 

Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.

 

Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!

 

În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, nu atingeţi autoturismul, ci sesizaţi POLIŢIA, prin apelul de urgenţă 112!

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din țară

ATENȚIE șoferi! Drumul Giarmata-Pișchia-Alioș, blocat de transportul agabaritic

Publicat

pe

Convoiul, cu o masă totală de 788 tone, o lungime de 120 metri, lățime de 6 metri și înălțime de 5,4 metri parcurge traseul: Nădlac DN 7 – DN 7G – A1 – nodul rutier Giarmata.

Astfel, drumul Giarmata-Pișchia-Alioș (prelungire a tronsonului Zăbrani – limită județ Timiș) va fi blocat astăzi, 24 februarie, între orele 9.00 – 18.00.

Autoritățile recomandă celor aflați în trafic în această zonă să recurgă la rute ocolitoare.

Un transport agabaritic record va traversa localitățile Gearmata, Pișchia și Alioș

Citeste mai mult

Social

Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Publicat

pe

Dragobetele, sărbătoarea tinereţii, a veseliei şi a iubirii, are loc în fiecare an în 24 februarie.

În funcţie de regiune, obiceiul Dragobetelui poate avea şi alte denumiri precum „Cap de primăvară”, „Logodnicul sau Însoţitul Păsărilor”, „Dragostitele”, „Ziua Îndrăgostiţilor”, „Sânt Ion de primăvară” sau „Granguru”.

Conform unor legende populare, Dragobetele era considerat fiul babei Dochia, un tânăr chipeş care obişnuia să seducă toate femeile ce îi ieşeau în cale. Totuşi, în prezent, Dragobetele reprezintă pentru români simbolul autohton al dragostei, fiind identificat cu zeul dragostei din mitologia romană, Cupidon, şi cu zeul iubirii în mitologia greacă, Eros.

Dragobetele a fost marcat, de-a lungul timpului, de numeroase tradiţii şi superstiţii, de la jurământul fraţilor de sânge, „zăpada zânelor” strânsă de tinerele necăsătorite pentru proprietăţile ei magice, sărutul obligatoriu în fiecare cuplu care doreşte să îşi menţină iubirea, până la interzicerea plânsului, care ar atrage necazuri în următoarele luni.

Tradiţii

În această zi bărbaţii trebuie să fie în relaţii cordiale cu toate femeile. În caz contrar, aceştia ar fi avut parte de o primăvară plină de ghinion şi un an greu.

Pentru că iubirea dintr-un cuplu să rămână vie de-a lungul anului, tinerii trebuie să se sărute în ziua de Dragobete.

Tot în această zi, ţesutul, cusutul şi toate treburile grele de pe lângă gospodărie sunt interzise. Totuşi, este permisă curăţenia, deoarece se consideră că aceasta este aducătoare de prospeţime şi de spor.

În ziua de Dragobete plânsul le este interzis tinerilor şi tinerelor. În caz contrar, aceştia vor avea parte de necazuri şi supărări în lunile următoare.

În unele regiuni din ţară, ajunul de Dragobete este tratat la fel ca noaptea de Bobotează, când tinerele care doresc să îşi afle ursitul îşi pun sub pernă busuioc sfinţit.

Citeste mai mult

Din țară

Un transport agabaritic record va traversa localitățile Gearmata, Pișchia și Alioș

Publicat

pe

Un transport agabaritic record pentru România cu greutatea de 788 tone, se va efectua în perioada 23 februarie 2025 – 4 martie 2025 începând cu ora 09:00 AM, pe ruta:

Nădlac 1 PTF – DN7 – Nădlac 2 PTF – DN7G – A1 – Giarmata – DJ691 – Pieschia – DJ691 – Alios – DJ691 – Neudorf – DJ682 – Lipova (str. Timișorii – pod Lipova – DN7) – DN7 – Ilia – A1 – Grind – DN68A – Săcămaș – DN7 – Termocentrala Mintia.

Convoiul agabaritic va transporta o turbină către Termocentrala Mintia (județul Hunedoara), termocentrală aflată în plin proces de retehnologizare.

Convoiul are o lungime totală de 120 m, lățime de 6 m, înălțime de 5,4 m și greutate 788 tone.

Transportul face parte dintr-un contract ce cuprinde peste 250 de componente care au început să fie livrate la Mintia încă din luna iunie 2024 și au termene fixe de instalare pe fundații.

Guvernul României a declarat proiectul „Centrala electrică MASS Mintia” ca proiect de importanță națională în domeniul energiei electrice. Această decizie subliniază angajamentul autorităților de a asigura securitatea energetică a țării, de a moderniza Sistemul Energetic Național (SEN) și de a sprijini dezvoltarea economică prin investiții strategice.

Noua centrală, amplasată în județul Hunedoara, va funcționa pe baza unor tehnologii moderne și eficiente, utilizând turbine cu gaz și abur, cu o capacitate instalată totală de 1,770 MW. Prin această investiție, estimată la 1,4 miliarde de euro, se vor crea sute de locuri de muncă și se va contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, aliniindu-ne obiectivelor europene de decarbonizare. Centrala va produce anual aproximativ 12,159 GWh de energie electrică, având o durată de viață proiectată de 30 de ani.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite