Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Politic

Sorin Grindeanu, desemnat premier de Klaus Iohannis

Publicat

pe

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care îl desemnează premier pe Sorin Grindeanu, propus de PSD și ALDE.

 

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

 

Sorin Grindeanu este a doua propunere a social democraţilor pentru funcţia de premier. Prima variantă avansată a fost refuzată de şeful statului.

 

Sorin Grindeanu este membru al partidului PSD din 1996 şi a ocupat mai multe funcţii în partid, însă a ajuns în prima scenă în timpul Guvernului Ponta, când a ocupat, pentru aproape un an, funcţia de ministru al Comunicaţiilor, intrând ulterior în echipa lui Liviu Dragnea. Între 2008 şi 2016 a fost senator, însă a demisionat după ce a devenit preşedinte al CJ Timiş, scrie News.ro.

 

Sorin Grindeanu s-a născut în data de 5 decembrie 1973, în Caransebeş, este căsătorit şi are doi copii. În anul 1992 a absolvit Liceul Traian Doda din Caransebeş, iar în anul 1997 a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

 

Şi-a început activitatea profesională în anul 1998 când pentru doi ani a ocupat postul de preparator la Facultatea de Sociologie şi Psihologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. În perioada 2000 – 2001 a fost asistent la aceeaşi facultate.

 

În luna noiembrie 2001, până în 2014 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport a judeţului Timiş. Din anul 2005, timp de trei ani a muncit în domeniul privat, iar în anul 2008, până în 2012 a devenit viceprimar al municipiului Timişoara. În anul 2012, la alegerile parlamentare a fost ales deputat, însă a demisionat din Parlament în 29 iunie 2016 când a câştigat alegerile locale şi a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, funcţie pe care o ocupă în prezent.

 

În perioada decembrie 2014- noiembrie 2015, Sorin Grindeanu a ocupat funcţia de ministru pentru Societatea Informaţională.

 

În anul 1996 s-a înscris în PDSR care ulterior a devenit PSD, ocupând mai multe funcţii. Din anul 1998, până în 2001 a fost vicepreşedinte la organizaţia de tineret a PSD Timiş, din 2002 a fost membru în Biroul Executiv judeţean al PSD Timiş şi membru în Consiliul Naţional al TSD. În anul 2003 a fost ales preşedinte executiv al PSD Timiş, iar în 2005 a fost ales preşedinte al PSD Timişoara şi primvicepreşedinte al PSD Timiş.

 

În anul 2015 el a fost ales preşedintele PSD Timiş, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.

 

Potrivit declaraţiei sale de avere, Sorin Grindeanu are împreună cu soţia sa, Mihaela, două terenuri intravilane, unul în comuna Giroc cumpărat în anul 2005 de 503 mp şi altul cumpărat în anul 2011, de 270 mp, în Timişoara. Soţia lui Grindeanu mai deţine un teren intravilan de 2,8 ha în comuna Banloc din judeţul Timiş.

 

Familia Grindeanu mai deţine şi o casă în comuna Giroc din judeţul Timiş, potrivit celei mai recente declaraţii de avere postată pe site-ul Consiliului Judeţean Timiş. Locuinţa a fost construită în anul 2007.

 

La capitolul autoturisme, Grindeanu a trecut în declaraţia de avere un motociclu ATV pe care l-a cumpărat în anul 2009.

 

În luna martie a.c., actualul lider al PSD Timiş a vândut un apartament cu suma de 30.000 de euro.

 

Sorin Grindeanu a acordat și două împrumuturi, unul de 83.000 de lei şi altul de 20.000 de euro către o societate comercială la care soţia sa este acţionar. El are si un credit contractat în anul 2007, scadent în anul 2035, în valoare de 44.868 euro.

 

La venituri, Grindeanu a trecut indemnizaţia de 7.610 lei de la Parlamentul României, 86.228 lei salariul ca ministru şi 8 lei venituri şi dobânzi. Pe lângă veniturile soţiei, în declaraţia de avere a social-democratului apare şi o donaţie de 10.000 de euro de la tatăl său, Nicolae Grindeanu.

 

Sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politic

ALEGERI PARLAMENTARE 2024. USR a câștigat în județul Timiș. Cine sunt noii senatori și deputați

Publicat

pe

USR s-a clasat pe primul loc atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, după centralizarea voturilor de la alegerile parlamentare, în judeţul Timiş.

Astfel, în urma scrutinului de duminică, la Senat USR a obţinul 60.995 (20,08 %) din voturi.

Pe locurile următoare sunt AUR – 57.496 (18,93 %), PSD – 55.961 (18,42 %), PNL – 9.398 (12,97 %), SOS – 21.947 (7,22 %), POT – 20.580 (6,77 %).

Restul partidelor au obţinut sub 5%.

La Camera Deputaţilor, USR se află pe primul loc cu 59.444 (19,59 %), urmat de AUR – 55.752 (18,38 %), PSD- 54.713 (18,03 %), PNL – 38.315 (12,63 %), SOS – 20.722 (6,83 %), POT – 19.570 (6,45 %).

Restul partidelor au sub 5%.

În judeţul Timiş, prezenţa la urne a fost de 48,92%.

Reprezentanții județului Timiș în Parlament sunt:

Senat

Sorin Șipoș (USR)

Ciprian Titu Stoica (AUR)

Eugen Dogariu (PSD)

Vasile Blaga (PNL)

 

Camera Deputaților

Cătălin Drulă (USR)

Paula Romocean (USR)

Mihai-Bogdan Negoescu (AUR)

Florin-Cornel Popovici (AUR)

Sorin Grindeanu (PSD)

Sebastian Răducanu (PSD)

Marilen Pirtea (PNL)

Ana Marcela Baș (SOS)

Codruța-Maria Corcheș (POT)

Citeste mai mult

Politic

Nicolae Robu, consilier personal al președintelui CJ Timiș

Publicat

pe

Fostul primar liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, a fost ales să activeze ca și consilier personal al președintelui Consiliului Județean Timiș, social-democratul Alfred Simonis.

„Acum jumătate de an, ceream timişorenilor să voteze tandemul Robu-Simonis, sub angajamentul că împreună vom face lucruri importante pentru Timişoara şi pentru celelalte localităţi ale judeţului Timiş. Timişorenii ne-au votat în număr considerabil, pe mine peste 40.000. N-a fost să fie să servim comunitatea din posturile eu Primar, dl. Simonis Președinte CJT. Ei bine, o facem dl Simonis Președinte CJT, eu consilier personal al său! (…) La mine nu e loc de ifose, nu fac lucrurile pentru funcţii şi titluri, pentru CV – sunt mândru de CV-ul meu aşa cum e – pentru mine tot ce contează este ce rămâne comunităţii, cu o părticică din trăirea mea ca ingredient”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Alături de Nicolae Robu, din echipa de consilieri personali ai preşedintelui CJ Timiş, Alfred Simonis, mai face parte Cristian Alin Moş, fost preşedinte USR Timiş şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş în mandatul care tocmai s-a încheiat.

Citeste mai mult

Politic

Partidul România în Acțiune (PRA), filiala Timiș, a depus listele de candidați pentru alegerile parlamentare

Publicat

pe

Timișoara – Partidul România în Acțiune (PRA) își întărește prezența pe scena politică locală, odată cu depunerea oficială a listelor de candidați pentru alegerile parlamentare din această toamnă. Filiala Timiș a partidului a transmis astăzi documentele necesare la Biroul Electoral Județean, având ca obiectiv un rezultat semnificativ la scrutinul din decembrie.

Listele includ candidați cu diverse experiențe profesionale, semnalând dorința PRA Timiș de a oferi o echipă bine pregătită și capabilă să răspundă provocărilor locale și naționale. „Este momentul ca Timișul să fie mai bine reprezentat în Parlament. Avem oameni capabili, cu idei clare și o viziune axată pe reforme reale și pe un parteneriat autentic cu cetățenii”, a declarat președintele filialei Timiș în cadrul unei conferințe de presă.

La Senat, lista este deschisă de Cătălin Pătășanu, inginer mecanic, urmat de Mihăiță Bojin, tot inginer mecanic. Pe locurile următoare se află Ionela-Loredana Leuștean, medic, și Liudmila Pintilie, jurnalist.

La Camera Deputaților, primul pe lista candidaților este profesorul universitar Gheorghe David. El este urmat de Ovidiu-Daniel Popa, manager în transporturi, și Ancuța Potra, avocat. Alți candidați pe lista pentru Camera Deputaților sunt Ovidiu Gheorghe Sergiu Malița, administrator întreprindere individuală agricolă, Monica Pavel, consultant economic, Vanina-Claudia Adam, farmacist, Marius-Florin Coraș, inginer geodez, Raoul Cosmin Dunca, arhitect, Camelia Simona Corb, inginer agronom, Sebastian Alexandru Popa, medic veterinar, și Gabriel Ionete, economist.

PRA Timiș își propune să deruleze o campanie axată pe dezvoltarea județului, având în prim-plan îmbunătățirea infrastructurii, sprijinirea inițiativelor antreprenoriale locale și creșterea calității serviciilor de sănătate și educație.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite