Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

O cupolă cu 60.000 de leduri va lumina Piața Victoriei. Iată programul Târgului de Crăciun

Publicat

pe

Primăria Timişoara prin Casa de Cultură a Municipiului vă invită, între 1 decembrie 2016 şi 8 ianuarie 2017, la o nouă ediţie a Târgului de Crăciun. Piaţa Victoriei va fi, pentru al zecelea an consecutiv, locul principal de atracţie din Timişoara. Căsuţe, decoraţiuni, luminiţe, spectacole, colinde, cadouri, preparate specifice de sezon şi multe alte surprize vă aşteaptă în centrul oraşului. Târgul de Crăciun, un eveniment oficial şi tradiţional al oraşului Timişoara, va da starul sărbătorilor de iarnă şi îşi va dechide porţile pentru publicul larg de Ziua Naţională a României, în 1 decembrie 2016, de la ora 17.00.

Pe platoul din faţa Operei Naţionale Române va fi montată, ca şi în anii trecuţi, o cupolă luminoasă cu 60 000 de leduri albe. În Piaţa Victoriei va poposi sania lui Moş Crăciun, decorată cu luminiţe de sărbătoare, iar bradul uriaş va fi împodobit cu 50 de şiruri luminoase (1000 de beculete/leduri cu lumina caldă) şi globuri. Perdeaua luminoasă, plasele, şirurile şi figurinele luminoase 3D din centru, de pe str. Alba Iulia, str. Mărăşeşti şi din jurul Catedralei Mitropolitane sunt montate de Elba SA, care se ocupă de iluminatul public în partea de nord a oraşului.

În cadrul ediţiei aniversare a Târgului de Crăciun, în data de 10 decembrie, vom sărbători cei 10 ani de bucurie de a fi împreună, cu un invitat special: Andra, care va susţine pentru toţi timişorenii un super concert. Aşadar, de la ora 17.00, pe scena din Piaţa Victoriei, sub genericul “De 10 ani împreună la Târgul de Crăciun”, petrecem alături de: Orchestra Timişoara Big Band, Duo Covers, The Weekend Band, The TM Groove, Box Office şi Andra.

Aproximativ 100 de expozanţi vor aduce pentru vizitatori o ofertă variată de produse specifice sărbătorilor de iarnă. Cei care vor vizita Târgul de Crăciun din Timişoara vor găsi o mulţime de idei pentru cadourile celor dragi şi se vor putea bucura de atmosfera de sărbătoare, savurând preparatele delicioase de sezon. Comercianţii cu mâncare gătită vor fi amplasaţi în zona Modex, unde se vor putea degusta produse gastronomice calde, murături, brânzeturi, mezeluri, vin fiert cu scorţişoară, plăcinte aburinde de toate felurile şi multe alte produse. Expozanţii cu decoraţiuni vor avea o ofertă variată pentru toate gusturile: globuri, coroniţe, ghirlande, ceramică pictată, obiecte din lemn, icoane, jucării, instrumente muzicale, bijuterii, tricotaje, obiecte handmade. Produsele alimentare ambalate, turta dulce, prăjiturile tradiţionale, dulciuri, cozonaci secuieşti, castane coapte, gogoşi glazurate, toate vor fi în Piaţa Victoriei. De asemenea, vor mai fi amplasate căsuţe în piaţeta din zona Soarelui şi la intrarea în Parcul Copiilor „Ion Creangă” din Timişoara.

 

Pentru cei mici va fi deschis Atelierul lui Moş Crăciun, unde vor avea loc diverse activităţi pentru copii. Pe lângă căsuţa cu murături, căsuţa cu ciocolată şi căsuţa cu migdale, anul acesta, vom avea ca noutate în cadrul târgului şi o căsuţă cu dulciuri orientale.

 

În perioada 1 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017, în cadrul Târgului de Crăciun vor avea loc spectacole de muzică populară, obiceiuri şi tradiţii de sărbători, colinde, concerte, poveşti şi acţiuni pentru copii.

 

Cea de-a zecea ediţie a târgului se va deschide oficial marţi, 1 decembrie, de la ora 17.00, de Ziua Naţională a României. Cu această ocazie va fi pornit şi iluminatul festiv de sărbători. Vor urca pe scena: Orchestra Timişoara Big Band, Ansamblul Timişul cu soliştii: Andreea Aleuşan, Camelia Florea, Mihaela Petrovici, Petrică Moise, Petrică Miulescu Irimică. De la ora 19.00, vor avea loc concerte cu: Clar Band, Raluka şi Delia. Seara se va încheia cu tradiţionalul foc de artificii.

 

Târgul de Crăciun va putea fi vizitat zilnic, între orele 10.00 şi 22.00. Printre atracţiile evenimentului se numară şi ieslea care reprezintă scena Naşterii Domnului, precum şi alte decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă. Pe toată perioada Târgului vor avea loc diferite manifestări artistice, în data de 18 decembrie, în Piaţa Victoriei, va sosi Moş Crăciun, iar celor mici li se vor pregăti diverse surprize.

 

Program:

2 decembrie

18.00 Armonii de iarnă – Spectacol susţinut de elevii Incubatorului de Arte Timişoara & Friends        

3 decembrie

17.00 Spectacol de colinde, dansuri şi muzică populară – Ansamblul ”Pusta Banatului”

18.00 Peregrinii şi invitaţii lor – concert „Iarna Trubadurilor”, o călătorie în Timişoara de poveste 

4 decembrie

17.00 Cântece şi dansuri populare, colinde şi obiceiuri de Crăciun – Ansamblul de tineret „Timişul”

5 decembrie

17.00 La gura sobei – Povestea lui Moş Nicolae. Un spectacol oferit de Piti Show Radio Timişoara, la Atelierul lui Moş Crăciun

6 decembrie

17.00 Concert de  promenadă – Fanfara Pro Amiciţia

18.00 Spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Ghiocelul” din Giroc

7 decembrie

17.00 Concert de  promenadă – Fanfara Pro Amiciţia

8 decembrie

Sala Operei Naţionale Române

19.00 Colinde şi cântece rituale din Transilvania – Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească “Icoane” condus de prof. univ. dr. Ioan Bocşa

9 decembrie

Spectacol TVR Timişoara 60

17.00 Muzica minorităţilor, participă: Ansamblul folcloric german “Banater Rosmarein”,

            Ansamblul de cântece şi dansuri maghiare “Eszterlanc”, Ansamblul sârbesc “Mladost”

18.00 Spectacol Ansamblul “Timişul”, cu participarea soliştilor vocali: Carmen Popovici Dumbravă, Doriana Talpeş, Stana Stepănescu, Dumitru Stoicănescu

19.00 Concert Phaser

10 decembrie

17.00 Concert aniversar „De 10 ani împreună la Târgul de Crăciun”:

Orchestra Timişoara Big Band

            Duo Covers

            The Weekend Band

            The TM Groove

            Box Office

Andra

Sala Operei Naţionale Române

18.30 – Spectacol „Colindă, colindă” – Ansamblul „Doina Timişului”

11 decembrie

17.00 Spectacol „Colinde şi obiceiuri de Crăciun” – Ansamblul „Doina Timişului”

12 decembrie

17.00 La gura sobei – Piti Show Radio Timişoara la Atelierul lui Moş Crăciun

13 decembrie

17.00 Colinde de Crăciun – program susţinut de profesori şi elevi ai Şcolii Populare de Artă

14 decembrie

17.00 „Am plecat să colindăm” – spectacol prezentat de Grupul Flores de la Palatul Copiilor din Timişoara şi Ansamblul “Hora Timişului”

15 decembrie

17.00 „Vine o sanie pe drum” – spectacol prezentat de Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin din Timişoara

Sala Operei Naţionale Române

19.00 “Bună vremea, oameni buni”- spectacol susţinut de Ansamblul folcloric “Timişul”

16 decembrie

16.00 Alaiul colindărilor pe traseul Catedrala Mitropolitană – Opera Naţională Română, cu participarea mai multor formaţii de colindători din judeţ, care vor cânta pe scena din Piaţa Victoriei

18 decembrie

17.30 Poveste magică de Crăciun –  Moş Crăciun soseşte în Piaţa Victoriei

Un spectacol de cântece şi dansuri cu Piti Show Radio Timişoara, Compania Junior Phantasia, Trupa de teatru „MIM12” de la Liceul Teoretic Jean Louis Calderon şi Trupa de teatru a Şcolii Generale nr. 7 Sfânta Maria

19 decembrie

17.00 La gura sobei – Piti Show Radio Timişoara la Atelierul lui Moş Crăciun

20 decembrie

18.00 Rock for Revolution

Sonatic

            Pro Musica

Pasărea Rock

21 decembrie

17.30 Spectacol de Crăciun cu Corala  feminină “Carmina Dacica”

18.00 Concert cu Ansamblul de percuţie “Splash”

 

 

22 decembrie

19.00 Sărbătoarea Crăciunului – “In Memoriam Marioara Murărescu”, transmisiune în direct pe TVR3 şi TVR Timişoara

Program de colinde şi cântece de Crăciun. Participă: grupul vocal “Valeria Peter Predescu” (Bistriţa), grupul vocal “Podgorenii”(Şiria, Arad) şi un grup de colindători din Banat. Solişti: Adrian Stanca, Ciprian Roman, Olguţa Berbec, Maria Coman, Cristian Fodor, Georgiana Necşa, Maria Coman, Ciprian Pop şi alţii. Acompaniază taraful “Efta Botoca” din Timişoara, conducerea muzicală: Remus Novac.

 

 

 

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din țară

Restricții de circulație pentru lucrări de reparații pe DN 68A Coșava – Margina. Care sunt rutele ocolitoare

Publicat

pe

Începând de luni, 12 mai 2025, până la finele lunii iunie, pe DN 68A, dinspre Coșava spre Margina, jud. Timiș, se vor desfășura lucrări la carosabil și se va circula îngreunat, cu restricții, atât ziua, cât și noaptea.

Lucrările, care se vor executa inclusiv pe timpul nopții, vor fi făcute în continuarea celor executate în primăvara anului trecut, de la Coșava spre calea ferată din localitatea Margina.

Aceste lucrări presupun tratarea tasărilor locale, ceea ce înseamnă că se face consolidarea drumului, inclusiv a structurii sale. Echipele antreprenorului Drumuri și Poduri Banat vor lucra de luni dimineața până vinerea la prânz, când echipele se vor retrage de pe drum și se va putea circula pe ambele sensuri, dar vor fi menținute restricțiile de viteză în zona de șantier.

În paralel, CFR Infrastructură Timișoara, prin S.C. Europan Prod S.A., va executa lucrări de reparații la trecerea la nivel cu calea ferată de la Margina, iar traficul se  va desfășura deviat, în zona CF, pe o variantă amenajată provizoriu.

Pentru a evita aglomerația pe acest sector, șoferii pot folosi următoarele rute ocolitoare:

* Pe direcția Nădlac – București: A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria sau A1 Nădlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia;

* Pe direcția București – Nădlac: A1 Ilia – DN 7 Ilia – DN 7 Arad – A11 Arad – A1 Arad – A1 Nădlac.

Foto: DRDP Timișoara

Citeste mai mult

Locale

Restricții de trafic la Timișoara pentru desfășurarea evenimentului TIMOTION 2025

Publicat

pe

La solicitarea Asociației Alergotură, comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a avizat închiderea și restricționarea circulației rutiere, duminică, 11 mai 2025, în mai multe intervale orare, după cum urmează:

în intervalul orar 07:45 – 13:00, pe traseele:

  • Traseul cursei de ciclism 15 km: Bulevardul I.C. Brătianu (START) -strada 20 Decembrie – bulevardul C.D. Loga – bulevardul Regele Ferdinand – bulevardul Vasile Pârvan – bulevardul Corneliu Coposu – bulevardul Vasile Pârvan – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul I.C. Brătianu- Piața Iancu Huniade (FINISH).
  • Traseul cursei de 10,5 km (1 tur) și 21 km (2 tururi): Piața Iancu Huniade (START) – strada 20 Decembrie 1989 – strada C.D. Loga – bulevardul Regele Ferdinand – bulevardul Vasile Pârvan – bulevardul Corneliu Coposu – strada Pestalozzi – Parcul Regina Maria – strada I.L. Caragiale – Piața Romanilor – bulevardul 3 August 1919 (pe trotuar) – traversare Parcul Regina Maria– mal stânga Canal Bega – traversare Podul Dragalina (pe trotuar) – mal dreapta Canal Bega – ieșire prin Parcul Justiției – strada George Enescu – bulevardul C.D. Loga – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul I.C. Brătianu – Piața Iancu Huniade / Parcul Civic (FINISH).
  • Traseul crosului de 5 km: Piața Iancu Huniade (START) – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul C.D. Loga – bulevardul Vasile Pârvan – bulevardul Corneliu Coposu – Parcul Regina Maria – mal stânga Canal Bega – Parcul Franz Joseph – Podul Mihai Viteazu (sensul spre Piața Iancu Huniade) – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul I.C. Brătianu – Piața Iancu Huniade / Parcul Civic (FINISH)

în intervalul orar 07:45 – 18:00, pe traseele:

  • Traseul crosului de 3 km: Piața Iancu Huniade (START) – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul C.D. Loga – bulevardul Regele Ferdinand (1 bandă de circulație delimitată) – Splaiul Spiru Haret – mal dreapta Canal Bega – Splaiul Spiru Haret – strada George Enescu – bulevardul C.D. Loga – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul I.C. Brătianu – Piața Iancu Huniade (FINISH)
  • Traseul cursei de 3 km biciclete: Piața Iancu Huniade (START) – strada 20 Decembrie 1989 – bulevarduln C.D. Loga – bulevardul Regele Ferdinand – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul I.C. Brătianu – Piața Iancu Huniade (FINISH).
  • Traseul cursei Micii Campioni (0,7 km): Piața Iancu Huniade (STRADA) -strada 20 Decembrie 1989 – Piața Iancu Huniade –strada Patriarh Miron Cristea – bulevardul I.C. Brătianu – Piața Iancu Huniade (FINISH).
  • Traseul cursei de 1 km: Piața Iancu Huniade (STRADA) – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul I.C. Brătianu – Piața Iancu Huniade (FINISH)

De asemenea, în perioada 10 mai 2025 – 11 mai 2025, parcarea publică din Piața Iancu Huniade va fi rezervată exclusiv organizatorilor evenimentului, în vederea instalării infrastructurii de start a evenimentului.

Șoferilor le este recomandat să folosească rute alternative pe perioada desfășurării evenimentului sportiv.

Citeste mai mult

Locale

Zece terase amplasate ilegal în centrul Timișoarei, desființate

Publicat

pe

După repetate avertismente și un ultimatum de 7 zile, Primăria Municipiului Timișoara a început operațiunea de desființare a teraselor care continuă să funcționeze ilegal în zona centrală.

10 operatori, care aleg să facă concurență neloială majorității care respectă legea, nu au depus documentația necesară pentru autorizare și nici nu au eliberat domeniul public.

Firmele au mimat conformarea prin depunerea simbolică a unei cereri sau a unui dosar incomplet, fără intenția reală de a intra în legalitate, astfel că mobilierul teraselor a fost ridicat.

„Nu acceptăm comerț ilegal în centrul Timișoarei. Nu poți ocupa spațiu public fără autorizație, fără să plătești niciun leu la bugetul local și să te mai aștepți să fii tolerat. E sfidător față de toți cei care muncesc corect și respectă legea. Cei care au ignorat ultimatumul de 7 zile și au depus doar hârtii de fațadă, ca să bifeze un număr de înregistrare, au făcut o alegere greșită. Legea e lege pentru toți. Majoritatea operatorilor economici funcționează legal și se pot baza pe administrația mea că nu vom proteja pe nimeni din cei care fac concurență neloială”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Costurile pentru ridicarea mobilierului amplasat ilegal pe domeniul public vor fi suportate de societățile responsabile.

Ocuparea domeniului public este reglementată printr-o hotărâre a Consiliului Local, care stabilește condițiile minime pentru desfășurarea activităților comerciale pe spațiul public. Printre acestea se numără și respectarea unor cerințe legate de aspectul, amplasamentul și siguranța teraselor. În ceea ce privește taxa, aceasta se ridică la 2 lei/mp/zi în zona A, în perioada mai – august, 1 leu mp/zi în lunile martie, aprilie, septembrie și octombrie și la 0,70 lei/mp/zi pentru lunile ianuarie, februarie, noiembrie și decembrie.

Operatorii comerciali se pot autoriza oricând, în conformitate cu legislația. Doar după obținerea autorizării pot să amplaseze mobilierul și să funcționeze.

Municipalitatea va continua operațiunile de verificare în toate zonele orașului, prin intermediul Poliției Locale.

Foto: Primăria Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite