Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

În ce stadiu sunt lucrările la stadionul Arena „Eroii Timișoarei“

Publicat

pe

La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata.

Investiția de peste 100 de milioane de lei a Primăriei prinde tot mai mult contur, iar lucrările avansează în ritm susținut, în ciuda tonelor de gunoaie care erau îngropate pe terenul viran de zeci de ani.

Stratul vegetal la peluze și tribune a fost decopertat în totalitate, săpăturile sunt gata în proporție de 90%, iar evacuarea deșeurilor este în plină derulare. În timpul săpăturilor, constructorul a dezgropat peste 70 de tone de deșeuri, de la deșeuri menajere la materiale de construcții și industriale, iar pentru a rezolva eficient problema a adus pe șantier un utilaj performant, care separă pământul de deșeuri. Pământul rezultat este refolosit la lucrările pentru fundații, iar deșeurile vor fi predate unei unități autorizate și specializate.

Atât la peluza 1, cât și la peluza 2 sunt complet finalizate lucrările de îmbunătățire a terenului cu coloane de piatră, egalizare, consolidare, montarea armăturilor, turnarea fundațiilor și montarea stâlpilor. La cele două  tribune (1 și 2), pregătirea și egalizarea terenului, montarea armăturilor, turnarea fundațiilor și consolidarea sunt toate în faza finală de execuție – procent de realizare de 90%. Urmează ca, de săptămâna viitoare, să fie montați stâlpii prefabricați care vor susține peluzele și tribunele.

Stadionul de pe Calea Buziașului va fi de categoria 4 UEFA și va avea 10.101 locuri în tribune, gazon natural pe teren și dotări ultramoderne. Pe o suprafață de aproape 53.000 mp, Primăria Municipiului Timișoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.

Fotbal

Lyon a învins Frankfurt în Europa League

Publicat

pe

Pe Groupama Stadion din Lyon în fața a 42.000 de spectatori, echipa gazdă a reușit să se impună în contra echipei germane Frankfurt.

Meciul a fost unul animat și în teren dar și în tribune, nemții venind în numar de 4.000 de persoane în această deplasare.

Pe un frig destul de pătrunzător, echipa lioneză s-a impus cu scorul de 3 la 2 într-un meci care a avut sute de ocazii la ambele porți.

Redacția www.timispress.ro a asistat în tribună la acest duel de gală pentru fenomenul ultras al suporterilor europeni.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Arsenal a învins Monaco în Champions League

Publicat

pe

Redacția www. timispress.ro continuă aventura din Liga Campionilor cu o vizită în Anglia la meciul dintre Arsenal Londra v.s AS Monaco.

Pe Emirates Stadium, în fața a 60.157 de spectatori, gazdele au făcut spectacol și au trecut fără probleme de echipa franceză.

Au fost 3 ocazii uriașe chiar în prima repriză pentru gazde, dar doar intervențiile de excepție ale portarului advers au păstrat echilibrul și rezultatul de doar 1 la 0.
În partea secundă gazdele au mai înscris două goluri și astfel au stabilit scorul final de 3 la 0.

După această victorie, echipa din nordul Londrei a trecut pe locul 3 în grupa de Champions League.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Helmut Duckadam, „eroul de la Sevilla“, a murit la 65 de ani

Publicat

pe

Helmut Duckadam, fostul portar care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 cu Steaua şi a fost de două ori campion al României, în 1985 şi 1986, a murit, luni, la vârsta de 65 de ani.

Acesta a ajuns la Spitalul Militar din Capitală, sâmbătă, 30 noiembrie, unde a rămas internat și a murit în noaptea de 1 spre 2 decembrie, la ora 2.00.

„Acum am auzit că a murit unul dintre bunii mei prieteni. Un fost foarte bun coleg, fost foarte bun fotbalist. Este singurul român din Guiness Book. La doar 65 de ani s-a stins Helmuth Duckadam, cel care a reuşit să facă o ţară fericită. Am vorbit acum o săptână, când erai vesel. Te-ai dus prea repede, prea repede, prietene. Dumnezeu să te odihnească! Ai fost un familist convins, un om generos, ai ajutat pe toată lumea atât cât ai putut. Drum lin, prietene”, a afirmat Marcel Puşcaş, într-un video pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook.

În vară, fostul sportiv a fost operat pe cord deschis şi, ulterior, a dezvăluit că lua zilnic între 18 şi 22 de pastile, iar costul anual al medicamentelor era cuprins între 5.000 şi 8.000 de euro, conform digisport.ro.

Helmut Duckadam s-a născut pe 1 aprilie 1959 la Semlac, judeţul Arad.

El a făcut primii paşi în fotbal la echipa Semlecana, iar în 1974 a ajuns la Şcoala Sportivă Gloria Arad. Trei ani mai târziu, a debutat ca portar la Constructorul Arad, în Divizia C, pentru ca peste un an să fie transferat de UTA, echipă la care şi-a făcut apariţa în prima divizie pe 17 septembrie 1978, într-un meci pierdut în deplasare cu CS Târgovişte.

După patru sezoane la UTA, Duckadam a fost transferat de Steaua Bucureşti. A fost supranumit „Eroul de la Sevilla“, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a apărat toate cele patru lovituri de departajare, executate de Alexanco, Pedrazza, Alonso şi Marcos. Performanţa reuşită de Helmuth Duckadam pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla este înscrisă în Cartea Recordurilor.

În acelaşi an în care a câştigat Cupa Campionilor, Duckadam a suferit o operaţie la braţul drept care l-a forţat să se retragă din activitate, la vârsta de 27 de ani.

În total, are 133 de apariţii în Divizia A, 13 în Cupa României şi nouă în Cupa Campionilor Europeni. La echipa naţională a României a avut două selecţii.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite