Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Panouri cu mesaje inedite pe drumurile periculoase, montate de drumari

Publicat

pe

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a anunțat, că pe drumul naţional 68A, care leagă Deva de Lugoj, au fost montate, experimental, mai multe panouri cu mesaje inedite.

Panourile se găsesc între localităţile Holdea, judeţul Hunedoara, şi Margina, judeţul Timiş, pe cel mai periculos sector al DN68A, de 15 kilometri.

Astfel, pe drumul naţional care leagă Deva, judeţul Hunedoara, de Lugoj, judeţul Timiş, au fost montate panouri cu mesaje inedite pentru şoferi, pe un sector mai periculos, printre care „Acum începe greul”, „Rezistă” sau „Există speranţă”.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă că doresc să-i ajute pe şoferi să parcurgă mai uşor traseul dificil.

„Pe DN68A, între Holdea (jud. Hunedoara) şi Margina (jud. Timiş), au fost montate, experimental, din 3 în 3 kilometri, panouri care sperăm să vă ajute în timpul parcurgerii unui traseu greu. Fiind un sector periculos, vă îndemnăm să evitaţi depăşirile, acestea fiind cel mai des cauza unor accidente grave”, au transms reprezentanții Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, pe o rețea de socializare.

Cultură

Proiectul DiverCity, la Timișoara. Povești și creații ale artistelor locale

Publicat

pe

Asociația Sfera Timișoarei invită comunitatea la evenimentul Povești și creații ale artistelor locale, joi, 19 septembrie, de la ora 18:00, la Casa Artelor din Timișoara.

Evenimentul promovează diversitatea culturală și încurajează implicarea comunității în aprecierea și susținerea artei locale. Activitatea este organizată în cadrul proiectului DiverCity și urmărește să celebreze feminitatea în artă și să inspire femeile din comunitate să creeze.

În cadrul evenimentului vor fi prezente artistele Pusha Petrov, Livia Mateiaș, Irina Magdalena Tomici, Diana Szenasi, Melciu Elena Ștefania și Lavinia Hagiu. Acestea vor împărtăși călătoria lor în domeniul artistic și expune câteva creații reprezentative. După prezentările și împărtășirile artistelor, participanții vor putea descoperi și achiziționa creațiile expuse.

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Uniunii Bulgare Din Banat România, prin amabilitatea Domnului Președinte Gheorghe Nacov.

Evenimentul se va desfășura joi, în data de 19 septembrie 2024, de la ora 18:00 la 20:00 la Casa Artelor, strada Episcop Augustin Pacha nr. 8, Timișoara.

Proiectul DiverCity contribuie la completarea și amplificarea rezultatului Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” prin crearea de contexte interdisciplinare și colaborative cu conținut cultural și educațional pentru activarea, dezvoltarea și implicarea comunității locale, valorificarea patrimoniului cultural local și european și întărirea relațiilor culturale europene.

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul Timișoara.Next, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Cofinanțatori: Primăria Comunei Biled, Uniunea Bulgară din Banat-România și Uniunea Sârbilor din România.

Parteneri: In-tuition.ro, Asociația „Inițiativă în Educație”, Cărturești Timișoara, Institutul Intercultural Timișoara, Asociația „De-a arhitectura”, Asociația „Colț de Banat”, Fundația „Cotărița cu mirazuri” din Serbia, Asociația Culturală Pusta, Asociația „Casa Buna Mica”, Asociația „Piticii Monei”, Asociația Action for People, Asociația Lapsus.

Partener media: Radio Timișoara.

Citeste mai mult

Locale

Campania de dezinsecție împotriva țânțarilor, prelungită la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara prelungește campania de dezinsecție împotriva țânțarilor până la data de 30 septembrie.

Pentru a asigura eficiența maximă a tratamentelor terestre, intervențile vor avea loc între orele între orele 22:00 – 06:00.

Pe lângă aliniamentele stradale, dezinsecția va viza atât parcurile, locurile de joacă, cât și bălțile și perdeaua forestieră.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Cetățenii sunt rugați să evite utilajele de stropire, iar crescătorii de albine să mute stupii în afara ariei de acoperire.

Citeste mai mult

Social

„Building Connections” – dialog educațional între capitale culturale

Publicat

pe

În perioada 11 – 13 septembrie 2024, în cadrul proiectului cultural DiverCity a avut loc, la Timișoara, expoziția de fotografie „Building Connections”, a artistei Bianca Bîrsan. Inițiativa realizată prin intermediul Asociației Sfera Timișoarei a facilitat un dialog între capitalele culturale Bad Ischl – Austria (2024) și Timișoara (2023), explorând viitorul prin modelări arhitecturale și conturarea unei viziuni mai creative, invitând publicul să depășească limitele prezentului și să-și imagineze noi perspective.

„În calitate de artiști, avem responsabilitatea de a oferi pasionaților de cultură experiențe care să le provoace creativitatea și să-i încurajeze să participe activ la dialogurile multiculturale. Arta nu este doar despre tehnică fotografică și echipamente, ci despre capacitatea noastră, a tuturor de a transforma și inspira mai departe generațiile viitoare. Îmi doresc ca expoziția „Building Connections” să ajungă și în Bad Ischl, capitală culturală europeană în 2024, pentru a extinde dialogul intercultural și a continua să împărtășim viziuni artistice care să răspândească idei inovatoare și să ne unească în diversitate”, a declarat Bianca Bîrsan.

Fotografiile au fost realizate și post-procesate cu un telefon mobil, evidențiind cum tehnologia, accesibilă tuturor, poate dezvolta latura creativă și poate schimba modul în care percepem lumea

În cele trei zile, aproximativ 200 de persoane au vizitat expoziția. De asemenea, au fost organizate activități de pentru copii în cadrul cărora au participat peste 80 de elevi din clasele primare de la unitățile de învățământ din Timișoara. Elevii au beneficiat de activități de mediere culturală, tururi ghidate și au avut oportunitatea de a participa într-un dialog cu artista Bianca Bîrsan.

Tinerii au fost încurajați să descopere arta fotografică prin activități interactive, reinterpretând clădirile viitorului și explorând istoria bogată a celor două orașe.

Proiectul își propune să promoveze multiculturalitatea, toleranța și conviețuirea în armonie prin crearea de conexiuni și oportunități de exprimare artistică, interacțiune internațională și parteneriate sustenabile care contribuie pe termen lung la dezvoltarea multiculturală a județului Timiș. DiverCity, orașul diversității, surprinde dimensiunea istorică particulară orașului Timișoara și pune în lumină moștenirea culturală caracterizată de diversitatea etnică specific regiunii Banatului. Proiectul reflectă importanța educației pentru diversitate și dezvoltă competențele interculturale în comunitate.

Proiectul DiverCity urmărește trei direcții europene principale: diversitatea artistică, diversitatea etnică și diversitatea demografică.

Prin intermediul acestor activități, proiectul își propune să contribuie la completarea și amplificarea rezultatului Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” prin crearea de contexte interdisciplinare și colaborative cu conținut cultural și educațional pentru activarea, dezvoltarea și implicarea comunității locale, valorificarea patrimoniului cultural local și european și întărirea relațiilor culturale europene.

Cofinanțatori: Cofinanțatori: Primăria Comunei Biled, Uniunea Bulgară din Banat-România și Uniunea Sârbilor din România.

Parteneri: In-tuition.ro, Fundația „Cotărița cu mirazuri” din Serbia, Asociația „Inițiativă în Educație”, Asociația „De-a arhitectura”, Institutul Intercultural Timișoara, Librăria Cărturești Timișoara, Asociația Culturală Pusta, Asociația „Casa Buna Mica” , Asociația „Colț de Banat”, Asociația „Piticii Monei”, Asociația Action for People, Asociația Lapsus, Centrul de Proiecte Timișoara

Instituții de învățământ partenere: Liceul Tehnologic „Petre Mitroi” Biled, Liceul Teoretic Babel, Colegiul Național Bănățean, Şcoala Gimnazială „Maria Brindea” din Pesac, Școala Gimnazială Giarmata, Școala Gimnazială Cenad, Școala Gimnazială Fibiș.

Parteneri media: Radio Timișoara, Știrile Transilvaniei.

Proiectul DiverCity face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul Timișoara.Next, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul https://www.sferatm.org/  și pe pagina de Facebook a asociației https://www.facebook.com/sferatimisoarei.asociatia 

Persoană de contact:

Responsabil comunicare: Elena Ilie

Telefon: 0731184841

Email: comunicare.sfera@gmail.com

Despre Sfera Timișoarei:

Asociația Sfera Timișoarei își propune să dezvolte spiritul civic al cetățenilor de toate vârstele prin implicarea lor în cadrul programelor și evenimentelor sociale, culturale și educaționale. De asemenea, Asociația Sfera Timișoarei urmărește conștientizarea și participarea activă a cetățenilor în viața comunității prin voluntariat, schimb de experiență la nivel național și internațional.

Mirela Olariu, Președinte Asociația Sfera Timișoarei și Oana Grimacovschi, coordonator proiect.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite