Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Alte sporturi

Doliu în familia Larisei Iordache. Gimnasta și-a pierdut mama înainte de JO de la Tokio

Publicat

pe

Mama Larisei Iordache a încetat din viață, cu doar o lună înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Larisa Iordache trebuia să fie alături de echipa României la un ultim test înainte de JO, în Gent, Belgia, și nu a mai făcut deplasarea, decizie luată în urmă cu câteva zile.

Mama Larisei Iordache suferea de o boală necruțătoare și făcea ședințe de chimioterapie.

Alte sporturi

Cupa României la padel, prima competiție de profesioniști, la Timișoara

Publicat

pe

Moment istoric pentru sportul românesc. În premieră, la Timișoara are loc Cupa României la padel, cea dintâi competiție profesionistă care reunește cei mai performanți sportivi practicanți ai acestui sport recunoscut oficial în țara noastră de curând.

Astfel, în câteva zile îi vom cunoaște pe primii campioni naționali la padel.

În acest sfârșit de săptămână, Timișoara devine capitala padelului din România. În lupta pentru titlul național dar și pentru premiile generoase în bani, în Cupa României la padel intră primi 12 jucătorii / divizie. Este vorba de sportivii cu cele mai multe puncte acumulate pe durata turneelor desfășurate pe parcursul întregului an 2023 în cadrul Circuitul Profesionist de Padel.

Cupa României la padel se va desfășura în perioada 8 – 10 decembrie la Padel Center Timișoara (strada Praga nr.6, Dumbrăvița), cea mai mare bază sportivă de padel din vestul țării și singura cu terenuri omologate, furnizate de producătorul oficial pentru World Padel Tour.

Competiția va avea trei divizii de joc (1, 2 și 3) la masculin și o divizie feminină, iar premiile puse în joc însumează 5.100 de euro.

Duminică, după disputarea finalelor Cupei României, vom cunoaște primii campioni naționali la padel, echipe care vor reprezenta țara noastră în competițiile internaționale ce vor urma.

Astfel, în zilele în care Timișoara își încheie programul de Capitală Europeană a Culturii, orașul de pe Bega bifează cel mai important eveniment sportiv al anului, care punctează orașul pe harta sportului profesionist românesc.

Padelul este un real fenomen, sportul cu cea mai rapidă creștere din lume, numărând peste 25 de  milioane de jucători la nivel mondial.

Meciurile, semifinalele și finalele Cupei României la padel vor putea fi urmărite live pe canalul YouTube și pe pagina de Facebook Circuitul Profesionist de Padel.

Citeste mai mult

Alte sporturi

Două premii importante pentru PADEL CENTER TIMIȘOARA la Cupa Internațională a Cluburilor de Padel (Malaga, Spania)

Publicat

pe

Sportivii PADEL CENTER TIMIȘOARA și-au adjudecat Premiul Fair Play la Cupa Internațională a Cluburilor de Padel (The International Cup of Padel Clubs), cea mai reprezentativă competiție între cluburi din Europa, desfășurată zilele trecute în Malaga (Spania). De asemenea, clubul timișorean a câștigat Grupa 3 a competiției, surclasând echipe din Senegal, Tunisia și Danemarca – în finală.

Este pentru al doilea an consecutiv când sportivii timișoreni intră în această competiție, ei fiind, de altfel, și primii reprezentanți ai unui club de padel din România care au participat la turneul ce are deja o tradiție de șapte ani.

PADEL CENTER TIMIȘOARA a înscris în competiție șase sportivi, două echipe masculine – Silviu Popescu & Klaus Herle, respectiv Bruno Perescu & Bogdan Bristan și una feminină  – Pamela Torres & Estefania Saez.

Claude Baigts, președintele Asociației Europene a Cluburilor de Padel (AECP) a motivat acordarea Premiului Fair Play echipei timișorene în cadrul ediției 2023 a Cupei Internaționale a Cluburilor de Padel și a lansat, totodată, o onorantă invitație Timișoarei. „Am fi onorați ca PADEL CENTER TIMIȘOARA să se alăture oficial Comitetului de organizare pentru următoarea ediție a Cupei Internaționale a Cluburilor de Padel. Președintele clubului a fost un real ghid al delegației din Timișoara, iar fiecare jucător a arătat că este un ambasador al spiritului padelului dar și al României. Integrarea Estefaniei și a Pamelei timp de doi ani în rândul sportivilor PADEL CENTER TIMIȘOARA este un model de succes pe care doar sportul îl permite. AECP mulțumește PADEL CENTER TIMIȘOARA”,  transmite Claude Baigts, președintele Asociației Europene a Cluburilor de Padel (AECP), instituția organizatoare a celei mai reprezentative competiții între cluburi din Europa, Cupa Internațională a Cluburilor de Padel.

AECP a fost creată în 2016, pentru a facilita dezvoltarea cluburilor de padel prin organizarea anuală a Cupei Europene a Cluburilor de Padel. Primele ediții au avut loc în Franța (2017 – Toulouse, 2018 – Paris) și apoi din Spania ( 2019 – Malaga). După anul 2020, când Cupa nu s-a disputat din cauza pandemiei de Covid, în etapa din 2021, organizată în Malaga, s-a văzut înmulțirea solicitărilor din partea cluburilor extra-europene, ceea ce i-a determinat pe conducătorii AECP să lanseze, în octombrie 2022, Cupa Internațională a Cluburilor de Padel. Competiția se desfășoară cu sprijinul Consiliului Local Malaga, localitate care își asumă titlul de Capitala Mondială a Padelului.

În ediția din 2023, cluburi din Europa Centrală și de Est, între care România și Moldova, din Țările Baltice, Spania, Franța și Portugalia, precum și din Africa (Maroc și Senegal) și o selecție de jucători din America de Sud și de Nord, au concurat pentru a câștiga Cupa Internațională a Cluburilor de Padel. Au fost trei zile de competiție (6 – 8 octombrie) în care 150 de jucători, selectați în câte două perechi masculine și una pereche feminină din fiecare club, au disputant, în total, 170 de meciuri.

Citeste mai mult

Alte sporturi

Cupa Mondială de Rugby 2023. Irlanda a învins România

Publicat

pe

După opt ani, România este din nou prezentă la Cupa Mondială de Rugby 2023 ce are loc în Franța.

Pe Stade de Bordeaux, în fața a 41.170 de spectatori, selecționata stejarilor nu a putut ține ritmul cu echipa Irlandei, care este, în momentul actual numărul 1 mondial.

Scorul final a fost 82 la 8, dar până la urmă rămânem cu gândul că suntem și noi printre marile forțe ale lumii în acest sport.

Următorul meci al României este împotriva Africii de Sud pe 17 septembrie de la ora 16 tot la Bordeaux.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite