Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sănătate

Calculii biliari se pot dizolva, în timp, cu ajutorul unui regim alimentar

Publicat

pe

Bolnavii cu calculi biliari sunt nevoiți să țină un regim strict timp de câțiva ani pentru a evita tendința formării de noi pietre. O alimentație adecvată urmărește limitarea litogenezei și chiar dizolvarea, treptată, a pietrelor formate. Afecțiunile la acest nivel dereglează digestia și starea de echilibru biologic al întregului organism.

Într-un organism sănătos, fierea este de culoare galbenă, alcalină și neiritabilă, cu consistență fluidă sau ușor vâscoasă. În intervalul dintre mese, fierea se acumulează în vezică, întrucât sfincterul Oddi este închis, iar musculatura vezicii este relaxată.

Într-un organism bolnav, cu un înalt grad de intoxicare, fierea devine verde-închis, aproape neagră și are acțiune acidă și corozivă asupra țesuturilor. În această stare nu se mai scurge spre duoden, se blochează pe canale și provoacă inflamarea ficatului, a vezicii biliare și arsuri în intestine.

Orice afecțiune la acest nivel provoacă suferințe, acute sau cronice, constatate mai frecvent la persoanele supraponderale și la femei, de două ori mai mult decât la bărbați, datorită tulburărilor ivite în metabolismul lipidelor. Se dereglează digestia și starea de echilibru biologic al întregului organism.

Regimul alimentar are un rol esențial în prevenirea, instalarea și combaterea procesului de formare a calculilor biliari. O alimentație adecvată urmărește limitarea litogenezei și chiar dizolvarea, treptată, a pietrelor formate.

Se vor evita mesele copioase, încărcate cu cărnuri și grăsimi. Sunt indicate crudități și sucuri de legume, pe cât posibil neprelucrate prin fierbere (două cepe pe zi, usturoi, salată verde, morcov, țelină, tomate, pătrunjel, mărar, leuștean, conopidă, sfeclă roșie, hrean, dovlecei etc.).

Rezultate bune dă și cura de șase săptămâni cu suc combinat – morcov, castraveți, ridichi și sfeclă roșie, în părți egale, din care se bea câte un păhărel (100 ml), de trei ori pe zi, având acțiune directă în dizolvarea pietrelor din vezică. Sunt admise și alte alimente, precum lapte acru amestecat cu tărâțe de grâu, lapte degresat, iaurt, brânză de vaci, caș, urdă, telemea desărată, supe de zarzavat cu orez, griș sau tăiței, borșuri de legume, piure de cartofi, carne rasol de vită și pui, pește slab, untdelemn (neprăjit), paste făinoase, pâine albă, uscată sau prăjită.
Se mai recomandă o cură de 7-14 zile cu fructe dulci proaspete (cireșe, vișine, piersici, fragi, mere, pere, prune, pepene verde, zmeură, struguri, lămâi, portocale, ananas), sucuri de fructe, compoturi, jeleuri sau dulcețuri, toate cu rol decisiv în drenarea vezicii.

Mulți bolnavi au constatat efectele foarte bune ale tratamentului cu ulei de măsline sau floarea-soarelui (250 ml) în amestec cu suc de lămâie (250 ml stors de la circa șase lămâi). Tratamentul începe seara la ora 20:00, când se bea un păhărel cu 50 ml ulei și un păhărel cu 50 ml suc de lămâie, cu repetare de patru ori la intervale de 15 minute. După fiecare ingerare de ulei cu lămâie, pacientul va sta culcat pe partea dreaptă și va ține o pernă electrică încălzită pe partea ficatului. La culcare, va dormi pe spate până dimineață.

Dacă alimentația este greșită se poate provoca o creștere în volum a microcalculilor existenți, ducând, adesea, la complicații neprevizibile, uneori cu risc letal.

Alimentele permise: carne de pasăre și vită, pește slab proaspăt; lapte dulce și bătut, iaurt, brânză proaspătă de vaci, caș și urdă; ouă fierte moi, ochiuri românești, budinci și sufleuri; uleiuri vegetale (de măsline sau floarea-soarelui) și margarine, lipsite de colesterol; pâine albă și intermediară; macaroane, spaghete, tăiței, fidea, griș, orez; fructe curățate de coajă și fără sâmburi, rase sau sub formă de compoturi și jeleuri.

Alimentele interzise: carnea de porc, oaie, rață, gâscă, vânat și pește gras, grăsimi animale, slănină, cârnați, șuncă, mezeluri, afumături, tocături, sardele, sosuri cu rântaș și prăjeli, ouă tari sau prăjite, unt, brânzeturi grase și sărate, smântână, frișcă, maioneză, conserve de carne și pește, pâine neagră și proaspătă, ciuperci, legume bogate în celuloză grosieră (fasole boabe, varză, praz, mazăre), nuci, alune, prăjituri, cafea, ceai rusesc, cacao, ciocolată, condimente iuți, tutun, băuturi alcoolice și alimente prea reci (înghețate, siropuri, bere). De asemenea, se vor evita alimentele bogate în colesterol (ficat, rinichi, pancreas, viscere).
Meniuri recomandate

Micul dejun:
Ceai hepatic, pâine prăjită, telemea de vaci desărată, margarină, gem; iaurt cu covrigi, salată de pește.
Prânz: supă de pui cu fidea, rasol de pasăre cu piure; supă de legume cu găluște, mâncare de fasole verde cu carne de pui; ciorbă de perișoare, ardei umpluți cu carne de vită și orez; ciorbă de cartofi, sărmăluțe în foi de viță.
Ora 17:00: prăjitură cu căpșuni, pepene verde, struguri; lapte bătut cu baton, jeleuri din fructe.
Cina: spaghete cu brânză de vaci, iaurt cu pâine; cartofi gratinați cu caș, griș cu lapte; musaca cu macaroane, carne albă; piept de pasăre la grătar cu salată de sfeclă roșie.

Sursa: prof. univ.dr. Constantin Milică, Ziarul Lumina

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sănătate

Distrofia unghială. Cauze și tratament

Publicat

pe

Distrofia unghială poate fi o sursă de frustrare și disconfort pentru mulți oameni.

La Podo Clinique, înțelegem impactul pe care această afecțiune îl poate avea asupra stimei de sine și a calității vieții. De aceea, oferim soluții eficiente și personalizate pentru a trata această problemă.

Procedura noastră pentru distrofia unghială este concepută pentru a restabili aspectul și sănătatea unghiilor afectate. Înainte de tratament, unghiile pot prezenta aspectul de subțiere, îngălbenire sau chiar deformare. După aplicarea procedurii noastre specializate, unghiile revin la un aspect sănătos și natural.

Utilizăm tehnici avansate și produse de înaltă calitate pentru a trata distrofia unghială în mod eficient și vă asigurăm că veți primi cele mai bune îngrijiri și rezultate.

Echipa noastră de specialiști vă stă la dispoziție pentru a vă oferi cele mai bune soluții pentru sănătatea picioarelor dumneavoastră!

Pășește cu încredere și contactează-ne pentru o consultație!

Programări la +𝟒𝟎 𝟕𝟒𝟎 𝟎𝟕𝟎 𝟎𝟓𝟐

 𝐰𝐰𝐰.𝐩𝐨𝐝𝐨𝐜𝐥𝐢𝐧𝐢𝐪𝐮𝐞.𝐫𝐨

Citeste mai mult

Sănătate

Biofeedback Remote: Evaluare și Prevenție pentru Un Corp în Echilibru

Publicat

pe

Biofeedback-ul remote reprezintă o metodă inovativă de evaluare și terapie energetică, ce pornește de la nivelul profund subconștient – lucrând cu traumele, echilibrând emoțiile, CHACKRELE, AURA, și ajutând la restabilirea sănătății inclusiv la nivel FIZIC- celular. În fapt, majoritatea patologiilor încep la aceste nivele energetice, perturbând apoi sistemele, organele și celulele corpului. Doar în acest stadiu, FIZIC,  poate fi stabilit un diagnostic medical de către un specialist.

Ce oferă o ședință de biofeedback?

Fiecare ședință durează 2 ore și include atât evaluarea energetică, cât și terapia.

Terapia se bazează pe rezultatele evaluării, fiind personalizată pentru fiecare individ, abordându-l holistic și unic.

Prevenția este cheia succesului – evaluările efectuate la fiecare 3 luni permit corectarea dezechilibrelor înainte ca acestea să se manifeste în plan fizic.

Beneficiile prevenției:

Identifică RISCURILE la nivel energetic, înainte de apariția bolii.

Menține un echilibru EMOTIONAL și FIZIC, prevenind dezechilibre majore.

Recomandare: O ședință de biofeedback remote la fiecare 3 luni pentru a monitoriza sănătatea și a preveni apariția riscurilor.

Rezervă acum o ședință pentru prevenție și echilibru complet:

Evaluare energetică și terapie cu aparatul SCIO – o ședință

Citeste mai mult

Sănătate

Dispozitivul Q-Vibe – un concept inovator pentru optimizarea stării de sănătate

Publicat

pe

HealthyVibe este un concept inovator prin care cei interesați sunt sprijiniți să-și optimizeze permanent starea de sănătate, să reducă la maxim apariția unor eventuale riscuri și să ajungă la parametrii optimi prin coaching terapeutic holistic.

Printre beneficiile terapiilor holistice se numără: obținerea unei stări de echilibru atât fizic cât și psihic, îmbunătățirea sistemului imunitar, reducerea stresului, a inflamațiilor și a infecțiilor, îmbunătățirea circulației sanguine, echilibrarea energetică dar și emoțională.

Dispozitivul Q-Vibe

Singurul dispenser de acest gen din România brevetat la nivel european și premiat momentan cu 5 medalii de aur la saloanele de specialitate atât în România cât și în străinătate este un adjuvant excelent în diverse patologii.

Dispozitivul Q Vibe reduce inflamațiile în mod natural, printr-o rețetă personalizată induce un efect relaxant natural, ajută la prevenirea bolilor cronice și optimizează sănătatea.

Dispozitivul se inserează într-o brățară din piele naturală și se încarcă, în funcție de o rețetă care este eliberată de Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov.

Pentru pacienții cu diverse patologii și nevoi de sănătate, Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov poate recomanda terapia cu dispozitivul generator de frecvențe terapeutice QVibe. Acest dispozitiv inovator utilizează terapia prin frecvențe pentru a sprijini procesele naturale de regenerare ale organismului, oferind o alternativă sigură și non-invazivă la tratamentele tradiționale.

Personalizarea tratamentului în funcție de numărul și vechimea patologiilor este o prioritate, asigurându-se că fiecare pacient primește îngrijirea optimă și adecvată nevoilor sale individuale.

Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov, Medic Primar Medicină de Familie și Medic Primar Igienă, Terapeut în Terapii Complementare, pune la dispoziția pacienților săi o abordare completă și integrativă, asigurându-se că fiecare pas al procesului medical contribuie la o evaluare amănunțită și la un plan de tratament personalizat.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite