Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sănătate

Cercetătorii timișoreni împreună cu specialiști din Viena vor crea vaccinul anti-alerigie la ambrozie

Publicat

pe

Cercetători din cadrul Centrului OncoGen din Timişoara, alături de specialişti de la Universitatea din Viena (Austria), lucrează la crearea unui vaccin împotriva alergiei la ambrozie. Şi tot la Timişoara va fi creat un sistem de alertare a pacienţilor în legătură cu apariţia valurilor de polen.

Într-o conferinţă de presă care a avut loc, vineri, la Centrul OncoGen din Timişoara, care aparţine de Spitalul Judeţean, cercetătorii au anunţat că sensibilitatea la polenul de ambrozie a atins cote alarmante în vestul ţării, acesta fiind motivul pentru care, împreună cu cercetători de la Universitatea de la Viena (Austria), au reuşit să identifice primele alergene din planta de ambrozie şi au început munca pentru crearea primului vaccin.

”Primele trei alergene majore din ambrozie au fost clonate şi produse în centrul nostru. Sunt primele alergene clonate în România, această tehnologie de ultimă oră nu mai este un secret pentru cercetătorii noştri, aşa că suntem în situaţia de a putea merge mai departe şi pentru acest an ne propunem să izolăm toate cele 11 fragmente patologice din polen, adică vom şti ce este rău în ambrozie, vom putea să studiem aceste fragmente şi pe baza acestor studii vor putea hotarî cum trebuie să arate vaccinul perfect pentru tratamentul alergiei la ambrozie”, a declarat medicul alergolog Carmen Bunu Panaitescu, din cadrul OncoGen Timişoara.

Însă, până la crearea vaccinului care îi va putea vindeca pe bolnavi de alergia la polenul de ambrozie, la Timişoara va fi creat şi primul site de alertare a pacienţilor. Sistemul va funcţiona după aceleaşi principii ca şi cele de alerte meteorologice şi este posibil să fie funcţional chiar de anul viitor.

„România este printre puţinele ţări din Uniunea Europeană care nu are un sistem de alertare a populaţiei afectate de alergia la ambrozie. În vestul Europei, ţările şi-au pus la punct aceste sisteme de alarmare la apariţia valurilor de polen, care au cosecinţe asupra populaţiei. Aceste site-uri seamănă cu cele de meteorologie şi includ un cod de culori, în funcţie de concentraţia valului de polen care se apropie. (…) Sistemul de alertare ar trebui să se facă exact ca în cazul alertelor meteo, cu o aplicaţie pe telefonul mobil, care să te anunţe care este situaţia, într-un mod specific, apoi să vezi pe telefon harta modului în care se apropie valul de polen. Noi am sperat că o să facă autorităţile acest sistem, dar, nefăcându-l autorităţile, nu o să mai stăm şi o să intrăm noi să ne implicăm în problema asta şi cu ajutorul Spitalului Judeţean, probabil o să facem acest site. Într-un an am putea să îl punem la punct, pentru că el trebuie făcut, testat, nu poţi să-şi asumi responsabilitatea unor date de interes public fără să le verifici”, a declarat Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen din Timişoara.

În prezent, se fac cercetari în privinţa numărului de pacienţi afectaţi, simptomatologia acestor persoane şi identificarea factorilor care duc la aceste alergii, urmând ca, pe viitor, să se lucreze la crearea unui vaccin, care să fie administrat profilactic, pentru a reduce numărul de persoane care vor fi afectate de această alergie. Iar medicii vor să facă toate aceste cercetări în cadrul unui centru de excelenţă în cercetarea alergiilor, ce ar putea fi înfiinţat la Timişoara.

„Este obligatoriu să creăm un Centru de Excelenţă în Cercetarea Alergiilor la Timişoara, pentru că avem acest colectiv extrem de bine pregătit şi aparatura necesară, iar noi trebuie să lucrăm doar la legalizarea şi legiferarea acestui centru, pentru a-l introduce în circuitul european şi mondial al cercetării din punct de vedere al alergiilor”, a spus medicul Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

În judeţul Timiş, între anii 2008 şi 2016, din peste 4.500 de pacienţi cu alergii evaluaţi, aproape jumătate prezentau sensibilitate la ambrozie. Mai exact, unul din doi alegici suferă de alergie la ambrozie. Iar unul dintre trei oameni prezintă alergie doar la polenul de ambrozie.

Sănătate

Distrofia unghială. Cauze și tratament

Publicat

pe

Distrofia unghială poate fi o sursă de frustrare și disconfort pentru mulți oameni.

La Podo Clinique, înțelegem impactul pe care această afecțiune îl poate avea asupra stimei de sine și a calității vieții. De aceea, oferim soluții eficiente și personalizate pentru a trata această problemă.

Procedura noastră pentru distrofia unghială este concepută pentru a restabili aspectul și sănătatea unghiilor afectate. Înainte de tratament, unghiile pot prezenta aspectul de subțiere, îngălbenire sau chiar deformare. După aplicarea procedurii noastre specializate, unghiile revin la un aspect sănătos și natural.

Utilizăm tehnici avansate și produse de înaltă calitate pentru a trata distrofia unghială în mod eficient și vă asigurăm că veți primi cele mai bune îngrijiri și rezultate.

Echipa noastră de specialiști vă stă la dispoziție pentru a vă oferi cele mai bune soluții pentru sănătatea picioarelor dumneavoastră!

Pășește cu încredere și contactează-ne pentru o consultație!

Programări la +𝟒𝟎 𝟕𝟒𝟎 𝟎𝟕𝟎 𝟎𝟓𝟐

 𝐰𝐰𝐰.𝐩𝐨𝐝𝐨𝐜𝐥𝐢𝐧𝐢𝐪𝐮𝐞.𝐫𝐨

Citeste mai mult

Sănătate

Biofeedback Remote: Evaluare și Prevenție pentru Un Corp în Echilibru

Publicat

pe

Biofeedback-ul remote reprezintă o metodă inovativă de evaluare și terapie energetică, ce pornește de la nivelul profund subconștient – lucrând cu traumele, echilibrând emoțiile, CHACKRELE, AURA, și ajutând la restabilirea sănătății inclusiv la nivel FIZIC- celular. În fapt, majoritatea patologiilor încep la aceste nivele energetice, perturbând apoi sistemele, organele și celulele corpului. Doar în acest stadiu, FIZIC,  poate fi stabilit un diagnostic medical de către un specialist.

Ce oferă o ședință de biofeedback?

Fiecare ședință durează 2 ore și include atât evaluarea energetică, cât și terapia.

Terapia se bazează pe rezultatele evaluării, fiind personalizată pentru fiecare individ, abordându-l holistic și unic.

Prevenția este cheia succesului – evaluările efectuate la fiecare 3 luni permit corectarea dezechilibrelor înainte ca acestea să se manifeste în plan fizic.

Beneficiile prevenției:

Identifică RISCURILE la nivel energetic, înainte de apariția bolii.

Menține un echilibru EMOTIONAL și FIZIC, prevenind dezechilibre majore.

Recomandare: O ședință de biofeedback remote la fiecare 3 luni pentru a monitoriza sănătatea și a preveni apariția riscurilor.

Rezervă acum o ședință pentru prevenție și echilibru complet:

Evaluare energetică și terapie cu aparatul SCIO – o ședință

Citeste mai mult

Sănătate

Dispozitivul Q-Vibe – un concept inovator pentru optimizarea stării de sănătate

Publicat

pe

HealthyVibe este un concept inovator prin care cei interesați sunt sprijiniți să-și optimizeze permanent starea de sănătate, să reducă la maxim apariția unor eventuale riscuri și să ajungă la parametrii optimi prin coaching terapeutic holistic.

Printre beneficiile terapiilor holistice se numără: obținerea unei stări de echilibru atât fizic cât și psihic, îmbunătățirea sistemului imunitar, reducerea stresului, a inflamațiilor și a infecțiilor, îmbunătățirea circulației sanguine, echilibrarea energetică dar și emoțională.

Dispozitivul Q-Vibe

Singurul dispenser de acest gen din România brevetat la nivel european și premiat momentan cu 5 medalii de aur la saloanele de specialitate atât în România cât și în străinătate este un adjuvant excelent în diverse patologii.

Dispozitivul Q Vibe reduce inflamațiile în mod natural, printr-o rețetă personalizată induce un efect relaxant natural, ajută la prevenirea bolilor cronice și optimizează sănătatea.

Dispozitivul se inserează într-o brățară din piele naturală și se încarcă, în funcție de o rețetă care este eliberată de Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov.

Pentru pacienții cu diverse patologii și nevoi de sănătate, Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov poate recomanda terapia cu dispozitivul generator de frecvențe terapeutice QVibe. Acest dispozitiv inovator utilizează terapia prin frecvențe pentru a sprijini procesele naturale de regenerare ale organismului, oferind o alternativă sigură și non-invazivă la tratamentele tradiționale.

Personalizarea tratamentului în funcție de numărul și vechimea patologiilor este o prioritate, asigurându-se că fiecare pacient primește îngrijirea optimă și adecvată nevoilor sale individuale.

Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov, Medic Primar Medicină de Familie și Medic Primar Igienă, Terapeut în Terapii Complementare, pune la dispoziția pacienților săi o abordare completă și integrativă, asigurându-se că fiecare pas al procesului medical contribuie la o evaluare amănunțită și la un plan de tratament personalizat.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite