Ne găsiți și pe:

Fotbal

Grupele EURO 2020. Tragerea la sorți a avut loc la București

Publicat

pe

La București s-au tras la sorți grupele pentru EURO 2020.

În cadrul Centrului Expozițional Romexpo au avut loc tragerile grupelor sub comanda multor oficialități din cadrul UEFA , dar și unii fotbaliști de marcă retrași din activitate, Casillas, Sivebaek, Ricardo Carvalho, Desailly, Lahm, Zagorakis, Joao Mario, Poborsky , Ruud Gullit, Arshavin, Totti.
Turneul va fii găzduit în premieră de 12 orașe din țări diferite: București, Budapesta, Londra, Roma, Baku, Bilbao, Glasgow, Copenhaga, Londra, Munchen, Amsterdam și Sankt Petersburg.
Grupa A : Italia, Turcia, Tara Galilor, Elveția
Grupa B : Rusia , Danemarca, Finlanda, Belgia.
Grupa C : Olanda, Ucraina, Austria , Câștigător Baraj D.
Grupa D : Anglia , Croația, Cehia , Câștigător Baraj C.
Grupa E : Spania, Suedia, Polonia, Câștigător Baraj B.
Grupa F : Germania, Franța, Portugalia, Câștigător Baraj A.
Ultimele echipe calificate se vor cunoaște după barajele din 26 și 31 martie 2020.
PETROMAN MIRCEA

Fotbal

Final de an glorios pentru Poli. Suporterii au omagiat Revoluția

Publicat

pe

Final de sezon perfect pentru Poli care a mai bifat o victorie, iar echipa traversează cea mai bună perioadă de când au promovat în liga secundă, astăzi obținând a cincea victorie din ultimele șapte partide.

În tribune, suporterii au omagiat împlinirea a 30 de ani de la începutul Revoluției prin bannere cu inscripții specifice.

A fost 1-0 cu Pandurii Tg. Jiu la finalul unui meci epuizant. Golul a venit în prelungiri, minutul 97, din gheata lui Axente, care a transformat un penalty obținut de Ioan Mera.

Trebuie spus că suporterii alb-violeți au făcut o atmosferă superbă și au pregătit mult acest joc, omagiind prin bannere, steaguri și o coregrafie deosebită, jertfa timișorenilor de acum 30 de ani.

A fost o victorie chinuită, care a venit foarte greu, dar e bine că a venit. Oricum, Poli a dominat clar partida, a ratat o căruță de ocazii , dar a venit și răsplata.

ASU Politehnica: Mutariu – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Dros, Vidrăsan – C. Popescu (F. Trip 77′), Ignea, Zabun (Ad. Ungureanu 72′) – Axente
Antrenor: Octavian Benga

PETROMAN MIRCEA

Citeste mai mult

Fotbal

Poli vine cu un punct de la Cluj

Publicat

pe

Ultima etapă a turului ligii secunde de fotbal,  pe Cluj Arena, Universitatea și Poli au terminat nedecis, 0-0, iar Poli rămâne singura echipă cu doar 10 goluri primite in prima parte a campionatului, o performantă realmente deosebită.

Jocul a inceput cu o ratare imensaă a lui Florescu, acesta putând deschide scorul in secunda 22, dar șutul său a trecut puțin pe langă poartă. Bănățenii au arătat ca sunt în joc și tânărul Popescu a luftat în careul mare la o fază în care a fost la un pas să deschidă scorul. Meciul a avut ritm, s-a jucat intens și în viteză chiar dacă ocazii mari nu au mai fost până la pauză.

În partea secundă,  Goga a ratat incredibil din 6 metri, iar Zăbun a trimis mingea în bară din 8 metri, la o centrare bună a lui Vidrașan. Finalul se joacă pe contre, cu un plus pentru Cluj, iar Goga are o nouă ocazie, în minutul 75, dar Murariu a respins excelent. S-a încheiat 0-0, dar în ciuda scorului meciul a fost foarte bun pentru liga secundă, iar Poli încheie turul cu 25 de puncte și este neînvinsă în ultimele 5 jocuri, timp în care a primit un singur gol.

ASU Politehnica: Murariu – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Chereches, Bg. Vasile, Ignea, Dros, C. Popescu, Axente, Ad. Ungureanu. Au mai jucat: Vidrasan, Zabun si Trip.

Antrenor: Octavian Benga

În runda viitoare, prima a returului, ASU Politehnica va juca în deplasare cu CS Mioveni.

PETROMAN MIRCEA

Citeste mai mult

Fotbal

Maternitate nouă la Timișoara. În câteva zile se contractează constructorul

Publicat

pe

Maternitatea pe care Consiliul Județean o construiește în Timișoara, la un singur pas de a avea constructor

CJ Timiș este foarte aproape de a finaliza licitația pentru atribuirea proiectării și construcției maternității pe care o ridică în Timișoara, lângă Spitalul Județean.

În urma licitației, o asociere de cinci firme a depus o ofertă de participare pentru obiectivul de investiție. Este vorba despre Asocierea SC Hospital Technical Solutions SRL, SC TEHNODOMUS SRL, SC SFERA CON SRL, SC TEHNOPLUS MEDICAL SRL, SC PROJECTMAK SRL.

Investiția se ridică la peste 50.000.000 lei, TVA inclus, finanțarea fiind deja asigurată, printr-un proiect european pe programul Interreg V-A România-Ungaria.

Noua clinică de Obstetrică-Ginecologie va oferi servicii de îngrijire medicală de o calitate superioară. Ca element de noutate, se vor putea realiza proceduri de inseminare in vitro, care nu pot fi efectuate în maternitatea actuală. Aceasta va avea o suprafață desfășurată de 6.000 m2, cu o suprafață utilă de 4.761 m2 și va fi amplasată pe terenul dintre Spitalul Județean și Casa Austria. Durata efectivă de realizare a investiției, de la demararea lucrărilor, este de 24 luni.

„Vom avea o maternitate de care putem fi mândri, care se va putea compara cu orice unitate medicală specifică din vestul Europei. O facem ca la carte. Pe lângă construcția clinicii, proiectul prevede și dotarea acesteia cu echipamente moderne. Principalii beneficiari vor fi timișenii, timșorenii, dar având în vedere amploarea investiției, putem spune că vom avea o maternitate regională, care va oferi servicii de top pentru întreg vestul țării”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Maternitatea construită de CJ Timiș va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare în vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și de spitalizare de zi.

De asemenea, sunt prevăzute compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou născuți eutrofici, cât și facilități pentru însoțitori. Maternitatea va avea și o secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite