Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Alte sporturi

Începe Cupa Mondială de Rugby 2023

Publicat

pe

Începând de vineri și până pe 28 octombrie, cele mai puternice 20 de echipe naționale din lume se întrec, în Franța, pentru câștigarea Cupei Mondiale la rugby.

Printre acestea se află și România, „stejarii“ revenind la cel mai înalt nivel după o pauză de 8 ani.

Cupa Mondială debutează vineri seara cu meciul dintre gazda Franța și Noua Zeelandă.

Partida se va juca pe Stade de France începând cu ora 22:15, putând fi vizionată și în România de posturile care vor transmite competiţia.

Nationala României joacă primul joi mâine de la ora 16.30 la Bordeaux. Din grupa noastră mai fac parte Scoția, Irlanda, Africa de Sud și Tonga.

Echipa Timispress va fi prezentă la acest mondial, de unde va relata cele mai tari meciuri.

Mircea Petroman

Alte sporturi

Cupa Mondială de Rugby 2023. Irlanda a învins România

Publicat

pe

După opt ani, România este din nou prezentă la Cupa Mondială de Rugby 2023 ce are loc în Franța.

Pe Stade de Bordeaux, în fața a 41.170 de spectatori, selecționata stejarilor nu a putut ține ritmul cu echipa Irlandei, care este, în momentul actual numărul 1 mondial.

Scorul final a fost 82 la 8, dar până la urmă rămânem cu gândul că suntem și noi printre marile forțe ale lumii în acest sport.

Următorul meci al României este împotriva Africii de Sud pe 17 septembrie de la ora 16 tot la Bordeaux.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Alte sporturi

Circuitul Profesionist de Padel – Open I, la Timișoara

Publicat

pe

La sfârșitul lunii iulie, Timișoara devine capitala padelului profesionist. Padelul, cel mai nou sport recunoscut oficial de Ministerul Tineretului și Sportului din România, câștigă tot mai mulți adepți, iar zeci de sportivi profesioniști din țara noastră ajung în acest final de săptămână în orașul de pe Bega unde are loc o etapă Open I în cadrul Circuitului Profesionist de Padel.

După etapele care au avut loc în Capitală și la Brașov, baza sportivă Padel Center Timișoara (Dumbrăvița, strada Praga nr. 6) va găzdui, în perioada 28 – 30 iulie, etapa lunii în cadrul Circuitului Profesionist de Padel – Open I, competiție sportivă la care s-au înscris cei mai bine cotați sportivi profesioniști din țară. Turneul, care reunește 65 de sportivi, între care și câte 5 echipe feminine, respectiv mixte, se va disputa pe patru niveluri de competențe, existând, de asemenea, o secțiune de mixt, alta de feminin și o categorie competițională pentru începători, la care sunt încurajați să participe cei mai noi fani ai acestui sport de rachetă.

Padelul este un sport de rachetă care se joacă la dublu, pe terenuri asemănătoare cu cele de tenis dar înconjurate de pereți de sticlă. Rachetele de joc sunt compacte. Baza sportivă Padel Center Timișoara dispune de trei terenuri de padel acoperite (indoor) și două în aer liber (outdoor), dotate inclusiv cu nocturnă, toate echipate de același furnizor de terenuri acreditat de World Padel Tour.

Acest sport e unul dintre cele mai „tinere” la nivel mondial, cu o ascensiune fabuloasă în cei puțin peste 50 de ani de existență. Inventat din rațiuni logistice în Mexic, padelul a cucerit mai întâi Spania, țară unde numărul adepților îi depășește în prezent pe cei pasionați de tenis, și de unde s-a extins în toată lumea. World Padel Tour reprezintă principala competiție mondială care pune în teren cei mai buni sportivi din lume, și unde, în scurt timp, țara noastră va fi reprezentată, Circuitul Profesionist de Padel fiind o etapă în drumul spre calificare. Nu în ultimul rând, amintim faptul că de anul viitor, padelul se va regăsi și în componenta competițională a Jocurilor Olimpice.

Competițiile în cadrul Circuitului Profesionist de Padel – Open I Timișoara încep vineri, 28 iulie, la ora 18:00. Sâmbătă, meciurile se vor disputa în intervalul orar 9:00 – 20:00, iar duminică, între orele 9:00  – 14:00, se vor disputa semifinalele și finalele. Totodată, duminică, în cadrul unei tombole, sportivii participanți au șansa de a câștiga câte o rachetă de padel Nox și Drop Shot, din partea sponsorilor competiției.

Citeste mai mult

Alte sporturi

Ziridava Road Race, editia a VI-a, 2023, aduce restricții de circulație în județele Arad și Timiș

Publicat

pe

Ziridava Road Race este o competiţie de ciclism de şosea dedicată sportivilor profesionişti licenţiati la Federaţia Română de Ciclism, a celor licenţiati ca amatori, dar şi celor nelicenţiati, juniori şi adulţi.

Concursul va avea două etape, prima un contratimp individual pe urcare cca. 6 km. și a doua, o cursă fond de 115 km. lungime, dedicate exclusiv cursierelor.

Competiția este individuală și va cuprinde doua probe, una de contratimp (CTI) și una de fond.

Proba de contratimp se va desfășura în 17 iunie 2023, de la ora 10.00 în localitatea Șiria, cu startul pe strada Locotenent Ciurdariu (urcarea spre Cetate) și finish după 4 km., în Vf. Curcubata.

Sâmbătă, 17 iunie, între orele 8.00 și 15.00, în Șiria, județul Arad, strada Locotenent Ciurdariu va fi blocată complet, de la intersecția cu str. Tudor Vladimirescu și până pe șoseaua Transșiriana, în zona Vârfului Curcubata. Accesul pe culme se face doar dinspre Mănăstirea Feredeu și doar pe o secțiune a șoselei Transșiriana.

Proba de fond se va desfășura în 18 iunie 2023, de la ora 10.00, cu startul din fața Palatului Administrativ din Arad, parcurgând traseul spre Zădăreni – Felnac – Sânpetru German – Gelu – Barateaz – Călacea – Orțisoara – Seceani – Fibiș – Mașloc – Alioș – Centura Zăbrani – Aluniș – Frumușeni – Fântânele și finish în Sânnicolau Mic (Arad), str. Steagului nr. 34.

Duminica 18 iunie restricții de circulație se vor aplica:

în municipiul Arad, pe parcursul traseului de la Palatul Administrativ și până la strada Ogorului (Aradul Nou), în intervalul 9.55 – 10.20.

În județul Arad (Arad – Zădăreni – Felnac – Sânpetru German și Centura Zăbrani – Aluniș – Frumușeni – Fântânele – Sânnicolau Mic), grupurile de cicliști vor fi însoțite de echipe de securizare a traseului pe motociclete și echipaje ale Poliției, iar în unele intersecții vor exista echipe de voluntari și agenți de poliție care vor dirija circulația.

În judetul Timiș, plutoanele de concurenți vor intra de la Gelu, urmând traseul Bărăteaz – Călacea – Orțisoara – Seceani – Fibiș – Mașloc – Alioș, părăsind județul spre Zăbrani (AR).

Grupurile de cicliști vor fi insoțite de echipe de securizare a traseului pe motociclete  și echipaje ale Poliției, iar în unele intersecții vor exista echipe de voluntari și agenți de poliție care vor dirija circulația.

„Rugăm participanții la trafic să fie înțelegători și să aibă considerație pentru securitatea și sănătatea concurenților, să respecte semnalele echipelor de securitate și să conducă prudent pe drumurile cuprinse în traseul mai sus-menționat“, transmit organizatorii, Asociația Euromediu din Arad.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite