Marți, 27 aprilie, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia invitatul nostru special Marius Darie, CEO MindDetox, JMT Mentor, ne-a vorbit despre „Cum să folosești Fereastra JOHARI în Networking”.
La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe și prezentarea de carte.
După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Loredana Trocan, de la Hansen Timișoara.
Ea ne-a prezentat produsele și serviciile Hansen, brand cu parteneri internaționali și o vechime de peste 20 de ani. Hansen este un distribuitor de piese de mobilier cu un design plăcut și ergonomic, cu scopul bunăstării clientului din toate punctele de vedere. De asemenea, oferă și servicii de consultanță în alegerea celor mai bune piese de mobilier în funcție de nevoile specifice ale clientului. Mai multe detalii aici: https://www.hansen.ro/
La momentul de training, Marius ne-a vorbit despre Fereastra JOHARI în Networking.
Cuvântul magic al întâlnirii a fost încrederea, un termen foarte utilizat privind relațiile dintre noi. Pentru Marius încrederea înseamnă „zic ce fac și fac ce zic”.
Apoi ne-a prezentat Modelul Încrederii: Fereastra JOHARI. Acest model are 2 componente: ce văd eu la mine și ce văd alții la mine. Dacă punem sub formă de axe, se formează 4 cadrane al acestui model al încrederii:
Ce văd eu la mine și ce văd alții la mine – Arenă: Comunicare deschisă
Ce nu vad eu la mine și ce văd alții la mine – Puncte oarbe: Auto-descoperire
Ce văd eu la mine și ce nu văd alții la mine – Mască: Zona Ascunsă
Ce nu văd eu la mine și ce nu văd alții la mine – Potențial: Necunoscut
Apoi Marius a făcut împreună cu noi un exercițiu de networking folosind modelul Johari. Fiecare dintre noi am avut de ales 6 puncte forte care ne reprezintă dintr-o listă, apoi am înmânat această listă celui care credem că ne cunoaște cel mai bine, iar el la rândul lui a scris 6 puncte forte care că ne reprezintă.
Elementele comune din cele 2 liste reprezintă arena (ce văd eu la mine și ce văd alții la mine). Elementele care se află doar în lista mea sunt din zona mască (ce văd eu la mine și ce nu văd alții la mine). Elementele aflate doar în lista celuilalt sunt punctele oarbe (ce nu văd eu la mine și ce văd alții la mine). Iar elementele ce nu se află în nicio listă reprezintă cel mai mare potențial, care este încă necunoscut.
Acest exercițiu este foarte util pentru obținerea unui feedback clar și pentru consolidarea încrederii în relațiile noastre.
Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?
✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);
✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);
✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).
Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!
Timișoara, 10 septembrie 2024 — În această săptămână, Bizz Club Timișoara a găzduit o nouă ședință axată pe tema „business și networking intenționat”, un concept care devine din ce în ce mai relevant pentru antreprenorii care doresc să își dezvolte rețelele de contact și să își crească afacerile în mod sustenabil.
Calin Iepure, CEO al BIZZ.CLUB, a fost gazda evenimentului, unde a prezentat etapele esențiale ale networking-ului intenționat. Aceste etape subliniază importanța abordării strategice în crearea și menținerea relațiilor profesionale, punând accent pe autenticitate, colaborare și reciprocitate. „Networking-ul intenționat nu este doar despre a colecta contacte, ci despre a construi relații care aduc valoare pe termen lung”, a declarat Iepure în cadrul prezentării.
Unul dintre punctele de atracție ale întâlnirii a fost momentul de „spotlight”, susținut de Dorian Ianoș, trainer și prezentator radio, care a împărtășit din experiența sa profesională legată de importanța comunicării eficiente în mediul de afaceri. Ianoș a subliniat cum o comunicare clară și deschisă poate contribui la consolidarea relațiilor profesionale și la atingerea obiectivelor de afaceri.
De asemenea, un invitat special al întâlnirii a fost Cristian Radu, CEO al BIZZ.CLUB Madrid, care a oferit o sesiune de Q&A pe tema inteligenței emoționale, un subiect de mare interes pentru antreprenorii prezenți. Radu a răspuns întrebărilor participanților legate de modul în care inteligența emoțională poate influența pozitiv interacțiunile de business și modul de luare a deciziilor. „În afaceri, a înțelege și a gestiona emoțiile, atât proprii, cât și ale celor din jur, este crucial pentru succesul pe termen lung”, a explicat Radu.
Întâlnirea de la Bizz Club Timișoara s-a dovedit a fi încă o dată un eveniment de referință pentru comunitatea locală de business, oferind nu doar oportunități de networking, ci și perspective valoroase pentru dezvoltarea personală și profesională.
Bizz Club își continuă misiunea de a aduce împreună antreprenori și lideri din diverse industrii, facilitând schimbul de idei și colaborări strategice printr-un networking intenționat și bine direcționat.
În urmă cu câțiva ani (2019), cazul unui copilaș bolnav, fără speranță de supraviețuire, emoționa întreaga Românie.
Când medicii de la spitalele din Timișoara nu-i mai dădeau nicio șansă să trăiască, în viața lui „Bubu” a mai apărut un înger păzitor, alături de mama sa, dr. Oana Codruța Băcean Miloicov. Oana a reușit, printr-o terapie alternativă la medicina modernă, să-l vindece aproape în totalitate pe micul copilaș.
### Cum a început drama copilașului
Un om mic, dar cu o problemă de sănătate imensă. La 3 ani și o lună, băiatul ducea o luptă grea cu viața. La 2,5 ani, Bubulică era un copil perfect sănătos – vorbea, cânta, mânca. Însă, în noaptea zilei de 30 august, Bubu a ajuns pe mâinile medicilor. Îngerașului i s-a pus un diagnostic crunt: encefalită herpetică și encefalită autoimună (NMDA). În doar două luni de zile, copilul a făcut două encefalite și era inconștient! Un șoc și o durere imensă pentru mămica lui și pentru toți cei care îl cunoșteau!
### Coșmarul
După două zile de convulsii, Bubu a intrat în comă și a fost trimis la Terapie Intensivă pentru a fi intubat și ventilat mecanic. Diagnosticul presupus: encefalită virală acută. Din 30 august nu mai vorbea deloc, iar după ce doctorii au constatat la București un nou tip de encefalită (NMDA) apărut ca urmare a sechelelor cerebrale lăsate de encefalita virală inițială, situația a devenit și mai dramatică. Mai bine de două luni, Bubu a fost inconștient, nu răspundea la stimuli, nu stătea în fund, nu își putea ține capul drept și a fost alimentat pe sondă nazo-gastrică – care nu se poate ține mai mult de trei luni. De aceea, a fost operat și i s-a montat gastrostoma, un tub de hrănire direct în stomac. De la encefalită autoimună, el avea niște mișcări diskinetice și se odihnea doar dacă era sedat. În acest timp, corpul i se arcuia, devenea rigid pentru zeci de minute bune în posturi de neimaginat pentru un om. Ochii săi se duceau uneori peste cap, parcă spre suferința tot mai mare din creierul său fragil. Au fost necesare patru intervenții chirurgicale, trei pentru cateter central intravenos pe gât și o gastrostomă.
### Fără mari șanse de viață!
„Fără mari șanse de viață!” sau „Așa pentru totdeauna!” – spitalele refuzau cazul lui Bubu. „Doctorii au încercat și un tratament off-label. Un medicament care distruge celulele T ale sistemului imunitar pentru ca acesta să nu mai atace leziunile cerebrale și implicit creierul: Mabthera – cu risc mare de septicemie din orice cauză. Copilul nu mai avea sistem imunitar pentru o perioadă bună de timp. I s-au administrat până acum trei doze. Șansele lui la viață au crescut, însă, în tot acest demers în care am schimbat patru spitale, pendulând pentru diverse probleme asociate, spitalele au ajuns să refuze copilul și cazul. Săptămâna aceasta vor să ne externeze și să căutăm spitale și centre de recuperare pe cont propriu”, spunea Csilla, mama lui Bubu.
### Speranța renăscută
După un coșmar care părea interminabil, a apărut o rază de soare în viața lui Bubu și a familiei sale greu încercate. Intervenția doamnei doctor Oana Codruța Băcean Miloicov a fost providențială. După ce a auzit de caz, ea a hotărât să-l ajute prin tratament cu biorezonanță, o metodă de tratament care în România este mai puțin cunoscută, dar în țări precum SUA, Rusia, Italia, Germania etc., este folosită de mulți ani și foarte apreciată.
„După prima ședință de tratament, pe 10 decembrie 2019, Bubulică a zâmbit pentru prima dată, cam 20 de secunde, și l-am putut ține în brațe”, a mărturisit Csilla. Au urmat zeci de ședințe cu doamna doctor, care l-au făcut bine pe Bubu. Acum este un băiețel frumos și isteț care zâmbește și își trăiește copilăria cu bucurie, alături de cei dragi. Sigur că au fost multe tratamente, a făcut și mai face terapie la Barcelona, dar este pe un drum foarte bun și are parte de o copilărie normală și de o viață bună, fără să-l mai chinuie boala.
### Recunoștință
Noi, Timiș Press, care am urmărit îndeaproape acest caz și am contribuit la mediatizarea lui, vrem să mulțumim tuturor celor care au contribuit cu donații, rugăciuni, distribuiri și cu orice ajutor făcut pentru copilașul nevinovat.
Mulțumiri și doamnei Bianca Harasim, care a mediatizat cazul prin grupul de Facebook – Mămici mai tari ca Google (MMTCG), Radio Zu, televiziunilor și tuturor celor care au fost alături de noi în acest demers.
Dumnezeu să vă binecuvânteze și să aibă grijă de voi!
Astfel de întrebări primesc de la copiii mei și lista e tot mai lungă. În ultimii ani tehnologia pare că ne acaparează cu totul și ne fură lucrul cel mai prețios de care dispunem și anume timpul petrecut cu copiii noștri.
Această tehnologie a observat că noi părinții suntem ocupați și s-a gândit ea așa deodată „să ne ajute”. Majoritatea părinților cad în această capcană uitând parcă care a fost scopul pentru care au venit copilașii lor pe această lume. Aceste ființe minunate cu suflet de înger care ne predau în fiecare zi lecții pentru suflet. Prin ei ne redescoperim copilul nostru interior și tot ei ne învață să-l acceptăm și să-l iubim în mod necondiționat.
Observ foarte des copii care se îmbracă, mănâncă și se joacă în fața ecranelor. Cum această tehnologie pătrunde în viețile noastre cu acordul nostru, dacă nu este ținută sub control ne pot răpi cele mai frumoase clipe ale copilăriei micuților noștri.
Din propria experiență de lucru cu copiii observ cum tehnologia vine cu avantaje dar și cu un preț dacă expunerea este foarte mare.
Copilașii care folosesc peste măsură tableta, telefonul, televizorul sau alte gadget-uri pot avea parte de:
modificarea limbajului în funcție de ceea ce aud în mod frecvent. Aceștia folosesc adesea expresii din jocuri, cântece sau filme de desene animate.
rigidizare a mușchiului ochiului ceea ce poate duce în timp la probleme de vedere.
oboseală datorită schimbării foarte rapide a cadrelor, deoarece creierul încearcă să prindă cât mai multe informații în timp cât mai scurt.
probleme de postură deoarece foarte mulți copii stau uneori minute întregi fără să se miște.
tulburări de somn datorită înmagazinării în subconștient a imaginilor de peste zi.
distorsionarea realității (foarte multe informații sunt eronate) însă ei cred cu toată ființa ceea ce văd.
dependența față de jocuri deoarece acestea sunt în așa fel făcute astfel încât să creeze suspans pentru a nu te opri din vizionat.
lipsa răbdării, deoarece cadrele se mișcă foarte repede și în timp copilul crede că așa trebuie să fie și realitatea în care trăiește.
deconectarea de la realitate, de multe ori copiii își creează propria lume corelată cu jocurile sau desenele animate pe care le urmăresc.
comunicare precară cu cei din jur datorită vocabularului sărac preluat din jocuri.
dificultate de integrare în grupuri datorilor nedezvoltării vocabularului pe o anumită temă.
probleme de concentrare și rigiditate musculară, în special pentru micuții care stau în fața gadgetului înainte de 2 ani.
Și acestea sunt doar câteva semne însă sunt convinsă că puteți descoperi și singuri și alte efecte ale acestor gadget-uri folosite în mod necontrolat de către copii.
În calitate de părinte vă rog să protejați timpul petrecut alături de copiii voștri deoarece timpul este trecător și vă asigur că peste ani nu își vor mai aminti nici un scor obținut la jocurile care le acaparează atât de mult atenția. Însă își vor aminti cu drag de cât de prezenți ați fost în viața lor, de gesturile mici, iar clipele pline de blândețe și iubire pe care le-ați dăruit vor dăinui peste ani.
Nu aș vrea să fiu înțeleasă greșit, eu nu sunt împotriva evoluției și a tehnologiei însă ceea ce este prea mult întotdeauna devine dăunător. Personal, ca măsură de protecție a timpului alocat de către copiii mei tehnologiei am decis instalarea unei aplicații de control parental, un lucru pe care îl recomand însă sunt convinsă că sunt și alte soluții pe care vă las în continuare să le descoperiți singuri.
Lăsați bucuria copilului din voi să se împrietenească cu propriul vostru copil!
Cu sinceritate, Mihaela Patasanu de la clubul Creative Kids Center.
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.AcceptăRefuzădetalii
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.