Ne găsiți și pe:

Fotbal

Fonduri europene pentru tinerii fermieri care fac agricultură și pomicultură. Acte necesare pentru accesare

Publicat

pe

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat condiţiile de accesare a fondurilor europene pentru tineri fermieri, ferme mici şi pentru cooperare în sectorul agricol şi pomicol, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei.

„Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a publicat pe pagina oficială www.afir.info versiunile finale ale Ghidului solicitantului pentru accesarea sprijinului financiar acordat pentru instalarea tinerilor fermieri (sM 6.1), pentru dezvoltarea fermelor mici (sM 6.3) şi pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol şi pomicol (sM 16.4/ sM 16.4a) din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020)”, se menționează în comunicat.

În ceea ce priveşte tinerii fermieri, principalul element de noutate îl reprezintă majorarea sprijinului financiar pe care îl pot obţine începând cu sesiunea din acest an.

Astfel, finanţarea pentru cei care se instalează prima dată ca tineri fermieri este 100% nerambursabilă, se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani (inclusiv pentru exploataţiile pomicole – faţă de cinci ani cât era anterior) şi poate fi în valoare de 70.000, 60.000, 50.000 sau de 40.000 de euro în funcţie de dimensiunea exploataţiei – exprimată în SO (standard output), care se poate calcula şi prin noua aplicaţie pusă la dispoziţia publicului pe pagina de internet a AFIR.

Totodată, dacă în Planul de afaceri sunt integrate operaţiuni de condiţionare – procesare sau agricultura ecologică acest lucru poate asigura un plafon de sprijin superior.

De asemenea, AFIR precizează că se pot obţine fonduri europene pentru dezvoltarea fermelor mici, sprijinul acordat este 100% nerambursabil şi este de maximum 15.000 de euro. Condiţiile de finanţare sunt similare cu cele din anii trecuţi.

Sprijinul maxim financiar pentru cei care doresc să acceseze submăsura 16.4a/ 16.4 a fost majorat la 250.000 de euro, de la 100.000 de euro în sesiunile anterioare şi este 100% nerambursabil. Costurile de funcţionare a cooperării nu vor depăşi 10% din valoarea maximă a sprijinului acordat pe proiect. Sprijinul solicitat trebuie să fie justificat şi corelat cu complexitatea proiectului, cu cantitatea de produse comercializate şi cu valoarea adăugată generată de acesta după implementare.

Sesiunea de primire a proiectelor pentru submăsurile 6.1, 6.3 şi 16.4/ 16/4a va începe în data de 27 august 2021.

Toţi cei interesaţi să acceseze fonduri europene prin submăsurile menţionate anterior au la dispoziţie gratuit pe www.afir.info Ghidul solicitantului şi anexele aferente acestuia, la secţiunea „Investiţii PNDR”, în vederea întocmirii documentaţiei pentru depunerea cererilor de finanţare, care se va realiza on-line, pe site-ul Agenţiei, la momentul lansării sesiunii.

Fotbal

 Edward Iordănescu este noul antrenor al naționalei României de fotbal

Publicat

pe

Acesta a semnat, marți, la Mogoșoaia un contract pe 2 ani și jumatate, având ca principal obiectiv locul unu în Liga Națiunilor care va începe în luna iunie a acestui an , grupă în care alaturi de România se mai află Muntenegru, Bosnia și Finlanda și de asemenea o calificare la Euro 2024.
Edi Iordănescu încă nu și-a stabilit staff-ul. Spune că va încerca să păstreze oameni din mandatul lui Mirel Rădoi, pentru o tranziție mai ușoară. În următoarele zile va fi făcut un anunț oficial
Iată ca după două luni de căutari până la urma federația română de fotbal a gasit un antrenor.
Pentru naționala României va urma parcursul din Liga Națiunilor:
  • 4 iunie 2022: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45).
Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

„Din suflet de român“. Spectacol online dedicat Unirii Mici

Publicat

pe

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș prezintă luni, 24 ianuarie 2022, la ora 18, spectacolul on-line „Din suflet de român”.

Suntem invitați, astfel, să simțim românește, curat și frumos într-un spectacol care se dorește să ne aducă împreună și să ne bucure sufletele.

Vor susține un recital: Ciprian Roman, Dana Gruescu, Doriana Talpeș, Ciprian Pop și Iasmina Iova.

Orchestra Ansamblului Profesionist „Banatul“ va fi coordonată de dirijorul Sebastian Roșca iar coregrafia poartă semnătura cuplului Brândușa și Nicolae Stănescu.

Evenimentul va fi transmis on-line pe paginile de Facebook:
https://www.facebook.com/ansamblul.banatul
și
https://www.facebook.com/ProDatina

Dirijor: Sebastian Roșca
Coregrafia: Brândușa și Nicolae Stănescu
Prezintă: Tania Țunaș
Finanțator: Consiliul Județean Timiș

Citeste mai mult

Fotbal

Fostul jucător de la „Poli“, Ionel Bărbosu, a murit, în Thailanda, din cauza unui AVC

Publicat

pe

Ionel „Jean” Bărbosu s-a stins din viaţă, duminică, la vârsta de 54 de ani, după ce a suferit un accident vascular cerebral în urma căruia a intrat în comă.

„Cu tristețe anunțăm că Ionel Bărbosu, unul dintre jucătorii polişti din generația anilor ’90, s-a stins din viață astăzi. ‘Jean’ se afla în Thailanda, unde suferise un accident vascular cerebral. Zbor lin spre îngeri!”, este mesajul transmis de clubul Politehnica Timișoara.

Născut în Timişoara, la data de 12 august 1967, Ionel Bărbosu a jucat pe postul de mijlocaș.

În afară de Poli Timișoara, acesta a evoluat şi pentru celelalte grupări importante din oraşul de pe Bega: CFR, UMT şi Electrica.

De asemenea, el a jucat și pentru Gloria Buzău.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite