Ne găsiți și pe:

Alte sporturi

Doliu în familia Larisei Iordache. Gimnasta și-a pierdut mama înainte de JO de la Tokio

Publicat

pe

Alte sporturi

Jocurile Olimpice la de Tokio, la START. În premieră, ceremonia de deschidere se desfășoară fără spectatori

Publicat

pe

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice are loc vineri, începând cu ora 14.00, pe Stadionul Naţional din Tokyo. La festivitate sunt aşteptaţi împăratul Naruhito, preşedintele Emmanuel Macron şi Prima Doamnă a SUA, Jill Biden.

Conform tradiţiei, defilarea sportivilor va fi deschisă de delegaţia Greciei, urmând a se încheia cu delegaţia Japoniei.

În total, vor defila sportivi reprezentând 208 de ţări.

Ceremonia se va desfăşura fără spectatori şi la festivitate vor asista 950 de persoane.

Spectacolul va cuprinde momente coregrafice reprezentând istoria Japoniei, urmând să fie evocată şi catastrofa de la Fukushima, din 2011.

Ceremonia va dura trei ore şi jumătate.

Delegaţia României include 101 sportivi, care vor concura în 17 probe. România va defila la ceremonia de deschidere cu toţi sportivii care doresc să participe, mai puţin cei care intră în concurs ziua următoare.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Este vorba de Mădălina Bereş, medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României, şi Robert Glinţă, primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.

Foto: kanald.ro

Citeste mai mult

Alte sporturi

Serbia Tenis Open 2021

Publicat

pe

Anul acesta regalul tenisului a sosit după 6 ani înapoi la Belgrad, mutându-se de la Budapesta.

Între 19 și 25 aprilie, în capitala Serbiei, unii dintre cei mai titrati jucători din tenisul actual au decis să ia parte la acest turneu din seria Masters 250.

Printre ei Novak Djokovic, Matteo Berrettini, Filip Krajinovic, Stefano Travaglia, Marco Cecchinato, Soonwii Kwon, Federico Delbonis, Aslan Karatsev, John Millman, Aljaz Bedene, Dusan Lajovic, etc.

Premiile totale se ridică la 650.000 de euro.

Turneul este găzduit de către Centrul de Tenis Novak,  care are un teren principal și alte 4 terenuri secundare, suprafața de joc fiind zgura.

MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Alte sporturi

Danemarca este noua campionă mondială la handbal masculin

Publicat

pe

Danemarca a câștigat Campionatul Mondial de handbal care a fost organizat în Egipt.

Deși spectatorii nu au avut voie la meciuri din cauza măsurilor anti COVID – 19, turneul a fost unul reușit și cu o organizare de înalte standarde.

Pe parcursul celor două săptămâni de întrecere doar echipa din Capul Verde a înregistrat un caz deCOVID-19, motiv pentru care a și fost eliminată din competiție.

În marea finală au ajuns Danamarca și marea revelație Suedia, care a reușit o serie de meciuri surprinzătoare și care a învins inclusiv campioana mondială Franța în semifinale.
Doar ca în marea finală, experiența net superioară a danezilor și spus cuvântul și acestia au câștigat cu 26 la 24.
MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite