Ne găsiți și pe:

Alte sporturi

WoW Europe. Ora deschisă de sport în cinci locuri din județul Timiș

Publicat

pe

Cinci locuri emblematice ale judeţului Timiş vor deveni, sâmbătă, puncte de desfăşurare a „Orei deschise de sport”, din cadrul Proiectului „WoW Europe”, care se va desfăşura simultan în toate cele 10 ţări partenere şi unde se vor întâlni zeci de sportivi de performanţă.

La ora 9.00 se va da startul pentru baschet, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, Kempo la Cascada Şopot, tenis de masă la Lacul Surduc, atletism pe Transluncani, apoi scrimă, kickbox şi lupte la Colonada Imperială din Buziaş, de la ora 13.00.

Zeci de sportivi de performanţă – campioni mondiali, europeni, naţionali – vor susţine, sâmbătă, ore deschise de sport în mijlocul unor peisaje de o frumuseţe copleşitoare din judeţul Timiş.

Evenimentul are loc şi în Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Republica Macedonia de Nord, Portugalia, Slovenia, Spania şi Turcia, în zone reprezentative din punct de vedere turistic, cultural, istoric, spiritual din ţările respective.

Desfăşurată sub deviza „Mişcare şi turism”, acţiunea „Ora deschisă de sport” constă în demonstraţii sportive oferite de sportivi de performanţă în prezenţa unor spectatori nepracticanţi de sport.

La Muzeul Satului Bănăţean Timişoara se va desfăşura ora de baschet 3 x 3 cu sportivi de la CS Dunk Timişoara (coorganizator), CSS Bega Timişoara, CS Vest Activ Timişoara şi BCU Crişu Oradea

La Cascada Şopot va fi Kempo cu sportivi de la CS Ghiroda şi Giarmata Vii (secţia Kempo), iar la Lacul Surduc, tenis de masă (demonstraţii pe catamaran şi pe ponton) cu sportivi de la clubul sportiv ACS Dumbrăviţa.

De la ora 13.00, Colonada Imperială din Buziaş va fi loc de întâlnire pentru scrimă cu sportivi de la CSU Politehnica Timişoara şi ACS ACS Floreta Timişoara, kickbox şi lupte cu sportivi de la C.S Phoenix Buziaş.

De la aceeaşi oră, Transluncanii devin gazdă pentru atletism cu sportivi de la CSC Moşniţa Nouă.

Proiectul „WoW Europe”, conceput şi accesat de Asociaţia AMA EVENTS, este coordonat de Asociaţia Junior Sport şi este cofinanţat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv, „încurajarea participării la sport şi activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică”.

Partener local principal este Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Judeţul Timiş (APDT) Timiş.

Alte sporturi

Medalii pentru Clubul sportiv YING-LONG, la Cupa României la Spochan – Sabie Japoneza Isca

Publicat

pe

Complexul Olimpic „Sydney 2000“ de la Izvorani a găzduit, îm 9 octombrie, Cupa României la Sabie Japoneză Isca.

Clubul Sportiv YING-LONG Sport Center din Timișoara a participat cu 6 sportive care au obținut trei medalii de aur, 6 medalii de argint și 12 medalii de bronz.

Rezultate:

  1. LUKACS KARINA – LAURA locul 3 Kihon Dousa, locul 3 Nito, locul 3 Choken Free, locul 3 Tanto.
  2. GOIAN MĂDĂLINA locul 1 Kodachi, locul 1 Nito, locul 2 Choken Ryote, locul 2 Kihon Dousa.
  3. HERCZEG ȘTEFANIA – RIANA locul 2 Nito, locul 3 Choken Free, locul 3 Choken Ryote, locul 3 Kihon Dousa.
  4. PEICU IOANA – PATRICIA locul 2 Choken Free.
  5. BORLOVAN TEODORA – ȘTEFANA locul 1 Kihon Dousa, locul 2 Choken Ryote, locul 3 Choken Free, locul 3 Kodachi.
  6. BUGARSCHI ALESSIA – MIRIANA locul 2 Tate Kodachi, locul 3 Kodachi, locul 3 Choken Ryote, locul 3 Kihon Dousa.

Sport și educație prin arte marțiale japoneze

Citeste mai mult

Alte sporturi

Încep noi lucrări de întreținere la stadionul de rugby din Timișoara

Publicat

pe

S-a finaliza licitația organizată de Primăria Timișoara pentru întreținerea Stadionului de Rugby „Gheorghe Rășcanu” și prestatorul va începe furnizarea serviciilor respective.

A fost semnat Acordul cadru și primul contract subsecvent pe șase luni pentru servicii de întreținere a terenurilor de sport cu suprafață de iarbă naturală și a zonelor verzi limitrofe acestora, din incinta Stadionului de rugby „Gheorghe Rășcanu”.

„Creăm condiții de calitate pentru sportul timișorean și sper să putem urmări, în continuare, realizările echipei orașului nostru de rugby pe plan național și local. Avem în atenția noastră atât sportul de performanță cât și cel de masă și vrem să putem asigura echipele noastre care performează că nu vor mai avea bănci rupte sau gazon neîngrijit. Cu fiecare investiție de acest tip, ne apropiem de Timișoara pe care o dorim, Timișoara care prețuiește sportul”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Serviciile de întreținere incluse sunt:

-desfundarea solului la cazma pe teren, greblat, așternerea stratului de pământ vegetal;

-înlocuirea porțiunilor de gazon cu gazon de tip rulou;

-cosit, plivit, supra-însămânțare, înnisipare, tundere mecanică  a gazonului, compactare, aerare;

-montarea mobilierului urban (bănci din lemn pe suport metalic, coșuri de gunoi), repararea mobilierului urban;

-servicii privind tratamentele împotriva dăunătorilor, a buruienilor și aplicarea de îngrășăminte (erbicidare, tratamente fitosanitare);

-întreținerea sistemului de irigații-aspersoare.

Executant: Societatea BARIERRA SYSTEM SRL. Valoarea contractului este de 268.612 lei (fără TVA). Durata contractului este de un an.

Citeste mai mult

Alte sporturi

Consiliul Județean Timiș finanțează proiecte sportive cu 1,5 milioane de lei

Publicat

pe

Consiliul Județean Timiș susține dezvoltarea activității sportive, sprijinind disciplinele de tradiție la nivel local, cu rezultate meritorii la concursurile naționale și internaționale.

Pentru a încuraja practicarea și dezvoltarea sportului de performanță, structurile sportive de drept privat și asociațiile din ramura de sport județeană vor beneficia în acest an de o finanțare nerambursabilă în valoare de 1.500.000 de lei. Banii sunt alocați în cadrul Agendei Sportive, program derulat anual de CJ Timiș.

Cei interesați pot depune proiecte începând cu data de astăzi, 2 mai. Trebuie spus că valoarea totală a Agendei Sportive în 2022 este de 3.700.000 lei, restul sumei de 2.200.000 lei este destinat structurilor sportive de drept public. Apelul în acest caz urmează să fie lansat la o dată ulterioară.

Pentru a primi finanțare, proiectele trebuie să respecte mai multe criterii. De exemplu, acestea trebuie să fie persoane juridice fără scop patrimonial care desfășoară activități neeconomice sau care desfășoară activități economice care nu depășesc 20% din totalul activității desfășurate anual, respectiv: cluburi sportive de drept privat înființate și cu sediul pe raza unității administrativ – teritoriale, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deținătoare ale certificatului de identitate sportivă; asociații județene pe ramuri de sport cu sediul în județul Timiș, afiliate la federațiile sportive corespondente; federațiile sportive naționale pentru programele sportive ce se desfășoară pe raza județului Timiș; Comitetul Olimpic Sportiv Român pentru programele sportive derulate pentru înaltă performanță, ce se desfășoară pe raza județului Timiș.

„Susținerea și dezvoltarea ramurilor sportive este unul dintre obiectivele instituției noastre, astfel încât să contribuim la obținerea unor performanțe care să crească prestigiul comunităților locale. Punem accent pe încurajarea activității de performanță la nivelul copiilor și juniorilor, pe dezvoltarea sportului școlar și a celui universitar, care creează un cadru social și organizatoric potrivit atât pentru realizarea unor succese notabile la competiții de anvergură, cât și pentru menținerea stării de sănătate, cunoscut fiind rolul sportului în acest sens”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Procedura, documentele necesare, cât și alte informații utile pot fi consultate pe pagina de internet dedicată proiectului, www.sport.cjtimis.ro.

Propunerile de proiecte pot fi depuse la Registratura Consiliului Județean Timiș în perioada 2 mai – 31 mai, între orele 09.00 – 16.00.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite