Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Un om de afaceri din Timișoara, înjunghiat mortal de iubita sa, cu 30 de ani mai tânără

Publicat

pe

Marți seara, un om de afaceri din oraș, Dan Ardelean, a fost înjunghiat cu mai multe lovituri de cuțit de către mult mai tânăra sa iubită, o fată abia ajunsă la vârsta majoratului.

Potrivit evz.ro, crima a avut loc marți seara pe strada Cozia din Timișoara, în locuința omului de afaceri. Bărbatul în vârstă de 48 de ani a fost înjunghiat mortal, de către fosta sa iubită, în vârstă de 18 ani.

Se pare că între cei doi a avut loc o neînțelegere care a degenerat. În urma unei lupte fizice, Cristina a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat mortal pe iubitul său. După ce a comis fapta, aflată în stare de șoc, tânăra a ieșit în stradă țipând. Unul din vecini a alertat poliția sunând la 112. Apropiații spun că victima, Dan Ardelean, era directorul Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație –  Timiș și patron al unei spălătorii auto. Tânăra de 18 ani era fosta lui iubită, de care se despărțise recent, după ce petrecuseră  vacanța de vară împreună, iar acum se întâlniseră să discute, iar lucrurile au degenerat.

La fața locului a ajuns și o ambulanță, medicii constatând că bărbatul a fost înjunghiat de cinci ori în spate, suferind ”leziuni incompatibile cu viața”. În timpul luptei și fata a fost rănită, la mâna stângă și la umăr. Ea a fost găsită de medici în stare de șoc, fiind preluată de aceștia, pentru a-i acorda îngrijiri, scrie Evenimentul zilei.

Bărbatul a fost găsit mort, în holul casei, într-o baltă de sânge. Lângă el, erau două cuțite, iar un al treilea era pe masă.

 

Foto: Facebook

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Începe proiectarea Variantei de Ocolire Timișoara Vest

Publicat

pe

Nurol Insaat Ve Ticaret AS va construit Varianta de Ocolire Timișoara Vest în lungime de 13,90 km, cu 2 benzi de circulație pe fiecare sens.

Durata de proiectare și execuție a lucrărilor va fi de 30 de luni, dintre care 6 luni este perioada de proiectare și 24 de luni va fi execuția lucrărilor.

Traseul Variantei de Ocolire Timișoara Vest traversează Timișoara, Săcălaz și Sânmihaiu Român.

În cadrul proiectului vor fi realizate 10 lucrări de artă, din care 3 sunt de o complexitate tehnică ridicată:

Pasaj peste DN 59A (Timişoara – Jimbolia) + Pasaj peste CFR 100 în lungime de 750 m;

Pasaj peste DN 6 și CFR 133 în lungime de 450 m;

Pod peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol în lungime de 450 m.

De asemenea se vor amenaja 4 noduri rutiere:

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 69 (Timișoara – Arad) și VTM Nord;

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 6 (Timișoara – Cenad);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 59A (Timișoara – Săcălaz);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu Radiala Nouă de Vest (C30, proiect al Primăriei Timișoara).

Investiția va fi finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027.

 

Citeste mai mult

Locale

ATENȚIE! Au abandonat deșeuri pe domeniul public ai au fost amendați cu 45.000 lei

Publicat

pe

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat în aceste zile verificări pe un teren viran situat la intersecția străzilor Napoli cu Torino, unde s-a semnalat de către un cetățean că există o cantitate mare de deșeuri.

La fața locului au fost găsiți abandonați patru baloți cu deșeuri reciclabile.

Din datele obținute prin metode specifice a fost identificat un bărbat din Timișoara, care a abandonat deșeurile, aceasta fiind sancționat contravențional cu amendă de 45.000 lei conform OUG 92/2021.

Deșeurile au fost ridicate ulterior de la fața locului și depozitate în curtea unei societăți comerciale care se ocupă cu activități de reciclare din comuna Șag.

Tot cu 45.000 de lei a fost sancționat un alt timișorean care a fost identificat după ce a abandonat mai multe deșeuri pe strada Crizantemelor, dispunându-se totodată măsura predării resturilor în termen de cinci zile către un operator autorizat.

Polițiștii locali recomandă respectarea legislației privind abandonul de deșeuri și atrag atenția că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt foarte mari, fiind cuprinse sunt între 30.000 de lei și 45.000 de lei.

Citeste mai mult

Locale

Cladirile istorice din Timișoara vor fi semnalizate cu plăcuțe de informare

Publicat

pe

Clădiri simbol, precum cea în stil neogotic englez/victorian a Colegiului Pedagogic Carmen Sylva sau Palatul Lloyd, se numără printre primele clădiri istorice semnalizate de către Primăria Timișoara și Direcția Județeană de Cultură Timiș. Inițiativa este menită să protejeze clădirile monument istoric și să promoveze statutul special al clădirilor cu valoare istorică și arhitecturală din Timișoara. Din cele 62 de plăcuțe prevăzute pentru o primă etapă, jumătate vor fi montate până la finalul lunii februarie 2025.

„E un gest de respect pentru extraordinara moștenire istorică și arhitecturală a Timișoarei. Povestea fiecărei clădiri pe care amplasăm această plăcuță multilingva are șansa să fie descoperită atât de timișoreni, cât și de turiști și să ne facă să ne apreciem mai mult orașul”, spune primarul Dominic Fritz.

Plăcuțele oferă informații privind statutul de monument istoric în limbile română, engleză, germană și maghiară. În plus, datele privind clădirile din zona construită protejată vor fi incluse în Sistem Informatic Geografic (GIS) al municipiului Timișoara. Obligațiile de a permite amplasarea suportului și de întreținere a însemnului monument istoric revin proprietarului imobilului.

Astăzi, însemnele de semnalizare au fost montate pe următoarele clădiri: Colegiul Național „C.D. Loga”, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, ambele de pe bulevardul C.D. Loga, Claustrul Mănăstirii Franciscanilor, de pe strada Emanoil Ungureanu, Palatul Lloyd din Piața Victoriei și Școala de Fete de pe strada Carol Telbisz.

Printre clădirile monument ale Timișoarei incluse în proiectul municipalității și DJCT se numără Domul din Piața Unirii, Casa cu Flori, Casa Kunz, Banca Szana, Casa Schmidt, Academia Română, Palatul Societății Szechenyi, Cazarma Statului Major, Casa Schölhorn, Casa Johann Szervinatz și Hanul trompetistul.

Pe lista monumentelor istorice figurează 97 de obiective, dintre care 71 sunt monumente individuale, 22 ansambluri și 4 situri.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite