Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

Generatoare de energie electrică, de la Timișoara pentru Ucraina

Publicat

pe

Fundaţia Comunitară Timişoara, Primăria Timişoara şi Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara au achiziţionat în cadrul programului „Generatoare de speranţă pentru Ucraina”, patru generatoare pentru energia electrică.

Trei dintre acestea, donate de o firmă privată, au ajuns în judeţul Suceava, iar cel de-al patrulea, achiziţionat printr-o campanie de strângere de fonduri, va ajunge în cursul săptămânii viitoare.

De la Suceava vor fi trimise spre ţara vecină.

„Trei generatoare noi cu destinaţia Ucraina au ajuns la Hub-ul Logistic Român din judeţul Suceava şi al patrulea va fi trimis săptămâna viitoare, printr-un efort conjugat al Primăriei Timişoara, Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara şi Fundaţiei Comunitare Timişoara”, a transmis joi, Primăria Timişoara, într-un comunicat de presă.

Generatoarele vor fi preluate de partenerii ucraineni şi distribuite în zonele unde reţeaua electrică a fost afectată de bombardamente.

„Timişoara a sărit în sprijinul ucrainenilor chiar din primele zile ale războiului. A devenit casă pentru unii dintre refugiaţi şi a trimis mai multe transporturi cu ajutoare la Cernăuţi, oraşul nostru înfrăţit. Încă de la început, ne-am concentrat eforturile locale pentru a-i sprijini cu bunuri de care au avut urgentă nevoie. Aşa se întâmplă şi acum, când trimitem generatoare de energie. Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în această nouă campanie europeană şi au fost din nou solidari, în aceste vremuri cumplite pe care le trăiesc vecinii noştri”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Prin Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara, a fost identificată o companie privată care a donat 3 generatoare diesel, cu o capacitate 8,10 kVA. Valoarea totală a donaţiei se ridică la peste 20.000 lei. Generatoarele au fost transportate gratuit, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş. Cel de-al patrulea generator este unul de mare capacitate (35 KVA) şi a fost achiziţionat printr-o campanie de strângere de fonduri, derulată de Fundaţia Comunitară Timişoara.

„Campania face parte din Programul Timişoara pentru Ucraina, iniţiat de primărie. 80 persoane fizice, alături de companiile Cloudbase Solutions şi Calivita au donat pe platforma dedicată https://timisoarapentruucraina.ro/ro/ fondurile necesare pentru achiziţia acestui generator staţionar, în valoare de 51.000 de lei. Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara a sprijinit Fundaţia Comunitară pe parcursul derulării procedurilor de achiziţie şi transport a generatorului. Cheltuielile de transport din Timişoara până la hub-ul din judeţul Suceava vor fi suportate de firma producătoare”, mai precizează sursa citată.

Conform reprezentanţilor Primăriei Timişoara, prin intermediul platformei Timişoara pentru Ucraina s-au colectat până în prezent donaţii în valoare de peste 730.000 de lei, din care s-au achiziţionat echipamente de protecţie civilă, generatoare, medicamente, hrană şi bunuri de primă necesitate. Platforma, care funcţionează de 1 an, reuneşte ONG-uri, instituţii publice, companii private, reprezentanţi ai cultelor şi alţi actori sociali.

În luna decembrie a anului trecut, Timişoara s-a alăturat campaniei de solidaritate europeană „Generatoare de speranţă/Generators of hope”, care îşi propune să ajute poporul ucrainean prin furnizarea de generatoare de energie. Campania a fost lansată de Parlamentul European în colaborare cu reţeaua Eurocities, ca urmare a apelului făcut de Guvernul Ucrainei şi a nevoii urgente de generatoare electrice pentru menţinerea în funcţiune a spitalelor, şcolilor, sistemului de alimentare cu apă, reţelei de telefonie.

Peste 30% din centralele electrice ale Ucrainei au fost avariate sau distruse în urma loviturilor cu rachete şi a atacurilor cu drone.

Fotbal

Finalele cupelor europene: Inter vs. PSG, Manchester United vs. Totenham Londra și Chelsea Londra și Betis Sevilla

Publicat

pe

Marți, miercuri și joi s-a derulat un adevărat regal fotbalistic în cupele europene.

Săptămâna a început cu un adevărat „thriller“ între Inter Milano și Barcelona. Scorul după 90 de minute a fost 3 la 3 și s-a intrat în prelungiri, acolo unde Inter a mai punctat o dată și s-a calificat în finala de la Munchen din 31 mai.

În a doua semifinală, PSG a câștigat contra celor de la Arsenal Londra și astfel se pregătesc și ei de marea finală.

În Europa League au ajuns în finala din 21 mai de la Bilbao, Manchester United, care a trecut de Bilbao cu scorul general de 7 la 1 și Totenham Londra, care a trecut de Bodo Glint cu scorul de 5 la 1 la general.

În Conference League se vor duela pe 28 mai, la Wroclaw, Chelsea Londra și Betis Sevilla.

Luna mai se anunță plină de evenimente fotbalistice de mare valoare.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Cărți Electronice de Identitate, la Timișoara. Ce acte sunt necesare

Publicat

pe

Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara preia, începând de joi, cereri pentru Cartea Electronică de Identitate, ca urmare a deciziei Ministerului Afacerilor Interne de extindere a serviciilor în orașele Timișoara, Oradea, Brașov, Constanța, Ploiești și Constanța.

Programările vor fi făcute exclusiv online, prin intermediul portalului HUB Servicii MAI https://hub.mai.gov.ro/cei/programari/.

CEI este eliberat gratuit, în limita fondurilor disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru cetățenii români cu domiciliul în România, începând de la vârsta de 14 ani.

Documentul poate fi solicitat în următoarele situații:

  • eliberarea primului act de identitate (la împlinirea vârstei de 14 ani);
  • expirarea, pierderea, furtul, deteriorarea sau distrugerea actului de identitate;
  • preschimbarea actului de identitate.

Actele necesare pentru eliberarea Cărții Electronice de Identitate sunt identice cu cele necesare pentru eliberarea cărții de identitate clasice. CEI permite titularului să facă dovada identității, cetățeniei române și, după caz, a domiciliului sau reședinței din România. Documentul conține elemente avansate de securitate, care reduc semnificativ riscul de falsificare sau de uzurpare a identității. Se poate călători folosind Cartea Electronică de Identitate în statele membre ale Uniunii Europene, precum și în statele terțe care o recunosc ca document de călătorie. De asemenea, documentul (C.E.I) permite titularului utilizarea semnăturii electronice, precum și autentificarea în sistemele informatice ale instituțiilor publice sau ale persoanelor juridice de drept privat. Dimensiune este standardizată, similară cardurilor bancare, conform normelor europene.

Proiectul CEI este finanțat prin PNRR, Componenta 7 – Transformare digitală, Investiția 8 – „Cartea de identitate electronică și semnătura digitală calificată”.

Citeste mai mult

Fotbal

Meciuri „de vis“ în semifinalele Champions League

Publicat

pe

În prima semifinală, jucată la Londra pe Emirates Stadium, PSG a reușit să obțină o victorie uriașă asupra celor de la Arsenal, care parcă nu au mai reușit acel joc minunat cu care au eliminat pe Real Madrid.

Scorul final a fost 0 la 1 și astfel echipa pariziană ia un avânt uriaș spre marea finală din 31 Mai de la Munchen de pe Alianz Arena.

În cea de a doua semifinală s-au întâlnit Barcelona și Inter Milano.

Meciul a fost unul demn de această fază a competiției, cele două echipe reușind sa delecteze publicul prin numărul de goluri , dar și prin frumusețea golurilor.

La final a fost un 3 la 3 care ne lasă să visăm până la returul de săptămâna viitoare de la Milano.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite