Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

Derbyul Koln vs Gladbach din Bundesliga

Publicat

pe

O rivalitate asemănătoare derbyului Poli vs. UTA este și cea din Bungesliga dintre Koln și Gladbach.

Fanii echipei din Monchengladbach sunt chiar înfrățiți cu cei ai echipei timișorene, la multe meciuri fiind fie ei prezenți la Timișoara ori viceversa.

În Bundesliga distanța dintre cele două localități este de doar 55 de kilometri, fapt pentru care rivalitatea zonală este foarte ridicată.

La fiecare derby galeriile celor două combatante sunt foarte bine pregătite si crează o atmosferă unică.

Duminică, meciul dintre cele două combatante a fost unul echilibrat, cu ocazii la ambele porți.

Până la pauză gazdele au reușit să deschidă scorul și sa conducă cu 1 la 0.

În repriza secundă oaspeții au forțat egalarea, pe care au și reușit-o în minutul 63.

Doar că în minutul 72 echilibrul de pe teren s-a rupt, deoarece o intrare total aiurea i-a lasat pe oaspeți în 10 oameni.

De acolo totul a devenit o joacă pentru gazde care au mai înscris de două ori în minutele 76 și 89, reușind astfel să se impună cu scorul de 3 la 1.

Mircea Petroman

Fotbal

Light on Romania. Sculptură a planetei Pământ, pe Bega, în zona Alpinet din Timișoara

Publicat

pe

Instalaţia Floating Earth, creată de artistul britanic Luke Jerram, va fi expusă în perioada 1-10 decembrie pe Bega, în zona Parcului Alpinet, în cadrul evenimentului „Lights On Romania“.

Sculptură sferică a planetei noastre va pluti pe suprafaţa apei, întinzându-şi diametrul masiv de 10 metri „pentru a dezvolta imaginaţia fiecărui privitor în parte”, se precizează într-un comunicat de presă, al organizatorilor.

Artistul Luke Jerram invită trecătorii să se oprească şi să privească un spectacol fascinant care sfidează atât gravitatea, cât şi convenţiile.

„Sunt extrem de încântaţi să revenim în Timişoara cu un moment artistic deosebit! Chiar dacă v-am ţinut puţin în suspans, vă asigurăm că aşteptarea va merita din plin. Prin Floating Earth aducem lumina şi arta mai aproape de inimile voastre, transformând râul Bega într-o scenă plină de magie şi conştientizare. Suntem entuziasmaţi să împărtăşim această experienţă unică şi să construim împreună conexiuni luminoase în cadrul comunităţii”, spune Andi Daiszler, iniţiatorul Lights On Romania.

Creaţia aduce şi un prilej pentru discuţii dificile, dar necesare, despre schimbările climatice.

„Într-o anumită măsură, piesele de artă acţionează ca oglinzi, cred eu. Oamenii îşi văd propria reflexie. Dacă sunteţi în proiecte de mediu, s-ar putea să vedeţi şi să aveţi o experienţă diferită de cineva interesat de astronomie sau poate de unii copii care nu au văzut niciodată globul. Experienţa depinde de ceea ce aduceţi în faţa operei de artă, în primul rând. Totodată sper ca lucrarea să poată oferi o experienţă înălţătoare, pozitivă, dar şi să îi facă pe oameni să îşi pună întrebări despre punctul în care ne aflăm (în ceea ce priveşte criza climatică) şi, de ce nu, să-i facă recunoscători că trăiesc pe această planetă uimitoare”, explică Luke Jerram.

Lights On Romania aduce în Timişoara şi trei momente muzicale în perioada 1-10 decembrie, tot în zona râului Bega.

Proiectul face parte din Programul cultural naţional Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 şi este finanţat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Citeste mai mult

Fotbal

România a avut noroc la tragerea grupelor EURO 2024

Publicat

pe

Sâmbătă a avut loc la Hamburg tragerea la sorți a grupelor pentru EURO 2024 din Germania, care va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie.

România a fost destul de norocoasă la tragere și va evolua în grupa E alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea unuia dintre baraje. Barajul se va juca, în martie, între Israel, Bosnia, Islanda și Ucraina, aceasta din urmă fiind marea favorită a specialiștilor.

Primul meci al naționalei nostre va fi pe 17 iunie la Munchen cu câștigătoarea barajului.

Al doilea meci va fi la Koln pe 22 iunie când va juca cu Belgia, iar ultimul meci din grupe esate programat pe 26 iunie la Frankfurt cu Slovacia.

Să le uram baftă tricolorilor!

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Atmosferă de sărbătoare pe Arena Națională. România – Elveția: 1-0

Publicat

pe

După calificarea la EURO 2024, naționala țării noastre a venit pe Arena Națională să înfrunte naționala similară a Elveției cu locul unu pe masă.

O calificare de pe locul 1 în grupă ne-ar da șansa ca la turneul din Germania de anul viitor să facem parte din urna a doua a tragerii la sorți care va avea loc pe data de 2 decembrie la Hamburg.

Meciul din această seară a fost unul în care naționala noastră a dat tot ce e mai bun din ea și până la final a reușit să se apere fără a primi gol.

În schimb, în minutul 49 Alibec a reușit să marcheze pentru tricolori și sa câștigăm și meciul, dar de asemenea și grupa din care am făcut parte.

Daniluc Teodora

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite