Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Miercuri începe ediția de primăvară a Salonului Industriei Ușoare de la Timișoara

Publicat

pe

O nouă ediție a  Salonului Industriei Uşoare de la Timişoara aduce noile tendințe în modă din primăvara anului 2017. Salonul reunește peste 50 de firme din țară și din străinătate și va avrea loc în perioada 22 – 26 februarie, la Centrul Regional de Afaceri.

Firme prezente vor expune spre vânzare îmbrăcăminte, tricotaje, articole de lenjerie, încălțăminte, marochinărie, pielărie, blănărie, lenjerie de pat. Nu vor lipsi nici produsele cosmetice şi naturiste, parfumurile, bijuteriile din aur şi argint, gablonţurile, articole de artizanat.

În aceeaşi perioadă va avea loc şi Târgul de produse tradiţionale, care va oferi publicului vizitator produse specifice sezonului rece.

Evenimentul este organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Salonul industriei ușoare va fi deschis de miercuri până sâmbătă între orele 10 – 20, iar duminică între orele 10 – 18.

Intrarea este liberă.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Internațional

Dynamic Island va ajunge și pe Apple iPhone SE 4

Publicat

pe

Cea mai nouă serie, Apple iPhone 16, a fost lansată în septembrie anul trecut. Apple iPhone 16, iPhone 16 Plus au fost lansate alături de iPhone 16 Pro și Apple iPhone 16 Pro Max. Toate cele patru modele au fost lansate cu Dynamic Island în loc de notch. Cu toate acestea, este în cărți la Apple și un model mai ieftin, Apple iPhone SE 4 sau iPhone 16E, cu specificații mai reduse. O lansate în această primăvară este vehiculată de fanii Apple.

Despre viitorul Apple iPhone SE 4 sau iPhone 16E, încă nu știm sigur cum se va numi, au fost informații de mai mult timp. Dar, o nouă informație despre acest telefon ieftin Apple, face valuri. Astfel, potrivit site-ului german Winfuture, viitorul telefon entry-level Apple ar avea ecran cu insula Dynamic Island. Este o caracteristică rezervată anterior pentru iPhone-urile mai scumpe.

Telefonul iPhone SE de la Apple ar avea nevoie de un upgrade semnificativ. De obicei acest model a fost cenușăreasa seriilor Apple iPhone precedente, având specificații mai reduse, dar și un preț mai mic. Cu toate acestea, nu au fost telefoane rele, mâna Apple s-a văzut și pe aceste telefoane.

Informația a fost lansată de leakerul Evan Blass, de obicei bine informat, care a publicat recent date și imagini. Informațiile partajate de Evan Blass arată un iPhone SE 4 cu insulă dinamică în loc de crestătura obișnuită. Blass a spus că a ajustat culoarea imaginii pentru a evidenția Insula dinamică – Dynamic Island.

Insula dinamică este o soluție de design pe care Apple a introdus-o cu iPhone 14 Pro în locul urâtului notch anterior. Dynamic Island folosește zona din jurul camerei selfie și senzorii de pe afișaj pentru conținut dinamic și interactiv. Spre deosebire de crestătura statică și inestetică, această zonă se adaptează flexibil pentru a afișa notificări, activități în desfășurare și diferite controale. Apple iPhone SE 4 va concura cu Samsung Galaxy S24 FE, ambele modele fiind mai ieftine și mai puțin dotate ca specificații și caracteristici decât omologii lor emblematici.

Despre Apple iPhone sunt informații va  avea un ecran Ecran OLED cu diagonala de 6,1 inch (15,49 cm), Face ID în loc de Touch ID și port USB-C. Telefonul va avea o singură cameră de 48 megapixeli, posibil procesorul Apple A18, 8 GBRAM și pentru suport Apple Intelligence.

Caracteristicile noului model SE sugerează că Apple dorește să estompeze și mai mult granițele dintre modelele bugetare și cele standard. Cu funcții precum Dynamic Island, Face ID, dar și altele, iPhone SE 4 poate fi o opțiune interesantă pentru cei ce vor un telefon Apple ieftin.

Actualul iPhone SE (2022) a fost vândut la lansare cu 520 euro. Cu aceste upgrade-uri, o creștere ușoară a prețului pare posibilă. Cu toate acestea, presupunem că Apple va încerca să mențină prețul de pornire sub 550 de euro.

Foto: Apple

Citeste mai mult

Administrație

13 localități din estul județului Timiș vor avea rețele de gaz

Publicat

pe

Localitățile din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Distribuție Gaz Timiș Est”  orașul Făget și comunele Balinț, Bara, Bârna, Bethausen, Coșteiu, Curtea, Fârdea, Mănăștiur, Margina, Ohaba Lungă și Traian Vuia vor avea rețele de gaz.

Lider de proiect pentru înființarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în partea estică a județului Timiș este localitatea Dumbrava.

„Accesul timișenilor la rețeaua de gaz reprezintă un obiectiv de interes major pentru mine. Nu concep calitatea vieții la standarde europene fără a avea utilități esențiale – apă, canalizare, gaz – în fiecare casă. Extinderea rețelei de gaz nu este doar o chestiune de confort, ci și una de sănătate și chiar de protecție a mediului. Voi continua atragerea unor astfel de investiții, alături de cele în infrastructura rutieră și, bineînțeles, în domeniul sănătății”, a declarat Alfred Simonis, președintele CJ Timiș.

Administrația județeană va aloca 6,4 milioane de lei, diferența de fonduri necesară implementării proiectului urmând a fi finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Citeste mai mult

Locale

Radare fixe și camere de detecție a trecerii la semafor, operative la Timișoara, din martie

Publicat

pe

De doi ani, UTOPIA, sistemul inteligent de management al traficului rutier de la Timișoara, care în afară de funcțiile de gestiune a traficului are și o componentă de supraveghere a respectării legislației nu este operativ în sensul utilizării datelor de către Poliția Rutieră, dar acest lucru se schimbă din data de 19 martie, cel puțin așa susțin autoritățile, data de la care va curge cu amenzi.

Astfel, subsistemul de detecție a încălcării legislației rutiere include 7 radare fixe pentru depistarea depășirii vitezei legale și 37 de camere de detecție a trecerii pe culoarea roșie a semafoarelor, datele colectate de acestea urmând să fie valorificate de Poliția Rutieră prin aplicarea de sancțiuni contravenționale.

Din păcate, chiar în zonele unde sunt amplasate radarele, nu se respectă viteza legală, de exemplu pe Calea Aradului și pe Calea Sever Bocu la ieșirile din oraș, unde există restricții de viteză și unde am putut constata că nimeni nu le respectă de fapt.

Astfel, odată cu intrarea în funcție a sistemului de monitorizare, va curge cu amenzi la Timișoara.

Iată unde au fost amplasate radarele și camerele video:

Radare de depistare a depășirii vitezei legale

Pasajul Michelangelo – 2 radare la ieșirile din tunel pe cele două sesnsuri

Calea Aradului – la ieșirea din Timișoara

Calea Lipovei (Sever Bocu) – la ieșire din Timișoara

Calea Șagului – la ieșirea din oraș

Calea Buziașului – la ieșirea din oraș

Calea Dorobanților – la ieșirea din Timișoara

Camere pentru depistarea trecerii pe culoarea roșie a semafoarelor

Intersecția dintre Calea Șagului și bulevardul Liviu Rebreanu (patru camere)

Intersecția de la hotelul Continental (bul. Brătianu – bul. Revoluției – str. Hector) (douăcamere)

Girația de la Punctele Cardinale (opt camere)

Intersecția bdul. Republicii cu str. Jiul (o cameră)

Intersecția Gheorghe Lazăr cu Circumvalațiunii (Billa – Kaufland) (patru camere)

Intersecția Simion Bărnuțiu – Dorobanților – Gh. Adam (patru camere)

Intersecția bdul. Mihai Viteazul – bdul. Vasile Pârvan (trei camere)

Intersecția bdul. Cetății – str. Gheorghe Lazăr (patru camere)

Intersecția Calea Aradului – str. Miresei (patru camere)

Inteesecția bdul. Circumvalațiunii cu str. Brediceanu (trei camere)

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite